چرا نباید از لیوان کاغذی استفاده کنیم
تهران (پانا) - دانشمندان هشدار میدهند که نوشیدن قهوه یا چای در لیوان کاغذی، شما را در خطر بلع هزاران میکروپلاستیک قرار میدهد.
بهگزارش علاجنیوز، کارشناسان هشدار میدهند که نوشیدن چای یا قهوه در لیوانهای کاغذی، خطر ابتلا به سرطان را بهخاطر بلعیدن میکروپلاستیکها افزایش میدهد.
بر اساس نتایج یک مطالعه، یک نوشیدنی گرم میتواند در عرض چند دقیقه به ذرات میکروپلاستیک آلوده شود. این، ناشی از پوشش داخلی فنجان بوده که آن را ضد آب کرده است. محققان مؤسسه فناوری هند، آب داغ در لیوانهای کاغذی ریختند تا ببینند چه مقدار میکروپلاستیک آزاد میشود. آنها آب داغ در لیوانهای کاغذی ۱۰۰ میلیلیتری ریختند و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه رها کردند. بر اساس نظرسنجیها، ۱۵ دقیقه زمانی است که بیشتر مردم جهت خنک شدن نوشیدنی، صبر میکنند. وقتی محققان، آب گرم را زیر یک میکروسکوپ قوی بررسی کردند، بهطور متوسط در هر فنجان، ۲۵۰۰۰ میکروپلاستیک دیدند.
فلزاتی از جمله روی، سرب و کروم نیز در آب پیدا شد که به گفته محققان، از همان پوشش پلاستیکی ناشی شدهاند. دکتر سودا گوئل، سرپرست گروه تحقیق، میگوید: یک فرد معمولی که روزانه سه فنجان چای یا قهوه در یک فنجان کاغذی مینوشد، ۷۵۰۰۰ ذره میکروپلاستیک کوچک را میبلعد. میکروپلاستیکها حامل آلایندههایی مانند یونها، فلزات سنگین سمی مانند پالادیوم، کروم و کادمیوم هستند. هنگامیکه بهطور منظم در طول زمان مصرف میشوند، عوارض جدی ضد سلامت دارند.
ارسال دیدگاه