رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی اعلام کرد؛
صدور شناسنامه الکترونیکی برای ۵۰ هکتار از درختان جنگلی زاگرس
تهران (پانا) - رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کرد برای درختان ارزشمند جنگلی زاگرس در سطح نزدیک به ۵۰ هکتار در استان کرمانشاه، شناسنامه الکترونیکی صادر شد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، حمیدرضا سلیمانی طرح شناسنامهدار کردن الکترونیکی درختان جنگلی را کمهزینه و اقتصادی خواند و افزود: این طرح برای نخستین بار با هدف حمایت و حفاظت از درختان ارزشمند جنگلی زاگرس از گونه بلوط در برابر آفات و بیماریها و آسیبهای غیرطبیعی از جمله قطع احتمالی درختان در استان کرمانشاه ظرف یک ماه به اجرا درآمد.
رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: در این طرح با استفاده از فناوری RFID و نصب تراشه های الکترونیکی در تنه درختان، اطلاعاتی شامل نام، گونه، ویژگی، موقعیت مکانی و ابعاد درختان جنگلی در بانک اطلاعاتی ذخیره و توسط کارشناسان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یا همیاران طبیعت به صورت هفتگی یا ماهانه رصد میشود.
سلیمانی با بیان این که برخی از گونه های جنگلی کهنسال برای ما ارزش ژنتیکی، اجتماعی و فرهنگی دارند، تصریح کرد: این گونه های ارزشمند در مناطق زاگرس و جنگل های مانگرو در نوار ساحلی جنوب کشور در معرض خطرند و می توان با استفاده از فناوری RFID و پایش از آنان در برابر آسیب ها، صیانت کرد.
رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: در فاز دوم قصد داریم استفاده از فناوری RFID را به لحاظ کمی و کیفی گسترش دهیم که در این صورت هم نصب تراشهها در تنه درختان در سطح بیشتری از اراضی جنگلی انجام میشود و هم با تکمیل این فناوری به سایر فناوری ها نظیر ارتباطات بیسیم و ماهواره، عملیات رصد و پایش به صورت هوشمند صورت میگیرد و دخالت عامل انسانی در ضبط، ثبت و رصد درختان کمتر میشود.
وی گفت: برای بهکارگیری فناوریهای نوین مانند فناوری ماهوارهای در پایش هوشمند درختان جنگلی از توان و ظرفیتهای داخلی نظیر شرکتها و مجموعههای دانشبنیان بهره خواهیم برد و در این زمینه با چند شرکت دانش بنیان وارد مذاکره شدهایم.
قاچاق چوب با هوشمندسازی پایش به حداقل میرسد
سلیمانی در همین حال رصد و پایش فرآیند حمل چوب در کشور و جلوگیری از قاچاق چوب را یکی از مزیتهای هوشمندسازی رصد و پایش درختان جنگلی عنوان کرد و افزود: با هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای ماهواره خطاهای انسانی، عدم شفافیت، تخلفها و قاچاق در فرآیند حمل چوب به حداقل خواهد رسید.
وی اظهارداشت: اجرای طرح صدور شناسنامه الکترونیکی و پایش درختان ارزشمند در جنگلهای هیرکانی و ارسباران نیز از برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است.
ارسال دیدگاه