«حکایت دل» زندگی استاد کوثری را روایت می کند
تهران (پانا) - زندگی حرفه ای استاد عبدالله کوثری از قاب «حکایت دل» شبکه چهار سیما، دوشنبه چهاردهم تیرماه مصادف با روز قلم، پخش خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی برنامه، فیلم مستند «لذت نوشتن» به زندگی استاد عبدالله کوثری، مترجم و نویسنده صاحب سبک، شاعر و ویراستار اختصاص دارد.
عبدالله کوثری به سال ۱۳۲۵ در همدان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان شهر با موفقیت به پایان برد. علاقه به ادبیات از کودکی در او موج می زد، اما کنجکاوی و علاقه و عشق به علوم انسانی او رابرآن داشت تا در دانشگاه، رشته اقتصاد را انتخاب کند؛ اما تا زمانی که اقتصاد می خواند، هنوز عاشق ادبیات بود و همین انگیزه باعث شد آهسته آهسته گام در وادی ترجمه نهد. خواندن اقتصاد هم البته به او کمک کرد تا در این زمینه بیش از ده اثر ترجمه داشته باشد، که در نوع خود آثار بی همتایی هستند.
بعد از مدتی به ویراستاری پرداخت و برای مدت کوتاهی به لندن رفت، بعد از مراجعت تمام هم و توان خود را برروی ترجمه گذاشت.
عبدالله کوثری از آن دسته مترجمانی است که جریان های مهم ادبیات جهان را تا حدممکن به دوستداران ادبیات جهان شناسانده است. استاد عبدالله کوثری بیش از ۵۰ اثر ترجمه شده در دو گروه ادبی و اقتصادی در کارنامه خود دارد. از کارهای او در زمینه نقد و بررسی آثار نویسندگان در قالب بنیانگذاران فرهنگ و مجموعه نسل قلم می توان به سروانتس، فوئنتس، بودلر، پوشکین، پاسترناک، الکساندر بلسوک، خیمسن، اسکاروایلد و... اشاره کرد.
او درباره شناخت مترجم از اثری که ترجمه می کند، معتقد است: «مترجمان سراغ اثری می روند که نویسنده اش را نمی شناسند، پس نمی توانند زبان و نوع بیان آن نویسنده را خوب از کار درآورند. از طرف دیگر بعضی ها تسلط کافی بر زبان فارسی ندارند و زمانی که به سراغ ترجمه می روند حاصل، خوب نخواهد بود.
مجموعه مستند «حکایت دل» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیماست که هر دوشنبه ساعت ۲۱ به یک استاد عالیقدر عرصه ادب و فرهنگ و هنر اختصاص دارد.
تهیه کننده :علیرضا حسینی و کارگردان: بیژن شکرریز است.
باز پخش برنامه: سه شنبه حوالی ساعت۱۴
ارسال دیدگاه