معاون پارلمانی رئیسجمهوری خبر داد:
هفته آینده لایحه بودجه به مجلس میرود
۱۴۰ لایحه از دولت قبل باقی مانده است/ ۵۵۷ طرح از طرف مجلس ارائه شده است/ ۳۹ سوال از وزیر نیرو درباره کمآبی مطرح شده است/ نمایندگان مسائل را قبل از رسانهای شدن از ما بپرسند
تهران (پانا) - معاون امور مجلس رئیسجمهوری از تحویل لایحه بودجه 1401 به مجلس در هفته آینده از سوی رئیسجمهوری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاستجمهوری، سیدمحمد حسینی در نشست خبری امروز خود با رسانهها با عنوان ۱۰۰ روز همکاری دولت با مجلس گفت: یکشنبه هفته آینده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ باحضور رئیسجمهوری تقدیم مجلس میشود و آیتالله رئیسی شاخصهای این لایحه را بیان خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این لایحه مهمترین لایحه دولت است، گفت: ۱۴۰ لایحه از دولت قبل باقی مانده است که دولت جدید طبق قانون باید اظهار نظر کند که بررسی لوایح ادامه پیدا کند یا در خواست استراد بدهد. بر این اساس ۹۴ مورد در دولت خواستار رسیدگی شد، ۱۵ لایحه استرداد داده شد و برای ۳۱ مورد آن هنوز تعیین تکلیف نشده و به زودی مشخص و به مجلس اعلام میشود.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری همچنین اظهار داشت: ۵۵۷ طرح از طرف مجلس ارائه شده است که نگاه راهبردی مقام معظم رهبری و رییس مجلس این است که دولت لایحه بدهد چرا که کار کارشناسی بر روی لوایح انجام می شود و منابع مالی آن مشخص است.
سیدمحمد حسینی در ادامه با بیان اینکه باید از حاشیه و مسائل تنشزا پرهیز کنیم چرا که دود چالشها به چشم مردم خواهد رفت؛ گفت: سعی کردیم در موضوع رای اعتماد به ابهامات و سوالات نمایندگان پاسخ دهیم و نمایندگان هم همکاری خوبی داشتند به طوری که اکثر وزیران بالای ۲۰۰ رای آوردند.
وی با بیان اینکه لایحه بودجه در دولت نهایی شده است، گفت: قرار شد روز یکشنبه آینده لایحه بودجه۱۴۰۱ تقدیم مجلس شود که رئیس جمهوری در مجلس حضور یافته و لایحه را تقدیم میکند.
معاون امور مجلس رییسجمهوری بیان کرد: بودجه مهمترین لایحه دولت است چرا که ریلگذاری برای یک سال است و برنامههایی که رئیسجمهوری اعلام کرده در این برنامه تجلی پیدا میکند.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه هر دو هفته چندین جلسه مجمع استانی برگزار شده است، گفت: تاکنون رئیس جمهوری با ۹ مجمع استانی جلسه داشتهاند و همه نمایندگان این مجامع نظرات خود را اعلام کردند. البته دنبال قیاس با دولت قبل در تعامل با مجلس نیستیم، اما برخی نمایندگان که با رئیسجمهوری جلسه دارند اعلام میکنند حتی یکبار موفق نشدیم با رئیسجمهوری قبلی جلسه داشته باشیم.
حسینی یادآورشد: این در حالی است که در این صد روز اخیر رئیسجمهوری پنج بار در مجلس حضور یافتند.
وی همچنین گفت: مصوبات مجلس بدون وقفه ابلاغ میشود و یک مورد هم نبوده که به تاخیر بیفتد.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری ضمن قدردانی از روسای قوای مقننه و قضاییه گفت: جلسات سران قوا به طور منظم برگزار میشود و این نشستها به پیشبرد اهداف نظام کمک میکند و باید از اینجا از رئیس مجلس و رییس قوه قضاییه تشکر کنیم که این نگاه را دارند.
حسینی خاطرنشان کرد: علاوه بر این برنامهریزی شده که معاون اول رئیسجمهوری با کمیسیونهای مجلس دیدار داشته باشد که جلسه اول با کمیسیون اقتصادی برگزار شده است.
وی در بخش دیگری از نشست به طرحها و لوایح ارائه شده به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۵۵۷ طرح از سوی مجلس ارائه شده ولی ما باید بیشتر به سمت ارائه لایحه از سمت دولت برویم، چون دولت میتواند کار کارشناسی بیشتری انجام دهد، ضمن اینکه بار مالی آن هم در نظر گرفته میشود. البته نمایندگان هم حق دارند چون در دولت گذشته کم کاریهایی از سوی دولت وجود داشته و نمایندگان مجبور میشدند خودشان وارد عمل شوند.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری اضافه کرد: انتظار داریم نمایندگان محدودیتهای دولت را در نظر بگیرند چرا که گاهی نمایندگان در دیدار با رئیسجمهوری لیست بلندی از مسائل حوزه انتخابیه را ارائه میکنند که باید این اقدامات براساس واقعبینی صورت گیرد.
حسینی گفت: در حال حاضر ۳۹ سوال از وزیر نیرو در مورد کمآبی مطرح شده، اما وزرای دولت تازه از راه رسیدهاند و ما توقع داریم نمایندگان یک مقدار به وزرا فرصت دهند و عملکرد آنها را ببینند چرا که قطعا وزرای جدید نقشی در بروز مشکلات فعلی نداشتهاند. البته وزرا در تعامل با مجلس هستند.
وی در ادامه به انتصابات فامیلی اشاره کرد و افزود: ۳۶ نماینده درباره جلوگیری از انتصابات فامیلی تذکر دادند، ما خواستیم مصادیق ارائه شود تا پیگیری کنیم، برخی گفتند نگاه ما ناظر به آینده بوده و خواستیم بعدا چنین انتصاباتی صورت نگیرد، برخی هم گفتند از رسانهها شنیدیم، لذا ما توقع داریم این مسائل قبل از رسانهای شدن و مطرح شدن در تریبون سوالات خود را از ما بپرسند و اگر جواب قانع کنندهای نبود میتوانند اعلام کنند.
حسینی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مذاکرات وین برای رفع تحریمها اظهار کرد: این بار یک تیم جامع و کامل از وزارتخانههای مختلف با اختیارات کامل راهی مذاکره شده اند و از منافع ملی ما صیانت خواهند کرد. مهمترین بحث هم این است که آمریکا از برجام خارج شده و الان میخواهد به برجام بازگردد، برای همین باید براساس تعهداتی که داشتند، تحریمها را بردارند.
ارسال دیدگاه