ارشادی: حضور داعش در افغانستان باعث تشدید فعالیتهای تروریستی در منطقه شده است
تهران (پانا) - سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران عمیقا نگران رویدادهای غم انگیز در افغانستان است، اظهار داشت حضور داعش در افغانستان باعث تشدید فعالیتهای تروریستی در منطقه شده است.
زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست عالیرتبه با عنوان "استراتژی ملی و برنامه اقدام جمهوری تاجیکستان برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی ۲۰۲۱ - ۲۰۲۵" افزود: بر کسی پوشیده نیست که حضور داعش در افغانستان باعث تشدید فعالیتهای تروریستی در منطقه شده است.
وی تصریح کرد: در همین راستا جمهوری اسلامی ایران حملات تروریستی اخیر در افغانستان را که منجر به کشته شدن دهها انسان بیگناه به ویژه کودکان شده است، محکوم میکند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران عمیقاً نگران این رویدادهای غم انگیز در افغانستان است و از مقامات افغانستان میخواهیم که برای شناسایی عاملان این جنایات شنیع و محاکمه آنها اقدام فوری انجام دهد.
ارشادی همچنین حمایت جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای تاجیکستان برای مقابله با تروریسم را اعلام کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با جمهوری تاجیکستان در زمینههای مختلف از جمله مسائل امنیتی همچنین ثبات و امنیت تاجیکستان اهمیت زیادی قائل است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: آسیای مرکزی همچنان با چالشهای جدی ناشی از فعالیتهای تروریستی مواجه است.
ارشادی افزود: در این راستا، وضعیت امنیتی وخیم منطقه ناشی از فعالیتهای داعش و سایر فعالیتهای تروریستها در خاک افغانستان در پی اجرای سیاستهای غیرمسئولانه تعدادی از بازیگران خارجی در این کشور از جمله انتقال تروریستهای داعش از عراق و سوریه به افغانستان قابل توجه ویژه است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل ادامه داد: با توجه به ویژگیهای چند بعدی و فرامرزی تروریسم، همکاریهای جهانی و منطقهای بهویژه در میان کشورهای همسایه بسیار ضروری است.
ارشادی افزود: این امر میتواند در قالب موافقتنامههای دوجانبه یا چند جانبه مرتبط یا از طریق سازمانهای بین المللی و منطقهای مانند سازمان همکاری شانگهای محقق شود.
وی اظهار داشت: در این رابطه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان دو معاهده دوجانبه مهم و مرتبط را، در میان سایر معاهدات و تفاهمنامهها، منعقد کردهاند. موافقت نامه همکاریهای امنیتی و انتظامی در سال ۲۰۱۴ که از جمله بر همکاری دو کشور در زمینه مقابله با تروریسم تاکید میکند و نیز معاهده استرداد محکومین و مجرمین در سال ۲۰۱۰ از آن جمله هستند.
وی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت همه جانبه از جمهوری تاجیکستان در تلاشهای این کشور برای مبارزه با تروریسم، آمادگی خود را برای تقویت همکاریهای موجود بین دو کشور در تلاشهای مشترک خود برای مبارزه با تروریسم اعلام میکند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری نزدیک با سایر کشورهای منطقه نیز هست.
نشست عالیرتبه با عنوان "استراتژی ملی و برنامه اقدام جمهوری تاجیکستان برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی ۲۰۲۱ - ۲۰۲۵" با حضور معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور مبارزه با تروریسم، دادستان کل تاجیکستان، سفیر و نماینده دائم این کشور نزد سازمان ملل متحد، دیگر سفرا و نمایندگان کشورها در تاریخ ۲۲ آوریل ۲۰۲۲ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) برگزار شد.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل از سازماندهی کنندگان این نشست و سخنان رحمان یوسف احمدزاد دادستان کل تاجیکستان در موضوع مقابله با تروریسم قدردانی کرد.
ارسال دیدگاه