امیرعبداللهیان در دیدار با وزیرخارجه سوئد:
جنگ و تجاوز نظامی در یمن نیازمند توجه ویژه جامعه جهانی است
قابل قبول نیست که روابط فی مابین دو کشور هدف دسیسههای گروهک تروریستی منافقین قرار گیرد
تهران (پانا) - وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای سوئدی خود، بر اراده جدی تهران برای حصول توافقی خوب در صورت عمل طرفهای مقابل به تعهدات خود تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت امور خارجه، دیدار با خانم آن لینده وزیر خارجه سوئد یکی دیگر از برنامههای سفر و ملاقاتهای امروز شنبه حسین امیرعبداللهیان در حاشیه پنجاه و هشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ بود.
وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و سوئد در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه و برخی مسائل مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و بین المللی تبادل نظر کردند.
امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از دیدار مجدد با همتای سوئدی خود بعد از نخستین دیدار دو طرف در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، مجددا از خانم لینده برای سفر به تهران دعوت کرد که مورد استقبال طرف سوئدی قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به حساسیت شرایط و اوضاع در منطقه غرب آسیا و تداوم وضعیت بحرانی در دو کشور یمن و افغانستان، در خصوص اوضاع یمن تاکید کرد: نگرانی جدی نسبت به گسترش جنگ در یمن به منطقه داریم و سازمان ملل و جامعه بینالمللی باید به وظایف خود در راستای مدیریت این وضعیت و کمک به حل و فصل بحران یمن عمل کنند.
امیرعبداللهیان با اشاره به تماسهای مستمر کشورمان با همه طرفها برای کنترل بحران در یمن تاکید کرد: مردم یمن چندین سال است که در شرایط جنگ و تجاوز نظامی و محاصره غیر انسانی قرار دارند که این امر نیازمند توجه ویژه جامعه جهانی برای پایان این وضعیت است.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به بحران انسانی در افغانستان و روند رو به افزایش آوارگان از این کشور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور میزبان بیش از چند میلیون آواره افغانستانی به تنهایی نمیتواند تمام بار این بحران را به دوش بکشد.
امیرعبداللهیان به تلاشها و نقش آفرینی مستمر کشورمان برای کمک به تثبیت ثبات و امنیت در منطقه از جمله تشکیل هر چه سریع تر دولت در عراق، به در جریان بودن گفتگوهای امیدوار کننده در منطقه خلیج فارس برای تامین و تثبیت ثبات و امنیت توسط کشورهای منطقه اشاره کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در خصوص برخی موضوعات کنسولی از جمله آقای حمید نوری اشاره و تاکید کرد: قابل قبول نیست که روابط فی مابین دو کشور هدف دسیسههای گروهک تروریستی منافقین قرار گیرد.
خانم آن لینده، وزیر خارجه سوئد نیز با ابراز خرسندی از دومین ملاقاتش با همتای ایرانی خود تاکید کرد: چهار صد سال رابطه دوجانبه بین تهران و استکهلم و حضور ایرانیان نخبه در جامعه سوئد و دو وزیر با ریشه های ایرانی حاکی از رشته های قوی اتصال و پیوند بین دو کشور و ملت است.
وزیر خارجه سوئد با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تبادل منظم هیاتهای رسمی و دیپلماتیک بین دو کشور، از آمادگی برای تداوم کمک های کنونی این کشور به واکسیناسیون آوارگان افغانستانی در ایران خبر داد.
خانم لینده همچنین ابراز امیدواری کرد که موضوعات میان کشورهای منطقه در خلیج فارس به سمت حل و فصل با راهکار سیاسی حرکت نماید.
وزرای امور خارجه دو کشور همچنین در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین نیز تبادل نظر کردند و امیرعبداللهیان همتای سوئدی خود را در جریان مواضع اصولی کشورمان در این خصوص و اراده جدی تهران برای حصول توافقی خوب در صورت عمل طرفهای مقابل به تعهدات خود قرار داد.
ارسال دیدگاه