خیاطیان: باورمندی به توان نخبگان، پیشنیاز غلبه بر مشکلات مزمن کشور است
تهران (پانا) - رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با اشاره به توان بالای نخبگان کشور در حوزههای مختلف فناوری و نوآوری بر ضرورت باورمندی نظام حکمرانی به توان شبکه نخبگانی کشور تاکید کرد و این باور را پیشزمینه غلبه بر مشکلات دیرپای کشور دانست.

به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، محمدصادق خیاطیان، در مراسم الحاق ناوهای «گرز» و «خنجر» به ناوگان رزمی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: امروز باید به این باور برسیم که مشکلات مزمن و ساختاری کشور با تکیه بر توان داخلی و ظرفیت اندیشه و عمل جوانان نخبه قابل حل است.
وی با اشاره به ساخت ناوهای «گرز» و «خنجر» به دست محققان شرکتهای دانش بنیان و فناور ایرانی و الحاق آن به ناوگان دریایی ارتش، تصریح کرد: خوشحالیم که نیروی دریایی پرافتخار ارتش جمهوری اسلامی در عرصه نوآوری پیشقدم شده و با میدان دادن به نخبگان و جوانان و استفاده از ظرفیت زیستبوم دانشبنیان کشور، در حال تقویت توان دفاعی جمهوری اسلامی است.
خیاطیان ادامه داد: نیروی دریایی با این اقدام ارزشمند خود، نه در شعار که در عمل در راستای حمایت از نخبگان و توسعه فناوری در کشور که از شعارهای رئیسجمهوری و دولت سیزدهم هم هست، گام برداشته است و قطعا این عزم و اراده، ظرفیت عظیمی را برای تقویت توان دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به همراه خواهد داشت.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه حمایت از نخبگان و شرکت های دانش بنیان را سیاست قطعی دولت سیزدهم دانست و با اشاره به بازدید رئیسجمهوری از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف برپا شده بود، یادآور شد: در حاشیه این بازدید مدیران برخی از شرکتهای دانش بنیان به رئیسجمهور گلایه کردند که باوجود برخورداری شرکتهای فناور و دانشبنیان ایرانی از دانش فنی و توان تولیدی بالا، متاسفانه برخی بخشهای دولتی و کسانی که باید خریدار فناوریهای این شرکتها باشند، کمتر از توان این شرکتها استفاده میکنند.
خیاطیان افزود: رئیسی در واکنش به این گلایه، همانجا طی دستوری همه بخشهای دولتی را موظف کردند از توان داخلی به خصوص در شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند. ایشان تاکید کردند در صورت وجود نمونه داخلی از یک محصول، هیچ بخشی از دولت حق ندارد از نمونه خارجی مشابه آن استفاده کند.
وی این دستور رئیسجمهور را نشانه اراده ویژه دولت برای توسعه اقتصاد نوآوری دانست و خاطرنشان کرد: با حمایت ویژه دولت و شخص رئیسجمهور از شرکتهای دانشبنیان، بسیار امیدواریم که دیگر شاهد این دست گلایهها نباشیم و در عمل هم همه بخشهای زیرمجموعه دولت و حاکمیت از این شرکتها حمایت کنند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری از اهتمام معاونت علمی ریاستجمهوری به توسعه شرکتهای دانشبنیان در سالهای گذشته تشکر کرد و گفت: امیدواریم همه بخشهای کشور قدر این جوانان نخبه و این نیروی عظیم کشور را بدانند و از ظرفیت آنها در توسعه اقتصادی کشور از جمله افزایش توان دفاعی کشور استفاده کنند.
گفتنی است در حاشیه این مراسم با حضور خیاطیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، از نخستین موتور دریایی دیزل ایرانی با نام مکران ۳۶۰۰ و کارخانه نوآوری صنایع دریایی هم بهرهبرداری شد
ارسال دیدگاه