نفت؛ بلای سیاه
تهران (پانا) - مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه نفت طلای سیاه نیست بلکه بلای سیاه است، میگوید هرگاه درآمدهای دولتهای ما از محل فروش نفت از مقدار پیشبینی شده در بودجه کمتر شود دولت مابه تفاوت را از صندوق ذخیره ارزی برمیدارد، این شرایط به معنای چاق شدن و تنبل شدن دولتها و تکیه بر اقتصاد نفتی و فاصله گرفتن از اقتصاد نوآورانه و فناورانه است.
به گزارش سازمان مناطق آزاد، کامبیز مهدیزاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین رونمایی مستند قشم، جزیره پدیدهها اظهار داشت: برای اینکه یک کشور پیشرفت کند لازمه آن ابتدا اعتماد به نیروی انسانی متخصص و جوان است. مدیریت نفتی مدیریت سیاه است، نفت طلای سیاه نیست، بلای سیاه است. برای مثال در کشور نروژ درآمد ناشی از فروش نفت به عنوان منبع طبیعی خدادادی متعلق به همه است و باید برای همه نسلها باقی بماند و همه از مزایای آن بهره ببرند و موجودی صندوق ارزی این کشور به اقتصاد عمومی کشور وارد نمیشود.
وی ادامه داد: این درحالی است که در ایران درآمدهای احتمالی مازاد بر سقف درآمدهای پیشبینی شده در بودجه به این حساب واریز میشود اما متاسفانه هرگاه درآمدهای دولتهای ما از محل فروش نفت از مقدار پیشبینی شده در بودجه کمتر شده، دولت مابه تفاوت را از صندوق ذکر شده برمیدارد، این یعنی چاق شدن و تنبل شدن دولتها و تکیه بر اقتصاد نفتی و فاصله گرفتن از اقتصاد نوآورانه و فناورانه یکی از بهترین روشهای جایگزین برای این صنعت سیاه، صنعت ژئوتوریسم است که صنعت پاک است و صنعت هم گام با زیست محیطی است.
مهدیزاده عنوان کرد: امروز در کشوری زندگی میکنیم که جزیره آن از چندین کشور دنیا بزرگتر است. یکی از بزرگترین غارهای نمکی جهان در آن واقع میباشد. آیا توانستهایم از این نعمت الهی درست بهرهبرداری کنیم؟
مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان داشت: قشم سرزمین گنجها و رنجهاست، سرزمین پدیدههای زمین شناختی ایران، جزیرهای که از ۲۲ کشور دنیا بزرگتر است. جزیرهای که ۲.۵ برابر سنگاپور و بحرین، ۱.۵ برابر هنگکنک و ۵ برابر مالدیو است. در سالهای اخیر زحمات زیادی برای احداث زیر ساختها در این جزیره شده اما هنوز جای خالی کار خیلی دارد.
وی ادامه داد: جزیره قشم یکی از نقاط بی همتای جهان است که شامل پدیدهها و جاذبه های زمین شناختی بی نظیر در دنیا است.
مهدیزاده عنوان کرد: شبکه ژئوپارک جهانی پشتیبانی یونسکو در سال ۲۰۰۴ میلادی شکل گرفت. یونسکو تعریف روشنی از ژئو پارکها برای خود دارند، یعنی گسترهای با مرزهای آشکار در برگیرنده چند پدیده زمینشناختی کمیاب و برجسته است که جزیره قشم ما شاخص ترین آنها است.
وی تصریح کرد: در سال ۲۰۰۶ دیدیو نیوسام و راس داولینگ ژئوتوریسم را گردشگری زمینشناختی تعریف کردند و در سال ۲۰۰۸ در استرالیا در خلال نخستین کنفرانس جهانی ژئوتوریسم، دانش زمینشناسی به عنوان پیوسته ترین رشته علمی با ژئو توریسم معرفی شد.
مدیر طرح توسعه فناوری و نوآوری زمین شناسی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم از جزیره ای که از چندین کشور دنیا بزرگتر است درآمد زایی کنیم و نگاهمان به بشکه های نفتی باشد به عقب برخواهیم گشت، امروز جنگ دنیا جنگ اقتصادی است، جنگ در عرصه فناوری و نوآوری است، جنگ سپر و شمشیر نیست! هر کشور از لحاظ اقتصادی پیشرفت کند به توسعه دست مییابد.
وی عنوان کرد:اما موتور حرکت اقتصاد چیست؟ موتور حرکت اقتصاد تکیه بر درآمدهای نفتی نیست!! این سرمایه گذاری است که این کشور را نجات خواهد داد. برای اینکه سرمایه گذاری بخواهد انجام شود لازمه آن معرفی جاذبهها و پدیدهها به دنیا است و این مهم با تکیه بر دانش میراث زمین شناختی ایران حاصل میشود.
علی درویش پور، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز اظهار کرد: فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و پتروشیمی در جزیره قشم وجود دارد و سرمایه گذاری بر روی مزیت های موجود در جزیره قشم می تواند فرصت خوبی برای افزایش درآمدهای کشور باشد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: قشم سرزمین فرصت های طلایی است و باید از این فرصت بهره برداری مناسب داشت. در بخش گردشگری جاذبه های بکری را در این جزیره شاهد هستیم اما علاوه بر آن در حوزه نفت، انرژی و پتروشیمی قشم به عنوان سومین هاب پتروشیمی مطرح است.
وی تاکید کرد: در بخش های مختلف از جمله گردشگری، نفت و پتروشیمی و شیلات فرصت سرمایه گذاری فراهم است.
علیرضا شهیدی، معاون وزیر و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز درخصوص مستند رخساره زمین گفت: ایران بهشت زمین شناسان است و ما هر جای کشور میرویم از شمال تا جنوب و شرق به غرب بسیار زیبا و سرشار از پدیده های زمین شناسی است.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: سازمان زمین شناسی اگر نیاز باشد برخی مناطق که رخساره های منحصر به فرد دارد را به شما معرفی خواهد کرد.
وی ادامه داد: قشم ژئوپارک جهانی است و درحال حاضر نیز ژئوپارک طبس نیز در حال بررسی است و امیدواریم دومین ژئوپارک ایران نیز به ثبت جهانی برسد.
معاون وزیر سمت با اشاره به اینکه خود یک زمین شناس هست، اضافه کرد: من شناخت خوبی نسبت به جزیره قشم دارم،پدیده ها و ژئوسایت هایی که در این مستند بدان پرداخته شد در نوع خود خارق العاده هستند.
آقای داود میر شکار، مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در آیین رونمایی از این مستند گفت: تنوع زیستی جزیره بسیار چشم نواز است و بسیاری از مستند سازان حرف برای گفتن دارند.
مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی افزود: میتوان از ظرفیتهای قشم برای منافع کشور استفاده کرد. اگر فعالیت های توسعه ای را همگام با فعالیتهای نحیط زیستی داشته باشیم تبدیل به فرصت میشود و آیندگان ما را با نگاه دیگر خواهند دید.
میرشکار افزود: باید از دانش بومی استفاده کنیم تا بهره وری بیشتری داشته باشیم
دکتر سید رضا هاشمی، مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه نیز در این برنامه بیان کرد: تمام کارهای صورت گرفته برای توسعه است تا بتوان به ارزش های اقتصادی اضافه کرد.
مدیر اداره دیپلماسی گردشگری و اقتصاد سلامت وزارت امورخارجه بیان کرد: کلیدی ترین مفهموم در عرصه سیاست خارجی منافع ملی است. البته این مفهوم باید تعریف واحد در بین مسئولان و مردم داشته باشد.
هاشمی بیان کرد: در کشور ما تعریف واحدی از گردشگری وجود ندارد اما متاسفانه این مفهوم تعریفی متفاوت بین مدیران دارد و تا زمانی که این تعریف یکسان نباشد نمی توان شاهد توسعه اقتصادی در این حوزه بود.
وی افزود: باید استراتژی نگهداری از جزیره قشم و همچنین اقداماتی برای توسعه گردشگری در این منطقه در دستور کار قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه