فلهفروشی، معضل صادرات
تهران (پانا) - عضو انجمن تولیدکنندگان صنایع غذایی با بیان اینکه فلهفروشی یکی از معضلات صادرات است، میگوید تعدد و تعارض مجوزها، تعهدات ارزی و الزام به سپردن پیمان ارزی از جمله مشکلات تولید و صادرات است و به معنای نوعی خودتحریمی است.
سید یاسر میر احمدی گفت: صادرات برخی از اقلام غذایی از جمله ماکارونی، رشته آش و پلو نسبت به سال گذشته با ۵۰ درصد کاهش مواجه شده است که مهمترین دلیل آن کمبود گندم و سیاستهای غلط دولت در تعیین نرخ خرید تضمینی بوده است.
وی با اشاره به اینکه ماده اولیه محصولات ما گندم است، بیان کرد: کارخانجاتی که در حوزه انجمن صنف کارفرمایان و تولیدکنندگان ماکارونی هستند دارای سهمیه گندم بوده و سهمیهای که گندم به دولت مصوب کرده که به کارخانجات بدهند۲۷۰۰ تومان است.
میراحمدی خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات سرمایه گذاری عظیمی انجام شده و به کشورهای حاشیه cis، کانادا، امریکا، عراق، افغانستان، آلمان، سوئد و فرانسه صادرات انجام میشود.
میراحمدی با اشاره به معضلات کشور و اینکه گندمی را که دولت ارائه میدهد، گندم ماکارونی نیست، افزود: معضلات کشور بحث عدم گندم با کیفیت برای صنعت ماکارونی و دوم سهمیه هایی است که شرکت های بازرگانی به این حوزه اختصاص می دهد.
عضو انجمن تولیدکنندگان صنایع غذایی در تبیین صادرات محصولات انسی، اشاره کرد: در صادرات دچار مشکلات اساسی هستیم. مصوبات خلق الساعه در حوزه صادرات، ممنوعیت صادرات بعضی از کالاها، عدم اطلاع تولیدکنندگان و صادرکنندگان نسبت به دستورالعمل های خلق الساعه باعث شده است که در این حوزه ها قراردادهای بلند مدت بسته شده؛ ولی امکان صادرکردن محصول به آن کشور را بخاطر مصوبه های گمرکی و محدودیت هایی که ایجاد شده نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه صادرات در کشورهای توسعه یافته دنیا یک ارگان تصمیم می گیرد؛ اما در کشور ما بالغ بر ۲۲ ارگان اعم از دولتی و خصوصی تصمیم می گیرند. بسیاری از فرصت های صادراتی کشورهای منطقه را بخاطر بحث مصوبات، نوسانات قیمت ارز، عدم مواد اولیه، نبود حمایت دولت و مشکلاتی که بانک ها برای تولید ایجاد کردند از دست دادیم.
میر احمدی بیان کرد: به جهت مجوزهای غیر ضروری، کج سلیقگی های صادراتی، عدم اطلاع تصمیم گیران حوزه صادرات نسبت به مشکلات تولید در پیش روی تولیدکننده مین گذاری می کنند. تصمیم گیران صنعت تولید بخش دولتی هستند که بدون حضور بخش خصوصی تصمیم میگیرند. در بازار اروپا کیفیت ما مناسب است، بازار را حفظ کردیم و در بعضی کشورها به دلیل کج سلیقگی های تولید کننده بازار فروش را از دست دادیم.
وی تاکید کرد: در حوزه بسته بندی سلفون در سال گذشته با افزایش قیمت روبرو شدیم؛ یعنی از قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان رسید؛ زیرا تابع دلار است و هنوز نیز این نوسانات وجود دارد و تا نوسانات قیمت اصلاح نگردد، هیچ جهشی در تولید درست نخواهد شد.
مدیر عامل گروه صنعتی انسی در رابطه با اینکه چرا تولید کننده دچار قیمت های سینوسی در بازار شده است، افزود: یکی از آن دلایل عدم ثبات هزینه بسته بندی و قیمت سلفون است که نمی دانیم به چه قیمتی عرصه کنیم و ریشه آن در نوسانات ارزی است. در حوزه کارتن نیز با این مشکل مواجه هستیم زیرا مواد اولیه آن با ارز مبادله می شود؛ اگرچه مفاسد و نیز رانت هایی وجود دارد که مزید بر علت است.
وی ادامه داد: امیدواریم وزیر آینده برنامه داشته باشد و برنامه ها شعاری نباشد. در حوزه تولید با مشکل قوانین کشور اعم از مالیاتی، بانکی، بیمه، صادرات، غذایی مواجه هستیم که بایستی قوانین تثبیت گردد.
مدیر عامل گروه صنعتی انسی با اشاره به اینکه نوسانات قیمت گندم در قیمت ماکاوانی تاثیر دارد، بیان داشت: مواد غذایی که تحت تاثیر آرد هستند، تعیین نرخ را سازمان حمایت از مصرف کننده انجام می دهد. تا امروز سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت اسپاگتی را بالا نبرده است. به جهت نبود گندم و عدم ارائه آن، شرکت های تولیدی مجبور شدند گندم را با قیمتی بالاتر تهیه کنند و قیمت اسپاگتی افزایش یافت.
وی ادامه داد: اتفاقی که امسال افتاد این بود که ما تولید کنندگان به دولت پیشنهاد دادیم که اجازه واردات گندم را به علت عدم کیفیت گندم بدهند و این ظرفیت و پتانسیل را داریم که این کالا را وارد کنیم؛ ولی کسی اجازه واردات را نمیدهند و یکی از آفت هایش افزایش قیمت است.
میر احمدی توضیح داد: در خوزستان بیش از ۵۰ درصد کشت گندمی که داشتیم تبدیل به کشت برنج شد. امسال در تولید گندم با مشکل مواجه و به تبع آن در کیفیت نیز به مخاطره خواهیم افتاد.
وی در رابطه با ورود این صنعت غذایی به بورس، ادامه داد: ما اگر وارد بورس شویم برایمان خوب است. برای مالک شرکت به صرفه بوده ولی برای سهامدار ذوب است؛ چون باید عرصه ای که وارد می شود چند برابر قیمت واقعی است سهامداران دچار زیان می شوند.
ارسال دیدگاه