رایزن نمایندگی چین در سازمانهای بینالمللی در وین:
آمریکا برای رسیدن به توافق در مذاکرات وین، سیاست اشتباهش را اصلاح کند
تهران (پانا) - رایزن نمایندگی چین در سازمانهای بینالمللی در وین در جلسه شورای حکام با استقبال از تعامل «سازنده» ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از آمریکا خواست برای رسیدن به توافق در مذاکرات وین، سیاست اشتباهش را اصلاح کند.
به گزارش خبرگزاری شینوا، وانگ چانگ رایزن نمایندگی چین در نزد سازمانهای بینالمللی در وین در جلسه شورای حکام گفت، چین از نقشه راهی که اخیرا توسط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر سر آن به منطور حلوفصل مسائل پادمانی ایران توافق شده است، استقبال و از دو طرف در زمینه حل کردن اختلافاتشان از طریق گفتمان حمایت میکند.
چین از نقشه راهی که اخیرا توسط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر سر آن به منطور حلوفصل مسائل پادمانی ایران توافق شده است، استقبال و از دو طرف در زمینه حل کردن اختلافاتشان از طریق گفتمان حمایت میکندوانگ چانگ در بیانیهای در شورای حکام مطرح کرد که چین از نقش «سازنده» ایران در تعاملش با آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرده و از آژانس در زمینه تداوم فعالیتهای نظارتی و راستیآزماییاش در ایران، طبق اصول بیطرفی و با پایبندی به اختیاراتش حمایت میکند.
ایران و آژانس روز شنبه در طی سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران بر سر نقشه راهی برای حلوفصل مسائل پادمانی ایران توافق کردند.
رایزن نمایندگی چین در وین همچنین با پرداختن به موضوع مذاکرات وین در راستای احیای توافق هستهای، از تمامی طرفین خواست تلاشهای دیپلماتیک را در مرحله آخر مذاکرات افزایش دهند و در اسرع وقت تصمیمات سیاسیشان را برای حل کردن مسائل باقیمانده اتخاذ کنند.
او با درخواست از طرفین برای ایجاد شرایط لازم و فضای مثبت جهت انجام دادن تلاشهای دیپلماتیک، گفت: این خروج آمریکا از برجام[توافق هستهای] بود که بحران هستهای فعلی ایران را به بار آورد. آمریکا باید با دید رسیدن به یکتوافق در اسرع وقت، سیاست اشتباهش را اصلاح کند، گامهای عملگرایانه بیشتری بردارد و به نگرانیهای برحق ایران پاسخ دهد.
آمریکا باید با دید رسیدن به یکتوافق در اسرع وقت، سیاست اشتباهش را اصلاح کند، گامهای عملگرایانه بیشتری بردارد و به نگرانیهای برحق ایران پاسخ دهدوانگ تصویب قطعنامهای در سال ۲۰۱۵ با موضوع «ابعاد احتمالی نظامی» (possible military dimensions) در برنامه هستهای ایران را به شورای حکام یادآوری کرده و گفت چین با هرگونه سیاسیکاری در مسائل پادمانی آژانس مخالف است. چین با هر کشوری که از مسائل پادمانی برای مطرح کردن مسائل گذشته برنامه هستهای ایران یا برای مداخلع یا کارشکنی در اجرای برجام استفادع کند، مخالف است.
این دیپلمات چینی تاکید کرد، کشورش همیشه از اقتدار و اثرگذاری برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حمایت کرده، مشارکت سازندهای در مذاکرات داشته و با هدف بازگرداندن برجامدر مسیر درست در اسرع وقت، مذاکره را پیشبرده است.
وانگ افزود: چین به انجام دادن تلاشهای بیوقفه برای حلوفصل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هستهای ایران در عین صیانت از حقوق قانونیمان ادامه خواهد داد.
مواضع مطرح شده چین درباره برنامه هستهای ایران و مذاکرات وین توسط وانگ چانگ، همزمان با برگزاری دور هشتم مذاکرات وین در راستای احیای توافق هستهای بوده است. به گفته طرفین، پیشرفتهای چشمگیری در روند مذاکرات انجام شده است اما هنوز برخی مسائل باقیمانده نیازمند تصمیمگیری نهایی هستند.
روز گذشته، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین نیز در جلسه شورای حکام گفت: ما از مدیر کل آژانس به خاطر ابتکار عمل و سطح بالای حرفهای بودنش، همچنین از ایران به خاطر رویکرد سازندهاش قدردانی میکنیم. این [رویه] موجب زمینهسازی برای پیشرفتی چشمگیر در حلوفصل مسائل پادمانی مرتبط با ایران شد.
علاوه بر این، در روزهای آغازین جلسات شورای حکام، تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) در بیانیهای مشترک، همچنین نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریکا در وین، جداگانه در بیانیههایی در جلسه شورای حکام ضمن تاکید بر اهمیت احیای توافق هستهای در بالا بردن توان آژانس در انجام دادن فعالیتهای نظارتی و راستیآزمایی در برنامه هستهای ایران، از ایران خواستند برخی اقدامات هستهایاش را که در نتیجه خروج آمریکا از توافق هستهای و متحمل شدن تحریمهای متعدد انجام داده بود و فراتر از محدودیتهای تعیین شده در توافق هستند، متوقف کند.
این دوره از جلسات شورای حکام در پی سفر روز شنبه رافائل گروسی به ایران و دیدارش با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران انجام شد. او رایزنیهایش در ایران را «مثمرثمر» تلقی کرده بود.
گروسی در کنفرانس خبریاش که پس از جلسه آغازین شورای حکام در دوشنبه گذشته برگزار شد، گفته بود در ایران درباره مسیر پیش رو توافقهایی صورت گرفته است که به طور کلی رضایتبخش است.
ارسال دیدگاه