«الفبای اشغال»؛ مستندی که خیلی از تصورات غلط را از بین میبرد
تهران(پانا) - «الفبای اشغال» مستندی ساخته سفین اومیش و عبدالله اومیش است که از طریقه مصاحبه با تحلیلگرهای مشهور جهان ساخته شده است.
به گزارش صبا، در سال ۲۰۰۶ مستندی با عنوان «الفبای اشغال: صداهای اکثریتِ سرکوبشده» توسط سفین اومیش و عبدالله اومیش ساخته شد و آلیسون ویر بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی «اگر آمریکایی ها می دانستند» آن را روایت کرد. این فیلم مستند بر تاثیرات اشغال کرانه باختری رود اردن و نوار غزه توسط اسراییلی ها تمرکز دارد و وقایع آن از ظهور صهیونیسم تا انتفاضه دوم و طرح جدایی یکجانبه رژیم اشغالگر قدس را مورد بحث قرار می دهد و دیدگاه خود را از طریق ده ها مصاحبه ارائه داده و ماهیت رژیم اشغالگر قدس را زیر سوال می برد.
در این مستند با دانشمندان عمدتا آمریکایی و اسرائیلی، رهبران مذهبی، شخصیت های بشردوست و نمایندگان سازمان های غیردولتی که بیش از نیمی از آنها را یهودی ها تشکیل می دهند گفتگو می شود و آنها از بی عدالتی ها و نقض حقوق بشر ناشی از سیاست رژیم اشغالگر قدس در کرانه باختری، غزه و بیت المقدس شرقی انتقاد می کنند.
اگر بخواهیم در چند جمله به این مستند بپردازیم باید بگوییم «الفبای اشغال» تحلیلی جامع از حقایق و واقعیت های پنهان، حول مناقشه اسرائیلی ها و فلسطینی ها ارائه میکند و بسیاری از افسانهها و تصورات غلط در مورد آن را از بین میبرد.
این مستند همچنین جزییات زندگی تحت حاکمیت نظامی رژیم اشغالگر قدس، نقش ایالات متحده در درگیری ها و موانع عمده ای را که سر راه یک صلح پایدار قرار دارد، شرح می دهد. «الفبای اشغال» برخلاف هر فیلم دیگری که در مورد این مناقشه ساخته شده است، واقعیت پیچیده را با داستان گویی دقیق از طریق مجموعه ای از برش های بصری بسیار ساده توضیح می دهد و زمینه کاملی را برای درک بهتر بحث رژیم اشغالگر قدس و فلسطین به مخاطب ارائه می دهد.
در این مستند ریشههای درگیری با تفسیرهای تامل برانگیز دانشمندان برجسته خاورمیانه، فعالان صلح، روزنامهنگاران، رهبران مذهبی و شخصیت های بشردوست توضیح داده میشود که صدای آنها اغلب در رسانههای آمریکایی سرکوب شده است.
نوام چامسکی، ریچارد فالک، پل فیندلی، ایاد سراج، جف هالپر بخشی از شخصیت های مشهوری هستند که در این مستند جلوی دوربین سفیان اومیش و عبدالله اومیش می آیند و تحلیل خود را ارائه می دهند.
ارسال دیدگاه