نگاه ویژه به «تئاتر دانشآموزی» در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
تهران (پانا) - دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با تاکید بر اهمیت «تئاتر دانشآموزی» و تاثیر آن بر رشد فکری آیندهسازان کشور، از برگزاری ویژه این بخش، در جشنواره بیست و هفتم، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان؛ امیر مشهدی عباس دبیر این دوره از جشنواره با اعلام این خبر گفت: رویکرد جشنواره بیست و هفتم بر کیفیسازی است و در همین راستا در فراخوان جشنواره تلاش کردیم تا شرایط حضور گروهها و رویکردهای مختلف جشنواره به صورت استاندارد باشد تا علاوه بر ایجاد زمینه رشد فکری و توانمندسازی آموزشی دانشآموزان با هنر نمایش، بستر شناخت این هنر را برای کودکان و نوجوان فراهم کنیم تا در جهت انتخاب شغل و حرفهی آینده خود، با تئاتر بهتر آشنا شوند.
دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان افزود: از آنجا که سازمان آموزش و پرورش در سالهای اخیر در زمینه برگزاری جشنواره و اجراهای نمایشی توسط دانشآموزان، تلاشهای قابل تقدیری داشته، در این دوره آثار منتخب جشنواره «تئاتر فردا» که از سوی اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، به دبیرخانه جشنواره بیست و هفتم معرفی و در بخش دانشآموزی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان اجرا خواهند داشت.
مشهدی عباس تصریح کرد: طی نشستی که با علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش، فرهاد قاسمپور معاون اداره کل فرهنگی هنری و حمیدرضا کاظمیپور مدیر بخش هنرهای نمایشی اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی آموزش و پرورش داشتیم، اعلام شد که در دو سال اخیر به علت همهگیری کرونا و تعطیلی مدارس کشور، وزارت آموزش و پرورش در زمینه اجرای نمایشهای آیینی و سنتی و تئاتر تک نفره، فعالیتهای خوبی داشته که ما هم در جشنواره بیست و هفتم تلاش کردیم بستر حضور بهتر دانشآموزان را بیش از گذشته فراهم کنیم و امسال در بخش نمایش ایرانی نیز میزبان برخی از اجراهای تئاتر دانشآموزی هستیم.
دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان گفت: در همین راستا ما برای تشویق هرچه بهتر دانشآموزان و هنرجویان، بخش ویژهای تحت عنوان «اجرای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال» در نظر گرفتیم تا شاهد توان و قابلیتهای بیشتر حوزه تئاتر دانشآموزی باشیم. در این بخش آثار مراکز فرهنگی و هنری و موسسات تخصصی آموزش تئاتر کودک و نوجوان، همچون کانون پرورش فکری، که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش است، از سوی دبیرخانه جشنواره انتخاب خواهند شد تا شاهد توجه بیشتر به اهمیت آموزش تئاتر در مدارس و بهویژه دانشآموزان باشیم.
توسعه تئاتر در میان دانش آموزان
فرهاد قاسمپور معاون اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش نیز با اشاره به نقش تئاتر در ایجاد خودباوری در میان دانشآموزان گفت: تئاتر دانشآموزی دارای هویت در تمام دنیا است. این نوع از تئاتر که با عنوان "پداگوژی" یا آموزشی و تربیتی شناخته میشود، نقشی تعیینکننده در پرورش دانشآموزان دارد. وزارت آموزش و پرورش نیز در سالهای اخیر توجه ویژهای به این مهم داشته و در همین راستا جشنواره تئاتر فردا را با هدف توسعه تئاتر تعلیمی برگزار میکنیم. ضمن آنکه اولین دوره جشنواره تئاتر درسی ویژه مقطع ابتدایی را نیز فراخوان کردهایم.
وی افزود: اهمیت تئاتر و نقش آن در توسعه فعالیتهای آموزشی و پرورشی یکی از اولویتهای ما در وزارت آموزش و پرورش است و در همین راستا تلاش داریم تا تئاتر آموزشی هویت مستقل و کیفی داشته باشد. بر همین اساس با همکاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، این فرصت را در اختیار آثار منتخب جشنوارههای تئاتری وزارت آموزش و پرورش قرار خواهیم داد تا در این جشنواره دیده و مورد قضاوت عمومی قرار بگیرند.
معاون اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، گفت: جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان فرصتی برای توسعه تئاتر در میان کودکان به ویژه دانش آموزان است و ارائه آثار کیفی که توسط خود کودکان و نوجوانان اجرا میشود، میتواند زمینه رشد تعلیمی و پرورشی در میان دانش آموزان را فراهم آورد.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، در اسفند ماه سال جاری، با شعار «تئاتر، پرواز پروانههای خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار میشود.
مشروح اخبار بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان را میتوانید از سایت جشنواره به نشانی https://icy.theater.ir/ دنبال کنید.
ارسال دیدگاه