سرطان خطرناکی که میتواند خاموش باشد
تهران (پانا) - سرطان روده بیماری است که از روده بزرگ شروع میشود و بسته به اینکه از کجا شروع میشود، به عنوان سرطان کولون یا رکتوم شناخته میشود. براساس اعلام سیستم بهداشت ملی انگلستان، این بیماری احتمالاً حداقل یک بار در طی زندگی، حدود 50 درصد از افراد را تحت تأثیر قرار میدهد، به همین دلیل است که آگاهی از علائم این بیماری مهم است.
به گزارش سلامت نیوز، میزان ابتلای به سرطان روده بزرگ در سرتاسر جهان در حال افزایش است. این سرطان با وجود نرخ بقای بالای ۹۰ درصدی، اگر به موقع تشخیص داده نشود، میتواند بسیار خطرناک باشد. بیماران مبتلا به مرحله اول سرطان روده به احتمال زیاد بیش از پنج سال پس از تشخیص زنده میمانند. با این حال، با گسترش مراحل بیماری در زمان تشخیص، این میزان کاهش خواهد یافت. بنابراین، توصیه میشود مراقب علائم اولیه این بیماری باشید در کمال تعجب، متخصصان پزشکی معتقدند که این علائم اغلب نادیده گرفته میشوند.
علائم اولیه سرطان روده بزرگ چیست؟
برخی از رایجترین علائم سرطان روده که اغلب از سوی افراد نادیده گرفته میشوند در عادات دفع مدفوع ظاهر میشوند. این موارد عبارتند از: (البته این توضیح ضروری است که داشتن یکی یا چند مورد از این علائم به معنای ابتلای قطعی به سرطان روده بزرگ نیست)
احساس نیاز به دفع بیشتر
دورههای مکرر اسهال
درد شکم بعد از غذا خوردن
احساس نفخ بعد از غذا خوردن
وجود خون در مدفوع
سایر علائم احتمالی سرطان روده عبارتند از:
کاهش وزن بدون علت مشخص
احساس خستگی زیاد بدون دلیل مشخص
کمخونی
تغییر رنگ مدفوع به رنگهای تیره، زنگ زده یا قهوهای
احساس وجود یک توده در مقعد یا رکتوم
احساس گرفتگی شدید در شکم و عدم توانایی دفع
اگر هر یک از این موارد بیش از سه بار در هفته ظاهر شد یا پس از ظاهر شدن برای روزهای متوالی ماندگار ماند، حتما با پزشک خود درخصوص این موارد مشورت کنید.
عوامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ چیست؟
وقتی صحبت از خطر سرطان روده میشود، برخی از عوامل خطرزای اصلی عبارتند از:
سیگار کشیدن
عدم ورزش کافی
مصرف زیاد الکل
رژیم غذایی سرشار از گوشت فرآوری شده
سابقه ابتلا به بیماری کرون
سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ
گزینههای درمانی سرطان روده چیست؟
درمانهای سرطان روده شامل شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی است. بر اساس مرحله بیماری، پزشکان تعیین میکنند که کدام روش برای فرد مبتلا بهتر است. در برخی موارد، بیماران ممکن است در مراحل اولیه هیچ علامتی نداشته باشند. بنابراین، پزشکان غربالگری به موقع را توصیه میکنند به ویژه در کسانی که هر یک از عوامل خطرزای ابتلای به این بیماری را دارند.
ارسال دیدگاه