احداث ۵ بوستان بانوان در پایتخت؛ به زودی

تهران (پانا) - مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به احداث ۵ بوستان بانوان، درباره وضعیت ساخت بوستان بانوان، تملک فضاهای بی‌دفاع شهری برای تبدیل به بوستان عمومی و شناسایی و درمان درختان بیمار خیابان ولیعصر (عج)، توضیحاتی ارائه کرد.

کد مطلب: ۱۲۵۸۶۰۷
لینک کوتاه کپی شد
احداث ۵ بوستان بانوان در پایتخت؛ به زودی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی شهرداری تهران، علی محمد مختاری درباره وضعیت توسعه و ساخت پارک بانوان بنا بر دستور شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری تهران به منظور ارج نهادن به مقام زن و رفاه بانوان اقدام به ساخت بوستان‌های ویژه بانوان کرده است، گفت: مدیریت شهری در این دوره توجه زیادی به مطالبات زنان دارد. در همین راستا هم احداث بوستان‌های بانوان به‌عنوان بزرگترین و مجهزترین بوستان‌های شهر با همت سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران به طور جدی در دستور کار قرار داده شده است.

مختاری ضمن اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۷ بوستان در شهر تهران بیان کرد: بوستان‌های احداث شده بانوان در شهر تهران شامل بهشت مادران، پردیس بانوان، شهر بانوی بوستان بزرگ ولایت، بوستان نرگس، بوستان مرضیه حدیدچی، بوستان بانوان منطقه ۲۰ و بوستان ریحانه است. همچنین در راستای توزیع متوازن فضای سبز و امکان استفاده تمامی شهروندان از تفرجگاه‌های شهری به ویژه بانوان، در فاز دوم نسبت به شناسایی اراضی که شاخص‌های مورد نیاز برای بوستان‌های ویژه بانوان را دارند، اقدام شده است.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های به عمل آمده پنج محل در پنج منطقه شهر تهران برای تبدیل به بوستان ویژه بانوان در مناطق ۱ ، ۲ ، ۵ ، ۱۳ و ۲۱ انتخاب شده‌اند، افزود: هم اکنون مشاور این سازمان در حال طراحی بوستان‌های مذکور است و تا پایان اسفند امسال، اسناد مناقصه آن‌ها آماده و پیمانکاران آن انتخاب خواهند شد؛ امیدواریم که در سال ۱۴۰۱ شاهد بهره برداری از این بوستان‌ها باشیم.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره افزایش سرانه فضای سبز و چگونگی برقراری عدالت در توزیع سرانه فضای سبز در محلات ریزدانه شهر تهران بیان کرد: بافت فشرده و متراکم مسکونی و ریزدانه شهری، وجود درصد بالایی از بافت فرسوده شهری در مناطق کم برخوردار از فضای سبز، جمعیت بالای ساکنان در مناطق ریزدانه (تراکم این مناطق بیش از ۲۵۰ نفر در هکتار است در صورتی که این تراکم در منطقه ۲۲ حدود ۳۰ نفر در هکتار و یا در منطقه ۴ و ۵ کمتر از ۱۲۰ نفر در هکتار است)، کمبود پهنه G در طرح جامع و محدودیت کاربری پارک و فضای سبز در طرح تفصیلی متناسب با جمعیت در این مناطق، هزینه سنگین تملک و محدودیت در انتخاب گونه‌های گیاهی به دلیل آلودگی شدید هوا و شرایط اقلیمی خشک و نیمه‌خشک نقاط مختلف شهر تهران از جمله دلایل اصلی و مهم کمبود فضای سبز در تعدادی از محلات و مناطق شهر تهران است.

مختاری درباره راهکارهای کوتاه مدت جبران کمبود سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار شهر تهران توضیح داد: تملک باغات و اراضی مشجر و تبدیل آن به بوستان عمومی به منظور حفظ ذخایر طبیعی و افزایش سرانه فضای سبز در مناطق (در این رابطه امسال ۵ قطعه از این اراضی در مناطق ۸ ، ۱۱ و ۱۰ خریداری شده که در حال تبدیل به بوستان عمومی هستند. ضمن آنکه هم اکنون مراحل خرید ۲۱ ملک با اولویت مناطق کم برخوردار همانند مناطق ۷ ، ۱۰ ، ۱۱ ، ۱۷ ، ۸ و ۱۲ در دست اقدام است) و تملک اراضی بایر و متروک و فاقد کاربری مشخص و تبدیل آن به بوستان‌های عمومی به منظور افزایش سرانه فضای سبز و جلوگیری از ایجاد محل‌های بی دفاع شهری و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری‌های فضای سبز به سایر کاربری‌ها در جهت دسترسی پایدار به فضاهای سبز از جمله اقداماتی‌ست که در می‌توان در کوتاه مدت اجرا کرد.

وی در تشریح راهکارهای میان مدت و دراز مدت نیز بیان داد: بازبینی طرح‌های تفصیلی این مناطق و در نظر گرفتن کاربری‌های خدماتی از جمله فضای سبز متناسب با جمعیت و وسعت منطقه، تجمیع بافت‌های فرسوده شهری در این مناطق و نوسازی آن‌ها با ایجاد سرانه‌های خدماتی به ویژه سرانه فضای سبز شهری، فراهم آوردن زمینه برای مشارکت بخش خصوصی در اداره و تأمین خدمات عمومی فضای سبز و مشارکت دادن شهروندان در طرح‌های اجرائی حوزه خدمات شهری و افزایش سرانه فضای سبز مناطق ۷ ، ۸ ، ۱۰ ، ۱۱ ، ۱۲ ، ۱۷ و پس از آن مناطق ۱۳ و ۱۴ جهت توزیع متوازن فضای سبز در بین مناطق کلانشهر تهران از جمله این اقدامات است. البته در ادامه باید توسعه بوستان و فضای سبز این مناطق در برنامه‌های آتی در اولویت برنامه ریزی و توجه مدیریت شهری از لحاظ تامین منابع مالی مناسب با افزایش هزینه‌های اجرایی قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه درختان بیمار خیابان ولیعصر ( عج ) چگونه شناسایی می‌شوند و چه اقداماتی باید برای آن‌ها انجام شود تا حوادثی نظیر سقوط درخت در خیابان رخ ندهد، توضیح داد: ما برای حفظ و صیانت از این درختان اقدامات گسترده‌ای را انجام می‌دهیم. کاشت بیش از ۳ هزار و ۳۴۰ اصله درخت چنار به روش روت بال با سن ۸ الی ۱۲ سال و بن بیش از ۵۰ سانتیمتر در ۴ فاز ساماندهی و احیاء درختان خیابان ولی عصر ( عج )، واگذاری نگهداری از درختان خیابان ولیعصر (عج) به صورت پیمان‌های جداگانه در مناطق ۱، ۳، ۶ و ۱۱، پیش بینی نهاده‌ها و تجهیزات ویژه (مواد تغذیه‌ای، ترکیبات محافظت کننده، سموم گیاهی، ماشین آلات آبشویی و ...) در قراردادهای نگهداری ویژه این خیابان و انجام اقدامات خاص نظیر پایش مستمر، رفع خطر درختان، ترمیم تنه، اصلاح تشتک‌های آبخوری و ... از جمله کارهایی‌ست که به صورت مستمر انجام می‌شود.

مختاری در ادامه ضمن اشاره به انجام بررسی‌های آزمایشگاهی (آب، خاک و ... ) برای شناسایی بیماری و جلوگیری از بیمار شدن درختان خیابان ولیعصر (عج)، بیان کرد: همچنین از ورود فاضلاب واحدهای تجاری، اداری و مسکونی به نهر این خیابان جلوگیری می‌شود. انجام معاینات فنی (اسکن) درختان از نظر میزان پوسیدگی و همچنین مقاومت در برابر باد توسط شرکت‌های معتبر و ذیصلاح و بازدید مستمر کارشناسان گیاه‌پزشکی از وضعیت درختان (بیماری و آفات) و گزارش به اداره فضای سبز منطقه جهت انجام اقدامات مراقبتی ویژه از جمله دیگر اقدامات ما برای درختان است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار