معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت:
روزهداری صحیح به پاکسازی بدن کمک میکند
تهران (پانا) - معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با تاکید بر رعایت توصیههای طب ایرانی در گرفتن روزه، روزهداری صحیح را سبب پاکسازی بدن از مواد زائد و ارتقای سلامت دانست.
به گزارش وبدا، حسین رضاییزاده، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به فواید روزهداری از دیدگاه طب ایرانی، گفت: تدابیر مهمی در حوزه سبک زندگی وجود دارد تا در ماه مبارک رمضان در کنار تزکیه نفس و پاکسازی روح، سلامت جسم نیز تضمین شود چراکه قرار نیست روزهداری و روزه گرفتن باعث آسیب جسمی و عوارض ناشی از آن شود.
وی افزود: در داخل بدن مواد زائدی وجود دارد که با روزه گرفتن فرصت پاکسازی آنها فراهم میشود و با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با فصل بهار که بهترین زمان برای زدودن مواد اضافی از بدن است؛ روزهداری صحیح کمک زیادی به پاکسازی بدن میکند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مواد غذایی مختلف هضم یکسانی ندارند و باعث ایجاد مشکلات گوارشی در بدن میشوند، تاکید کرد: از مصرف غذاهای مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید، چرا که معده و دستگاه گوارش نمیتواند همه آنها را به درستی هضم کند. بخصوص اینکه معده مدت طولانی خالی بوده است و توان هضم حجم بالای مواد را ندارد. به عبارت دیگر باید مراقب بود به دلیل کاهش تعداد وعدههای غذایی، دچار در هم خوری، روی هم خوری و با هم خوری نشویم!
این پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به تقارن ماه مبارک رمضان با فصل بهار گفت: برنامه غذایی سحر و افطار باید متناسب با فصل بهار مقوی و سبک باشد. همچنین از مصرف غذاهایی که حاوی روغن زیاد هستند خودداری شود و بهتر است روزه داران از این نوع غذاها در ایام ماه مبارک رمضان کمتر استفاده کنند. استفاده از انواع خورشت های ایرانی برای ماه مبارک رمضان مناسب است و بهتر است از خورشتهایی استفاده شود که مواد غذایی ملین و رطوبت بخش مانند کدو و آلو در آنها استفاده شده است.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین توصیه کرد: بهتر است برای رفع عطش و غلبه بر خشکی بدن از شربت سکنجبین، گلاب و بیدمشک استفاده شود، خوردن چای و هندوانه در وعده سحر توصیه نمیشود. همچنین روزهداران به ویژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و این خواب بهتر است نزدیک افطار نباشد.
رضاییزاده ادامه داد: قرار است در ایام روزهداری، روزهداران با کنترل شرایط روح و روان خود، خوش اخلاق هم باشند. بنابراین توصیه میشود در طول روز با بوییدن گلاب خنک یا معطر کردن فضای منزل و محیط کار این آرامش را بدست آورند.
وی در پایان تاکید کرد: افرادی که سابقه بیماریهای خاص مانند دیابت دارند برای جلوگیری از مشکلات و عوارض جسمی ناشی از روزهداری حتما با پزشک خود مشورت کنند.
ارسال دیدگاه