معاون وزیر:

انجمن‌های اولیا و مربیان نمادی از مشارکت واقعی اولیا در تعلیم و تربیت است

تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در گردهمایی مجازی روسای ادارات انجمن اولیا و مربیان استان‌ها مشارکت اولیا در نظام تعلیم و تربیت و در قالب انجمن اولیا و مربیان را نمادی از مشارکت واقعی، مستمر و نظام مند اولیا دانست.

کد مطلب: ۱۱۹۷۰۴۴
لینک کوتاه کپی شد
انجمن‌های اولیا و مربیان نمادی از مشارکت واقعی اولیا در تعلیم و تربیت است

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سید جواد حسینی در این نشست که به صورت وید‌ئو کنفرانسی برگزار شد، گفت: انجمن اولیا و مربیان یکی از مهم ترین ظرفیت هایی است که می تواند مشارکت را در آموزش و پرورش رقم زند.

وی افزود: در قالب طرح هدایت بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه تبلت و موبایل توسط انجمن های اولیا و مربیان مدارس در کوتاه ترین زمان فراهم گشت و به دانش آموزان کم برخوردار اهدا شد که این نشان از کارکرد بالای مشارکت اولیا در نظام تعلیم و تربیت است.
معاون وزیر مشارکت را دارای سه عنصر دانست و گفت: ارادی و درونی بودن، درگیری ذهنی فرد با خود و هدفمند بودن سه عنصر اصلی مشارکت است.

حسینی با بیان اینکه نظام تعلیم و تربیت نیازمند مشارکت درون و برون سازمانی است، گفت: مشارکت درون سازمانی همان مشارکت معلمان، دانش‌آموزان، کارکنان، کارشناسان، پیشکسوتان و مدیران آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت است و مشارکت برون سازمانی نیز مشارکت نهادها و سازمان های دولتی و عمومی است که مشارکت اولیا در قالب انجمن های اولیا و مربیان در هر دو مقوله می گنجد.

معاون وزیر با بیان اینکه مشارکت را می توان به سه مدل تقسیم کرد، گفت: اولین نوع مشارکت، مشارکتی است که تشریفاتی و تزئیناتی است و دومین نوع مشارکت، مشارکت محدود است که فرد می خواهد از طریق تصمیمی که گرفته است دیگران مشارکت کنند تا تصمیمش تایید شود. مدل سوم مشارکت، مشارکت اصیل و واقعی است که و در این نوع مشارکت فرد در تصمیم گیری، اجرا، نظارت و بهره‌برداری دخیل می شود.

حسینی گفت: مشارکت واقعی مشارکتی با مردم است نه برای مردم، مشارکتی نظام مند، مستمر و تشکیلاتی است نه ذره‌ای ، توده ای و پراکنده، مشارکتی تقاضا محور است نه عرضه محور و این مشارکت می تواند در چند بعد محقق شود.

‏وی در ادامه گفت: اولین بعد این است که مشارکت واقعی می تواند نمادین باشد مانند زمانی که افراد در پاسداشت یک روز شرکت می کنند و دومین بعد این است که مشارکت واقعی می تواند مقطعی باشد مانند زمانی که افراد در انتخابات شرکت می کنند. سومین بعد مشارکت واقعی، نظام‌مند و مستمر بودن آن است یعنی تشکیلاتی شکل می گیرد تا افراد در یک امر مشارکت کنند و چون این مشارکت استمرار و تشکیلات دارد بنابراین اثرگذاری بیشتری هم دارد. انجمن اولیا و مربیان در زمینه مشارکت در بعد سوم مشارکت یعنی مشارکت واقعی می گنجد چون این انجمن هم تشکیلات دارد و هم نظام مند است.

‏رئیس سازمان آموزش و پروش استثنایی با بیان اینکه بسته تحولی توسعه مشارکت ها و اجتماعی شدن با ۷ فعالیت در آموزش و پرورش استثنایی تدوین و اجرایی شده است، گفت: یکی از فعالیت های این بسته ایجاد پارلمان مشورتی اولیای دانش آموزان استثنایی در سطح منطقه ای و کشوری است.

‏وی در ادامه گفت: پارلمان مشورتی اولیا مشارکت در تعلیم و تربیت در قالب نظام پارلمانی است تا اولیا مشارکت واقعی، نظام مند و مستمر داشته باشند. در مدرسه می تواند انواع مشارکت اولیا به شکل نظام مند رقم بخورد و در همین راستا فعالیت مدرسه یاری اولیا در آموزش و پرورش استثنایی طراحی شده تا توانمندی و ظرفیت والدین شناسایی شود و تخصص آنها به یاری و مشارکت در مدرسه بیاید.

‏حسینی بیان کرد: در فعالیت مدرسه‌ یاری اولیا، ۶ هزار نفر از والدین دانش آموزان استثنایی مشارکت داشتند و اولیا مدرسه یار، اولیا دانش یار، اولیا ورزش یار، اولیا وقف یار از جمله ظرفیت هایی بود که به کار گرفته شد.

معاون وزیر با بیان اینکه کرونا جامعه جهانی را به سمت جامعه طوفانی سوق داد، گفت: جامعه طوفانی زمانی شکل می گیرد که تغییرات و تحولات نظام اجتماعی سریع، فراگیر و غیر قابل پیش بینی باشد و جامعه از پیش برای تغییرات آمادگی نداشته باشد. زیست بوم کرونا در همه ابعاد جامعه از جمله آموزش و پرورش تاثیر گذاشت و مدارس تعطیل شد اما با پیاده سازی اطلس یادگیری آموزش تداوم پیدا کرد‌.

حسینی با بیان اینکه کرونا علیرغم کارکردهای منفی و نامناسب، کاردکردهای مثبت نیز داشت، گفت: در زیست بوم کرونا فناوری‌های نوین به معلمان نزدیک تر شد و خانواده‌ها در تعلیم و تربیت درگیر شدند. با توجه به اینکه مشارکت خانواده ها در آموزش و پرورش استثنایی از ضروریات عصر کرونا است لذا برای آموزش والدین ۷ گروه دانش آموز استثنایی، ۷ دبیرخانه کشوری ایجاد شد تا هر یک از این دبیرخانه ها وظیفه توانمند سازی یک گروه از والدین را بر عهده بگیرند. همچنین برنامه همیار معلم با هدف مشارکت اولیا در تعلیم و تربیت فرزندانشان در آموزش و پرورش استثنایی اجرایی شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار