تازهترین شماره نشریه «حلقه وصل» منتشر شد
تهران (پانا) - شماره ۹۸ نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقهوصل» در شماره جدید خود دو موضوع مهم را مورد بررسی قرار داده است.
شماره ۹۸ نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقهوصل» در شماره جدید خود دو موضوع مهم را مورد بررسی قرار داده است. از یکسو حرکتهای مردمی برای بزرگداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی را مورد توجه قرار داده و وظیفه نهادهای حاکمیتی را بررسی کرده است و از سوی دیگر به بازسازی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شرایط تازه این شورا پس از حکم رهبر انقلاب پرداخته است.
قهرمان مردم
سرمقاله این شماره نشریه به قلم صادق یزدانی مدیرمسئول و سردبیر حلقه وصل، با ذکر خاطراتی از برپایی جشنهای دهه فجر انقلاب اسلامی در دهههای شصت و هفتاد و هشتاد، به این مساله پرداخته است که جوشش حرکتهای مردمی در این سالها به تدریج فروکش کرده و جای این اقدامات مردمی را فعالیتهای نهادهای حاکمیتی و دستگاههای دولتی گرفته است.
یزدانی نوشته است: « اواخر دهه هفتاد و در سالهای دبیرستان اما مساله دیگری رقم خورد. مدرسه به این بهانه که کارِ تزیین باید شیک و منظم باشد و نمره مدرسه در تزیینات کم نشود، هم خودش شرشره و بادکنک و کاغذ و سایر محصولات را خرید و هم به نیروهای خدماتی مدرسه سپرد که مدرسه را تزیین کنند. روز یازده بهمن عدهای از کارمندها مشغول تزیین مدرسه بودند و بچهها فقط تلاش آنها را تماشا میکردند. صبح روز دوازده بهمن هم وقتی وارد مدرسه شدیم، از داخل کوچه تا کلاسها، مرتب و شیک و زیبا و یکدست، تزیین شده بود بدون اینکه ما دانشآموزها دخالتی در آن داشته باشیم».
مراسم حاج قاسم، رزومه نیست
بخش «لعل» این شماره در گفتگوها و یادداشتهای مختلف به تبیین مدل فعالیت مردمی در بزرگداشت حاج قاسم پرداخته و وظایف نهادهای دولتی برای پاسداشت جریانهای مردمی را مورد توجه قرار داده است.
حسن سلطانی در یادداشتی بر این مساله تاکید کرده است که مراسم پاسداشت حاج قاسم نباید تبدیل به پروژههای مدیریتی و رزومههای کاری مدیران شود. او خواندن کتابهای حاج قاسم را عامل مهمی برای ایدهپردازی در برنامههای بزرگداشت حاج قاسم میداند.
مهدی سلطاننژاد در یک گفتوگو به تولید محصولات مرتبط با شخصیت حاج قاسم پرداخته و گروههای مردمی را عاملی مهم برای ترویج و تولید این محصولات میداند.
وجیهه رائفی نیز مردمی شدن برنامههای بزرگداشت حاج قاسم را یک اصل میشمارد و به تجربه موفق موسسه خودش در انجام یک حرکت مردمی در سالگرد شهادت شهید سلیمانی اشاره میکند.
مصطفی عباسی نیز در یادداشتی بر این مساله تاکید میکند که باید حاج قاسم را به خانههایمان ببریم تا همیشه در برابر چشمانمان باشد و بتوانیم از او الگویی برای زندگی امروز بسازیم نه آنکه در طاقچه فراموشی قرار دهیم. او ایدههای جذابی برای تجلیل از شهید حاج قاسم بیان کرده است.
امیر سعادتی نیز در یادداشتی حاج قاسم را مردی با زیست تمدنی معرفی میکند و او را از منظر مردمشناسی مورد تحلیل قرار داده است.
جشنواره قهرمان من
بخش «رواق» حلقه وصل دو گزارش از فعالیتهای فعالان مردمی منتشر کرده است. اولین گزارش به برپایی جشنواره «قهرمان من» اشاره میکند که مجمع فعالان نوشتافزار ایرانی اسلامی آن را به مناسبت دومین سالگرد شهادت حاج قاسم راه انداخته است. برای همین جشنواره نیز دست به تولید یک کلیپ کوتاه و جذاب زدهاند.
دومین گزارش هم برپایی مراسم رونمایی از کتاب «مثبت۳» است که با حضور برخی چهرههای هنری و دینی و فرهنگی برگزار شد. این کتاب به مساله افزایش جمعیت و معضلات بحران جمعیتی ایران اشاراتی دارد.
اتوپیایی به نام شورای عالی
بخش «گره» نشریه حلقه وصل، مروری دارد بر آخرین وضعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشکلاتی در مسیر این شورا وجود دارد.
محمدحسن استرحام به بیان تاریخچهای از فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و وظایف و فعالیتهای آن در بازههای مختلف زمانی پس از انقلاب اشاره کرده است.
«سنگی برای زدن، نه تخته سنگی برای نزدن» عنوان یادداشتی است که علیرضا معاف درباره وظایف و ماموریتهای شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته است. معاف در این یادداشت طولانی، بازاندیشی و بازآفرینی شورا را مورد توجه قرار داده و با توجه به حکم اخیر رهبر انقلاب، شیوههایی برای اصلاح و بازآفرینی شورا بیان کرده است.
حسین امیدیان در یاداشتی به این مساله پرداخته است که شورای عالی انقلاب فرهنگی چه باید بشود؟ او با اشاره به شرح وظایف اشاره شده در قانون، به نقد و تحلیل فعالیتهای شورا اشاراتی کرده است.
حجتالاسلام هاشمیان نیز از «عملیات برای نجاتِ یک شورای بحرانزده» پرده برداشته است. او به این سوال اساسی پاسخ میدهد که چرا مصوبات شورای عالی دیده نمیشوند؟
میثم آغداقی نیز در یادداشتی به ۱۱ نکته درباره شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرده است. او یکی از ضعفهای مهم را غلبه مساله آموزش و علم بر مساله فرهنگی در این شورا میداند.
«فرهنگ، قرار میخواهد و قرارگاه» عنوان یادداشتی است که دکتر محمود حاجیلویی در تبیین جایگاه شورای عالی انقلاب فرهگی در سپهر فرهنگی ایران نوشته است. او هم به ظرفیت فرهنگی تاکید میکند و هم خواننده را این سوال مواجه میکند که هجمه سنگین دشمن در حوزه فرهنگ به چه دلیل وجود دارد و چگونه باید آن را دفع کرد؟
هیاتی برای انتقام
بخش «سرو» نشریه حلقه وصل به معرفی هیئت شهدای بیتالله الحرام کرمان پرداخته است. حسین قوام مدیر این هیات، تاریخچهای از تشکیل هیات بیان کرده و فعالیتهای متنوع این هیات را تشریح کرده است.
طرحریزی عملیات طریقالقدس
بخش «خلوص» نشریه این شماره، به مناسبت سالگرد عملیات طریقالقدس، گفتوگویی قدیمی با سردار رشید درباره طراحی این عملیات موفق و غرورآفرین را بازنشر کرده است.
نشریه حلقهوصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر میشود. برای دریافت این نشریه میتوانید با شماره تلفن ۸۸۳۹۵۳۲۴-۰۲۱ تماس بگیرید. همچنین برای اطلاع از آخرین خبرها و گزارشهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، میتوانید از سایت Hvasl.ir و بخش «قدح» نشریه استفاده کنید.
ارسال دیدگاه