عوارض مصرف زولبیا و بامیه ناسالم برای بدن
تهران (پانا) - زولبیا بامیه در حالی یکی از پر مصرف ترین شیرینی ها در ماه رمضان است که زیاده روی در مصرف آن عوارضی مانند ابتلا به سرطان، چاقی، بروز بیماری های قلبی و... را برای بدن به همراه دارد.
به گزارش نمناک، زولبیا و بامیه یکی از پرمصرفترین و پرطرفدارترین شیرینیهای سفره ماه مبارک رمضان است. این شیرینی محبوب به دلیل وجود کالری، چربی و قند فراوان، در صورت مصرف بیش از حد برای سلامتی مضر می باشد. در این ماه به واسطه عوض شدن عادات غذایی روزه داران باید بیشتر به نوع غذاها و همچنین مقدار آن توجه کنند تا پس از ماه رمضان افراد دچار بیماری های مختلف نشوند.
زولبیا بامیه های تیره را به هیچ وجه نخورید
حتما دقت کرده اید که برخی از زولبیا بامیه های موجود در قنادی ها رنگ تیره تری نسبت به باقی زولبیا بامیه ها دارند و این تیرگی رنگ همان علامتی است که شما را باید مجبور به نخریدن آنها شود. متخصصات تغذیه و سلامت توصیه می کنند به هیچ وجه زولبیا بامیه های تیره رنگ را خریداری و مصرف نکنید به این دلیل که آنها به شکل بهداشتی طبخ نشده اند حاوی ذرات سوخته و مواد مضرر برای سلامت بدن هستند.
مصرف زولبیا و بامیه چه عوارضی برای سلامتی دارد؟
یکی از ماه های بسیار مورد توجه در اسلام، ماه مبارک رمضان است که در سایر کشورهای آسیایی به ویژه در زمان ماه رمضان به اشکال دیگر و با روش طبخ متفاوت تهیه می شود. زیاده روی در مصرف زولبیا و بامیه در افطار و وعده سحری عوارض گوناگونی برای بدن به وجود می آورد که این عوارض عبارتند از :
ابتلا به تومور و سرطان
در تهیه زولبیا و بامیه متاسفانه از روغن پارافینی و نباتی استفاده میکنند. مصرف این روغنها در سطح بالا و پس از ترکیب با شکر خون را آلوده کرده سبب ایجاد تومور در بدن می شود. همچنین اگر برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن هایی که به رنگ سیاه درآمده اند ، مکرر استفاده شود، خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن، روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود.
بروز بیماری های قلبی عروقی
بسیاری از قنادیها متاسفانه برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده می کنند. روغن نباتی جامد دارای مقادیر بالای اسید های چرب اشباع است و سبب بروز بیماری های قلبی عروقی می شود.
ارزش غذایی اندک
زولبیا و بامیه انرژی زیادی را به بدن وارد می کند و دارای قند و چربی بالا می باشد بنابراین استفاده از زولبیا و بامیه ارزش غذایی اندکی دارد. همچنین حرارت دادن به نشاسته سبب از بین رفتن مواد غذایی آن شده، لذا مصرف زولبیا و بامیه به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
مصرف زولبیا و بامیه موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می شود بنابراین فرد نمی تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت و به همین علت مواد مورد نیاز بدن تامین نشده و فرد با کمبود های تغذیه ای بویژه ریزمغذی ها مواجه می شود.
چاقی و اضافه وزن
هر دانه بامیه ۸۰ کالری دارد و ۱۰۰ گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد. کالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه ساز چاقی و اضافه وزن است.
ابتلا به دیابت
با مصرف زولبیا و بامیه میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن می کنیم . در ایام روزه داری بین اولین و آخرین وعده غذایی فاصله زمانی زیادی وجود دارد ، گلیکوژن کبد (منبع ذخیره ی قندی) مصرف می شود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند. مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربی های اشباع هستند سبب افزایش قند خون می شود. به روزه داران در روزهای ماه رمضان توصیه می شود حتی الامکان از زولبیا و بامیه به این علت که قند طبیعی ندارند، استفاده نکنند و به جای آنها از کشمش و خرما که دارای قند طبیعی می باشند استفاده نمایند.
مشکلات گوارشی
مصرف زولبیا و بامیه به دلیل قند با حجم زیاد سبب تشدید علائم در بیماران مبتلا به ریفلاکس شده و سلامت آنها را به خطر می اندازد. چربی موجود در زولبیا و بامیه سبب کندی تخلیه معده می شود و برای سلامت مضر است.
مشکل کبد
مصرف زولبیا و بامیه عوارض نامطلوبی بر روی برخی اعضای بدن از جمله کبد دارد.
مشکلات باروری
در زولبیا و بامیه علاوه بر اسیدهای چرب ترانس، ترکیب آکریل آمید که سرطان زاست ، وجود دارد که بر روی کیفیت اسپرم اثر منفی می گذارد. هرچه زولبیا و بامیه تیره تر باشد میزان ترکیب آکریل آمید آن بیشتر است.
در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط کنید
در تهیه این زولبیا و بامیه ها از روغن های نامناسب استفاده می شود بنابراین چربی بالایی دارند و دارای مواد مخاطره آمیز برای سلامتی مانند پراکسید و اسیدیته نیز هستند پس توصیه می شود که در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط شود و به یک الی ۲ عدد در روز اکتفا کنید.
مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری
در وعده سحری زولبیا و بامیه نخورید چون قندخون را ناگهانی افزایش می دهد و سبب گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روزه می شود.
ارسال دیدگاه