فرصتهای گالریگردی اولین آدینه بهمن ماه در پایتخت؛
از افتتاح یک گالری جدید تا نمایشگاه آثار حسین زندهرودی و مریم حیدرزاده
تهران (پانا)- هر آدینه فرصتهای گالری گردی بسیاری در پایتخت برای علاقمندان به آثار هنری فراهم است که در ادامه تعدادی از آنها را بر میشماریم.
گالریگردی همچون از جمله عادتهای فرهنگی هنری است که هنردوستان را برای تماشای هنر به گالریها میکشاند، البته با پاندمی کووید۱۹ این جریان فرهنگی هنری نیز همچون سینما و تئاتر رفتن، کمی به حاشیه کشیده شد اما گالریهای آنلاین راهاندازی شدند تا تنور هنرهای تجسمی همچنان داغ بماند. اکثر افتتاحیه نمایشگاهها در گالریها را در روز جمعه شاهد هستیم. در اولین جمعه بهمن ماه نیز فرصت هایی برای گالری رفتن در پایتخت وجود دارد که تعدادی از آنها را در ادامه برمیشمریم.
در هفتهای که پیش رو گذاشتیم، نمایشگاه «آینه در آینه» که یکی از بخشهای چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است، عصر سه شنبه ۲۸ دی ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد که این هم یکی از فرصتهای گالریگردی برای علاقمندان به حساب میآید.
گالری آرت سنتر
نمایشگاه برگزیدهای از سیلکاسکرینهای حسین زنده رودی از تاریخ یکم بهمن تا پنجم بهمن ۱۴۰۰ در آرتسنتر برگزار خواهد شد. این سیلکاسکرینها مربوط به آثارِ تولید شده از سوی زندهرودی در دهه پنجاه شمسی هستند. مراسم افتتاحیه این نمایشگاه جمعه یکم بهمن ۱۴۰۰ در آرتسنتر و از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برگزار خواهد شد.
در بیانیه نوشته شده است: «حسین زندهرودی را بیتردید باید یکی از برجستهترین هنرمندان نوگرای ایران دانست. بسیاری از نخستینهای هنر مدرن معاصر ما با نام او پیوند دارد؛ از سقاخانه و نقاشیخط تا بسیاری اتفاقهای دیگر.
هنر او را باید در نقطه سرآغازها و در جریانسازی تحولها دید و درک کرد. زندهرودی برای هنرِ ایرانیِ هفتاد - هشتاد سال گذشته، شاید چون شاملو برای شعر سپید ادبیات نوین پارسی است.
در دنیای شگفتانگیز هنریِ زندهرودی، گنجی پنهان شده را نیز میتوان سراغ گرفت. آنجا که سیلکاسکرینهای او نشان و جانی تازه در قامت حرف و عدد دمیده و از اتفاق تاکنون کمتر بدان توجه شده است.
آرتسنترِ با تأکید روی سیلکاسکرینهای دستی، زاویه دیگری از هنر این هنرمند پیشکسوت را به نمایش گذاشتهاست. رستاخیزی از حروف و فرهنگ ایرانی با بیانی مدرن در سیلکاسکرینها و نقاشی خطهای چارلز زندهرودی....»
علاقهمندان به هنرهای تجسمی میتوانند برای حضور در افتتاحیه این نمایشگاه، جمعه یکم دی از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در آرتسنتر حضور یابند. همچنین از دوم بهمن تا پنجم بهمن میتوانند از ساعت ۱۱ تا ۲۱ برای دیدنِ آثار سیلکاسکرینهایِ حسین زندهرودی به باغ انجمن خوشنویسان، دزاشیب آرتسنتر مراجعه کنند.
گالری پریا
گالری پریا همراه با آثار داود حیدری مجری، صداپیشه و خواننده پیشکسوت و با حضور جمعی از هنرمندان عرصه تجسمی، یکم بهمن افتتاح میشود.
در این نمایشگاه قرار است ۲۱ اثر نقاشی به نمایش عموم گذاشته شود که خالق این آثار چهرههای قاجار را به همراهی خط نستعلیق بر بوم نقاشی ترسیم کرده است.
داود حیدری پیش از این، آخرین نمایشگاه آثار نقاشی خود را در اردیبهشت سال ۹۷ در گالری گویا برپا کرد و پیش از آن نیز شاهد حضور وی در نمایشگاههای گروهی و انفرادی دیگری نیز بودهایم.
افتتاحیه این گالری جمعه یکم بهمن ۱۴۰۰ برگزار میشود و علاقه مندان میتوانند برای حضور و تماشای آثار این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به نشانی میدان آرژانتین، خیابان الوند، بن بست برمک، پلاک ۱۰، واحد ۴ مراجعه کنند.
گالری آ
نمایشگاه «بیگانه با دیگری» در رشته های عکس، ویدئو، هنرهای محیطی، چیدمان و حجم از روز جمعه یکم تا ۱۱ بهمن در گالری «آ» به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان عضدی(آبان جنوبی)، کوچه ارشد، پلاک ۷ برگزار می شود.
در این نمایشگاه که پیرامون کرونا و معضلاتی که برای هم نشینیها و دید و بازدیدها به وجود آورده است، برگزار میشود آثار هنرمندانی چون بهاره اصلانی، سارا ساسانی، افسانه سلیم بیاتی، زهره سلیمی، زهره صولتی و نازلی عباس پور به نمایش گذاشته میشود.
گالری ایوان
نمایشگاه نقاشیهای بیتا وکیلی با عنوان «این باغ، تاریخ است» عصر جمعه اول بهمنماه در گالری ایوان گشایش مییابد.
در این نمایشگاه، ۱۶ تابلو که همگی در دو سال اخیر خلق شدهاند با اندازههای مختلف به نمایش درمیآیند.
در متن استیتمنت نمایشگاه نوشته شده است:
- «خانم! شما تنهایی توی این باغ، تمام روز، چهکار میکنید؟»
- «مثل تو، پرسه میزنم!» گربه، آن «زن-تاریخِ» باستانی را بو کشید و گفت: «میخواهید چیزی را فراموش کنید؟» زن گفت: «نه! برعکس! میخواهم به یاد بسپارم» گربه گفت: «پس بهتر است با من به قلب باغ بیایید»
این نمایشگاه انفرادی بیتا وکیلی پس از ۵ سال در ایران برگزار میشود؛ این نقاش شناخته شده انتزاعی با عبوری نرم و نازک از تم شناخته شدهاش جلوههای تصویری آرامش بخش و چشم نوازی را پدید آورده است.
بیتا وکیلی، متولد ۱۳۵۲ تهران، نقاشی را از دوران دبیرستان شروع و حدود ۲۸ سال است که به طور حرفهای مشغول نقاشی است، تحصیلات او کارشناسی نقاشی از دانشکده هنر دانشگاه آزاد و کارشناسی ارشد نقاشی از دانشکده هنر تهران است.
آثار او در ۹ نمایشگاه انفرادی، هفت دوره حراج تهران، چندین دوره حراج کریستیز و بیش از ٨٠ نمایشگاه گروهی در ایران، دبی، کانادا، آمریکا، فرانسه، چین، مالزی، موناکو، ارمنستان، عمان و انگلستان ارائه شده است.
گالری ایوان تا ۱۵ بهمن نقاشیهای بیتا وکیلی را به تماشا دارد. ایوان در نشانی الهیه، مریم شرقی، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بنبست حمید، شماره یک واقع است.
گالری مژده
«دیدار به قیامت» عنوان جدیدترین مجموعه نقاشی علیرضا آسانلو و شامل ۱۰ اثر با موضوع سیری در تفکر صادق هدایت است که از روز جمعه اول بهمن ماه در گالری مژده گشایش مییابد.
بهناز رضاییفرد، پژوهشگر هنر در متنی برای معرفی مجموعه «دیدار به قیامت» نوشته است: «در این مجموعه با اندکی تأمل میتوان دریافت، پرترههای صادق هدایت با تخّیل، احساس و تجسم هنرمند و با گفته پردازی خاص او به صورتهای مختلف و با بیانی متفاوت، بدون ارجاع بیرونی، از نو خلق شدهاند، گوئی میخواهند ذهن مخاطب و بیننده، با سیری پیوسته و مداوم، بین دو عالم تخیل و عالم واقع، در تکاپو باشد و همراه با لذت این سیر و تکاپو، خود مخاطب، به شناختی نمادین از سوژه دست یابد.»
علیرضا آسانلو متولد ۱۳۵۳ در حیطه نقاشی، طراحی و مجسمه، بیش از ده نمایشگاه انفرادی وجمعی داشته که بیشتر آنها برای فروش ارائه نشده و تأکید هنرمند بر مضامین ارزشی یعنی زندگی به عنوان اصلیترین موضوع و انسان، عالیترین پرسوناژ برای پرداختن بوده و ثمرهی این تلاش شش نمایشگاه انفرادی طراحی و نقاشی است. در حوزه مجسمهسازی، شاخصترین آثار وی، ساخت مجسمههای فیگوراتیو مفهومی با بیانی منحصر به فرد است و همچنین از دیگر فعالیتهای وی در این زمینه ساخت سردیسهایی از بزرگان فرهنگ و هنر سرزمینمان است.
سهراب احمدی، منتقد هنری، در بخشهایی از استیتمنت نمایشگاه نوشته است: « در مجموعۀ «دیدار به قیامت» چهره از بیانی روشن و واضح تا کارکردی محو و مخدوش شبکههای معنایی تابلو را میسازد. شیوۀ رنگگذاری و ترکیب مواد در رسیدن به چهرههایی گسسته، تکه تکه شده و مخدوش ورود به دنیای یک «دیگری» با جنبههایی ناشناخته و وهمانگیز است. این ورود ما را با پرسشهایی هستیشناسانه مواجه میکند. تکه تکه شدن دلالتهای چهره و مرکزیتزدایی از عنصر صورت در تعریف چهره وجهی تازه از ناشناخته ماندن دیگری و مواجه با دنیایی به جز دنیای «روبرو» است. این دیگری همان کسی است که نقاش نه در یک زمان روایی و خطی بل در فضا-زمانی درونی و زیسته شناخته و به آستانۀ ادراک و شناخت «او» رسیده است... شور نقاش در پرداختهای رنگی خود، دخالت مستقیم دست بدون قلممو در تعدادی از تابلوها، حجم رنگ و عوامل دیگر اثبات میکنند که چگونه نقاش نیروهای حسی را به حرکت مبدل کرده و شور درونی را به شوری بیرونی و بیزمان مبدل میکند.»
نمایشگاه دیدار به قیامت علیرضا آسانلو عصر جمعه اول بهمن ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری مژده افتتاح و تا ۱۲ بهمن به تماشا خواهد بود.
گالری بهارین
مریم حیدرزاده، ترانهسرا و نقاش هفتمین نمایشگاه نقاشی انفرادی خود را با عنوان «پس از آن همه حسرت» عصر جمعه اول بهمن افتتاح میکند.
در این نمایشگاه ۳۰ تابلوی نقاشی با تکنیک اکریلیک و آبرنگ روی بوم و در سبکهای ناتورالیسم و اکسپرسیونیسم روی دیوار گالری در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد؛ این مجموعه تازهترین آثار این هنرمند است که با موضوع طبیعت به ویژه فصل پاییز خلق شدهاند.
این نمایشگاه عصر جمعه اول بهمن ماه در گالری بهارین به نشانی تهران، خیابان کریمخان، خیابان حافظ، نبش ورشو، پلاک۵۰۹، طبقه اول آغاز به کار میکند و تا ششم بهمن ماه هر روز از ساعت ۱۶: ۳۰ تا ۱۹: ۳۰ با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و الزامی بودن استفاده از ماسک برای بازدید و استفاده عموم برقرار و پذیرای علاقهمندان خواهد بود.
ارسال دیدگاه