رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اعلام کرد
درمان رایگان ایدز در کشور
تهران (پانا) - رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز را یکی از چالش های مهم در دوران پاندمی کرونا عنوان کرد و گفت: قطعا با واکسیناسیون عمومی و کاهش آمار مبتلایان به کرونا، برنامه مبارزه با ایدز با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،دکتر پیام طبرسی، عدم مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی به دلیل ترس از کرونا را یکی از علل کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز در پاندمی کرونا دانست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که بیش از ۴۰سال از شناسایی ویروس ایدز می گذرد، اظهار کرد: قبل از شیوع کرونا، ویروس ایدز از لحاظ شیوع، تعداد افرادیکه در سراسر دنیا درگیر این بیماری هستند و مرگ و میرهای ناشی از آن، یکی از مهمترین بیماری های مورد توجه بود.
وی اهمیت اختصاص روزی در تقویم سلامت با عنوان روز جهانی ایدز به همراه نمادی با روبان قرمز رایادآور شد و افزود: این روز اهمیت توجه و مراقبت در برابر HIV و راههای پیشگیری و درمان را متذکر می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و ارتقای سواد عمومی با هدف پیشگیری از ایدز در جامعه گفت: این ویروس از سه روش عمده اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و از مادر به جنین قابل انتقال است.
طبرسی پرهیز از ارتباط های جنسی پر خطر را برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ضروری دانست و افزود: شرکای جنسی متعدد می تواند شانس ابتلا به ایدز را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که باید به معتادان تزریقی نیز آموزش های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ایدز داده شود عنوان کرد: کمک به ترک اعتیاد می تواند در این افراد بسیار راهگشا باشد ضمن این که اگر هم به هر دلیل اعتیاد را رها نمی کنند آموزش های لازم و پرهیز از استفاده از سرنگ مشترک به این افراد داده شود.
این متخصص عفونی دانشگاه نسبت به انتقال ایدز از مادر آلوده به جنین هشدار داد و توصیه کرد: آزمایش HIVحتما باید از مادران باردار گرفته شود و در صورت مثبت شدن نتیجه تست حتما از داروهای موثر برای پیشگیری انتقال از مادر به جنین استفاده شود.
وی گفت: عمده ترین اهداف مبارزه و پیشگیری از انتقال ایدز بر پایه آموزش گروه های هدف است.
وی با بیان این که شناسایی مبتلایان به ایدز می تواند موثرترین راهکار برای کاهش موارد انتقال و ابتلا باشد، تاکید کرد: درمان این بیماری به قدری پیشرفت کرده است که بیماران با شرایط حاد هم می توانند تحت درمان قرار گیرند، زندگی عادی داشته باشند و حتی دیگر ناقل این بیماری نباشند.
طبرسی با اشاره به این که بیشتر مبتلایان به ایدز را جوانان تشکیل می دهند، ادامه داد: بیشترین آمار مبتلایان در رده سنی بین ۲۰ تا ۵۰ سال است.
این استاد دانشگاه با بیان این که درمان ایدز در کشور به صورت کاملا رایگان انجام می شود، ادامه داد: هرچه زودتر این بیماری در افراد شناسایی و درمان شود، پیش آگهی علایم و درمان ها روند بهتری خواهد داشت و در نتیجه زندگی مبتلایان همانند سایر افراد جامعه خواهد بود.
وی یادآور شد: همه می توانند با خیال راحت آزمایش دهند و بعد از یک هفته از نتیجه آزمایش مطلع شوند، اگر مبتلا بودند با شروع مصرف دارو و توجه به اصول مشاوره های تخصصی، بعد از مدتی به حدی تعداد ویروس در بدنشان کم می شود که دیگر ناقل ویروس ایدز محسوب نمی شوند و زندگی کاملا معمولی خواهند داشت.
رییس بخش بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به این که ۹۵ درصد موارد ابتلا به ایدز در کشورهای درحال توسعه رخ می دهد، ارایه و اجرای برنامه های کاربردی برای شناسایی و درمان مبتلایان به ایدز را خواستار شد.
وی اصلی ترین راه انتقال ایدز در کشور را روابط جنسی پرخطر عنوان کرد و گفت: این درحالی است که معتادان تزریقی تا مدتها در صدر موارد ابتلا به ایدز بودند، ولی متاسفانه در سالهای اخیر ابتلا از راه ارتباط جنسی به ویژه در زنان مبتلا به "اچ پی وی"پیشرفت چشمگیری داشته است.
طبرسی در پایان یادآور شد: HIV/AIDSبه شرطی که به موقع شناسایی شود به راحتی قابل درمان است.
ارسال دیدگاه