با رأی نمایندگان؛

سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه معلمان حذف شد

تهران (پانا) - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حذف سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه معلمان موافقت کردند.

کد مطلب: ۱۲۳۹۵۰۶
لینک کوتاه کپی شد
سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه معلمان حذف شد

نمایندگان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان با ماده ۷ این لایحه پیرامون تعیین سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه به فرهنگیان با ۱۷۴ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف، ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر مخالفت کردند.

محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس با تشریح پیشنهاد حذف کل ماده ۷ گفت: در محیط دانشگاه کسانی که به رتبه استاد تمامی دست پیدا می‌کنند شاید حدود ۵ درصد باشند اما محدودیتی برای سایرین جهت رسیدن به این رتبه وجود ندارد. تعیین سقف و ایجاد محدودیت برای ارتقاء رتبه معلمان با روح حاکم بر این قانون مغایرت دارد. رتبه‌بندی باید ایجاد رقابت انگیزشی بین معلمان کند.

محمدرضا احمدی عضو کمیسیون آموزش مجلس در مخالفت با این پیشنهاد گفت: بسیاری از معلمان به حداقل رتبه هم دست پیدا نمی‌کنند اما ایجاد سقف تخصیص رتبه موجب تلاش و انگیزش آنها برای دستیابی به آن می‌شود. مجلس قطعا دنبال افزایش سواد و انگیزش معلمان است.

در ادامه مهدی اسماعیلی در موافقت با پیشنهاد مذکور گفت: در مواد قبل گفته شد معلمان بر اساس شایستگی عمومی و تخصصی رتبه‌های پنج‌گانه دریافت کنند و در ادامه نیز مصوب شد که بر مبنای امتیازات دوره‌های ضمن خدمت، سنوات و ... فرآیند رتبه‌بندی را طی کنند اما محدود کردن معلمان با تعیین درصدها و محروم کردن آنها از حقوقشان درست نیست.

ماده ۷ حذف شده از این لایحه عبارت است از: ‌تخصیص رتبه‌های پنجگانه به نحوی خواهد بود که با اجرای نظام رتبه بندی معلمان و احراز شرایط براساس ماده (۴) این قانون، همواره در هر استان حداقل سی درصد (۳۰%) از معلمان مشمول در آموزشیار معلم، حداقل سی درصد (۳۰%) در رتبه مربی معلم، حداکثر بیست درصد (۲۰%) در رتبه استادیارمعلم، حداکثر ده درصد (۱۰%) در رتبه دانشیارمعلم و حداکثر ده درصد (۱۰%) در رتبه استادمعلم قرار گیرند.

عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در تذکری به هیأت رئیسه مجلس، گفت: حفظ شأن ، منزلت، اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان از جمله مواردی است که باید به آن توجه کنیم و این در حالی است که هیأت رئیسه و شما قسمی که پیرامون التزام به آیین‌نامه داخلی مجلس خوردید را رعایت نکردید.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم توجه به پیشنهاد نمایندگان پیرامون مباحث مطرح شده در صحن ادامه داد: شما در مورد پیشنهاد آقای کوچکی نژاد به طور صریح قبول کردید که به وی اجازه داده نشده است و این در مذاکرات هم ثبت شده که گفتید اشتباه کردید ولی باز از آن عبور کردید.

وی یادآور شد: ما آزادگی خود را حفظ می‌کنیم ولو در مورد شما برادر عزیز که به شما رأی دادیم چرا که نباید خلاف قسمی که خوردید عمل کنید و وقتی متوجه شدید اشتباه کردید باید برمی‌گشتید اما به این مهم عمل نکردید ضمن اینکه روز گذشته هم قبل از رأی‌گیری در مورد دو فوریت شما به مجلس جهت دادید و به عنوان موافق صحبت کردید که این خلاف است. کما اینکه می‌خواستم در این مورد تذکر بدهم که اجازه ندادید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تأکید کرد: شما باید در مورد برادر عزیزی که امروز در صحن از طرف دولت پیرامون لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان نظر می‌دهد، از تریبون مجلس به دولت تذکر دهید چرا که این لایحه دو بعد استخدامی و بودجه دارد که برای هر کدام باید بالاترین فرد دستگاه مربوطه در مجلس حضور پیدا کرده و اظهارنظر کند کما اینکه در رابطه با وضعیت استخدامی باید رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور حضور پیدا می‌کرد و از این جهت که جایگاه معلمان برای ما مهم است باید وزیر آموزش و پرورش در صحن حضور پیدا می‌کرد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این نماینده مجلس تأکید کرد: دولت در رابطه با لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان، سازمان اداری و استخدامی کشور را به عنوان نماینده خود معرفی کرده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار