همه چیز درباره غذاهای تخمیرشده و فواید آن
تهران (پانا) - غذاهای تخمیرشده بهدلیل داشتن باکتریهای مفید برای سلامت بدن بسیار مفید هستند و سیستم ایمنی بدن را بالا میبرند. از معروفترین غذاهای تخمیری میتوان به ماست اشاره کرد.
به گزارش نمناک، آیا شما هم کنجکاوید که در مورد غذا های تخمیر شده اطلاعات داشته باشید و بدانید که آنها چگونه به سلامتیتان کمک میکنند؟ در زیر، موارد پایه در مورد غذاهای تخمیرشده و خواص آن را به شما معرفی خواهیم کرد. در نتیجه میتوانید تصمیم بگیرید تا از این غذاها استفاده کنید یا خیر.
تخمیر چیست؟
زمانی که راجع به غذاهای تخمیر شده صحبت می کنیم، منظور ما تخمیر لاکتوز است. به معنای این که نشاسته و شکر در سبزیجات و میوه ها به لاکتیک اسید تبدیل می شود.
تخمیر فرآیندی است که در آن از میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها یا مخمر، برای تبدیل کربوهیدرات به الکل یا اسیدهای آلی تحت شرایط بی هوازی استفاده می شود. میکروارگانیسم ها یا باکتری های مفید برای زندگی حیاتی می باشند و تأثیرات مهمی بر روی سلامت انسان و حیوان دارند.
لاکتیک اسید یک ماده نگهدارنده طبیعی است که مانع از عملکرد باکتری مضر می شود. تخمیر لاکتوز انواع باکتری های بدن را از بین می برد و باعث می شود که باکتری های خوب بهتر عمل کنند.
وجود یک محیط بدون اکسیژن نقش مهمی در فرآیند تخمیر شدگی غذا دارد زیرا اکسیژن ممکن است اثر تخمیر سازی را از بین ببرد.
بهترین غذاهای تخمیرشده
غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های مفید هستند که به عنوان تقویت کننده باکتری های خوب در دستگاه گوارش عمل می کنند.
کفیر
کفیر یکی از بهترین غذاهای تخمیر شده می باشد که در آن اسید لاکتیک و تخمیر الکلی لاکتوز در شیر ترکیب شده است.
کیمچی
کیمچی یک ماده غذایی محبوب در کره می باشد که کم چرب و تخمیری و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و فیتوکمیکال ها است و برای کنترل وزن مفید می باشد.
کامبوچا
نوشیدنی شیرینی است که با یک کلنی جوانه زده از باکتری ها و مخمر کشت می شود.
ناتو
ناتو غذای سنتی ژاپن که با سویا تخمیر شده و باسیلوس سوبتیلیس تهیه شده می باشد. ناتو یک نوشیدنی طبیعی است و آنزیم های این ماده در طول فرآیند تخمیر سبب تولید ناتوتکیناز می شوند.
میسو
میسو یک غذای نیمه جامد و محبوب در ژاپن است که برای تهیه سوپ میسو و به عنوان چاشنی از آن استفاده می شود و طعم شیرین و شور دارد.
کلم ترش
کلم ترش از تخمیر کلم ایجاد می شود. باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک تخمیر شده، گل کلم یا بروکلی را تبدیل به کلم ترش می کنند.
تمپه
تمپه یکی از غذای گیاهی محبوب در ایالات متحده و یک غذای اندونزیایی است مصرف روزانه آن به مدت دو ماه همراه با درمان های استاندارد برای بیماران مبتلا به سل ریوی فعال مفید است و سبب افزایش وزن و تغییر عملکرد فیزیکی می شود.
ماست
ماست پروبیوتیک غنی از کلسیم، روی، ویتامین B، پروتئین است و هیچ یک از غذاهای تخمیر شده معروف تر از ماست نیستند.
فواید غذاهای تخمیر شده برای بدن
غذاهای تخمیر شده فواید بسیاری دارند که در ادامه این بخش به آنها پرداختهایم.
۱. کمک به بهبود گوارش
غذا های تخمیر شده و خام سرشار از آنزیم هستند و بدن شما نیز برای هضم و گوارش مناسب به جذب و استفاده حداکثری از غذا به آنزیم ها نیاز دارد. گاهی اوقات کسی که نمی تواند شیر بخورد، به جای آن ماست را انتخاب می کند. به دلیل این که لاکتوز موجود در شیر شکسته شده، تخمیر شده و به ماست تبدیل شده است.
۲. حفظ تعادل صحیح باکتری در روده
به یاد داشته باشید که تقریبا ۸۰ درصد از سیستم ایمنی بدن در روده متمرکز است. خوردن غذا های تخمیر شده باعث اضافه کردن باکتری خوب به روده می شود، تعادل باکتری های خوب را حفظ می کند، مقاومت در برابر لاکتوز، گلوتن و مشکلاتی مثل یبوست، سندروم روده بیقرار، عفونت های مخمری، آلرژی و آسم به دلیل کمبود باکتری های خوب را بالا می برد.
۳. جلوگیری از هلیکوباکتر پیلوری
عفونت هلیکوباکتر پیلوری برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش خطرناک است. بعضی غذاهای تخمیر شده برای سرکوب عفونت H. pylori مفید هستند.افرادی که بیش از یک بار در هفته غذاهای تخمیر شده مصرف می کنند به نسبت کمتر دچار بیماری های دستگاه گوارش می شوند.
۴. جلوگیری از ابتلا به سرطان
فعالیت یا جهش غیر طبیعی ژن ها از عوامل ابتلا به سرطان است که باعث عدم کنترل رشد و تقسیم سلولی می شود. پروبیوتیک ها و غذاهای تخمیر شده با سم زدایی بدن وافزایش ایمنی و تغییر محیط روده و افزایش تولید محصولات متابولیک و افزایش تولید ترکیباتی که مانع رشد سلول های تومور می شوند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.
۵. افزایش محتوای ویتامین در بدن
غذا و محصولات لبنی تخمیر شده به طور مداوم سطح فولیک اسید را به عنوان یک پیروکسیدین، ویتامین های B، ریبوفلاوین و بیوتین بالا می برند.
۶. کمک به بدن برای جذب مواد مغذی
زمانی که هضم و گوارش بهبود پیدا کند، جذب هم بهتر خواهد شد. تخمیر به ایجاد مواد مغذی جدید کمک می کند و هضم و تعدادی مواد مغذی را بهبود می بخشد.
۷. افزایش ایمنی بدن
با مصرف غذاهای تخمیر شده، آنزیم های سودمند، ویتامین B، اسید چرب های امگا ۳ و انواع بسیاری پروبیوتیک برای حفاظت از غذا و مواد مغذی تولید می شوند. غذاهای تخمیر شده مجموعه کاملی از باکتری های مفید هستند که به روده کمک می کنند و بیماری ها را دور نگه می دارند.
۸. طولانی شدن عمر مواد غذایی
فرآیند تخمیر شدگی سبب طولانی شدن عمر مواد غذایی می شود مثلا شیر در فریزر حالت بدی پیدا می کند اما کیفیت ماست برای مدت زمان بیشتری سالم باقی می ماند که علت آن هم تخمیر شدگی است.
۹. بهبود علائم آرتریت
علائم آرتریت روماتوئید ممکن است از طریق مصرف غذاهای تخمیر شده تغییر کند. تحقیقات نشان داد افراد مبتلا به آرتریت پس از سه ماه درمان پروبیوتیک، بهبود قابل توجهی در نمره سنجش سلامت خود را تجربه کردند.
۱۰. درمان بیماری التهابی روده
شیر تخمیر شده حاوی پروبیوتیک ها می تواند تاثیر مستقیمی در روده و در کنترل اختلالات التهابی روده داشته باشد. پروبیوتیک ها در کاهش علائم بیماری التهابی روده از جمله کرون نقش دارند.
۱۱. قیمت پایین تر
مواد غذایی که نیاز به تخمیر شدگی دارند، ارزان هستند. مصرف این غذاها که ارزان هستند، برای بدن و دستگاه گوارش بسیار مفید است پس برای بهبود بیماری های گوارشی و تقویت سیستم ایمنی از این محصولات ارزان استفاده کنید.
ارسال دیدگاه