ابتکار: تاکنون ۱۱۰۰ شناسنامه برای دختران و پسران ایرانی صادر شده است
تهران (پانا) - معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مورد توجه دولت دوازدهم دختران، حقوق دختران و جایگاه دختران بوده است، گفت: مهمترین آن قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی است که تاکنون ۱۱۰۰ شناسنامه برای دختران و پسران ایرانی صادر شده است.
معصومه ابتکار در برنامه گفتوگوی صمیمانه با جوانان پرسشگر که به مناسبت روز دختر برگزار شد، اظهار کرد: مساله بی شناسنامگی و بیهویتی بحران مهمی در برخی نقاط کشور است و قانون تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی تا حدی این مشکلات را مرتفع میکند.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با اشاره به قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و اثر آن بر حمایت از دختران ادامه داد: لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان با پیشنهاد اولویت از طرف این دولت پس از ۱۰ سال معطلی در قوه مقننه بالاخره به صحن علنی رفت و با پیگیری دولت موضوع برگشت. کار مفصلی در مجلس و شورای نگهبان انجام شد و نهایتا در پایان دوره مجلس قبل این قانون ابلاغ شد که بخشی از مسائل مرتبط با دختران، به ویژه خشونت علیه دختران که یکی از آسیبهای مهم جامعه است.
وی با بیان اینکه آیین نامه اجرایی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هم اکنون در هیئت دولت قرار دارد، افزود: آییننامه اجرایی قانون حمایت از اطفال فردا در دولت به تصویب برسد. همزمان نیز در وزارت دادگستری در ارتباط با اجرای و آموزش این قانون کار شده است.
ابتکار تصویب لایحه پلیس اطفال را اتفاق مهم دولت دوازدهم دانست و گفت: این لایحه رکن مهم احقاق حقوق کودکان است، تا کنون این کمبود را داشتیم. یکی از گروههای هدف این لایحه دختران هستند که در حال حاضر تصویب و به محلس شورای اسلامی ارسال شده است.
معاون امور زنان و خانواده همچنین به لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی نیز اشاره کرد و یادآور شد: لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی معطوف به بحث تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند میشود. این لایحه معروف به لایحه رومینا شد و همه میدانیم چقدر مساله درناکی بود و از همین رو برای بازدارندگی و عدم تکرار آن در دولت تصویب و به مجلس رفت. اقدامات انجام شده تنها بخشی از اقدامات دولت دوازدهم در حوزه زنان بوده که دولت توانسته بر اساس احکام، جایگاه و حقوق دختران، پشتوانه خوبی ایجاد کند.
وی تصریح کرد: یکی از تلاشهای ما در ابتدای دولت دوازدهم طرح گفتوگوی بین نسلی بوده است چراکه جامعه ما نیاز به این گفتوگوها دارد. بسیاری اوقات یک طرفه پای کار بودیم و اجازه حرف زدن به نسل جوان و طرح دغدغههایشان را ندادیم. جاهایی را محدودیت قائل شدیم و جاهایی را تابو دانستیم و این مشکلات زیادی را برای دختران و پسران ایجاد کرده است. توجه به ظواهر، شعار دادن و کار تبلیغاتی مساله ما در این دوره دولت نبوده است. در همین راستا رادیو نسل را راهاندازی کردیم و مبانی گفتوگوی بین نسلی با همکاری کانون گفتوگوی امام موسی صدر و انجمن ارتباطات تنظیم کردیم چراکه گفتگوی بین نسلی از این جهت برایمان اهمیت دارد.
ابتکار تصریح کرد: این معاونت در ۶۸ شهر گفتگوی ملی خانواده را برگزار کرده و در همین راستا طرح گفتوگوی بین نسلی را نیز اجرا کرده است. مناقشه ایجاد شده بین نسلها باعث دلخوری نسل جوان میشود. تاکنون بیش از ۵۰ نشست با عنوان گفتوگوی بین نسلی تنها توسط معاونت برگزار شده است و در این زمینه با شبکه شاد و دانشگاه فرهنگیان برای تربیت مربی و انجمن اولیاء و مربیان همکاری خوبی شده که هدف در این نشستها گفت و شنود است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: یکی از رویکردهای مهم ما در انقلاب بحث عدالت بوده و از مهم ترین کارکردهای حکومت و حکم رانی خوب تحقق عدالت نه عدالت شعاری و تبلیغاتی و توزیع ثروت به صرف نگاه اقتصادی؛ بلکه عدالت به مفهوم بسیط خود در تمام ابعاد از جمله عدالت جنسیتی و عدالت برای توان یابان است که به دلیل معلولیتهایی امکان دسترسی به برخی خدمات را ندارند.
ابتکار با بیان اینکه ما خوشبختیم که در این دوره دولت، موضوع عدالت جنسیتی سرلوحه کارمان قرار گرفت که بر گرفته از مفاهیم قرآن برای عدالت جنسیتی شاخصهایی تعیین شد، شناسنامه این شاخصها با همکاری مرکز آمار تعریف شد و ۳۱ برنامه عدالت جنسیت در استانها نوشته و اجرایی شد. سامانه رصد و پایش این شاخصها فعال و استانها در حال ارایه گزارش هستند. شاخصهای عدالت جنسیتی دارای موضوعات و محورهای آموزش، بهداشت، ورزش، فرصتهای اقتصادی و مشارکت اقتصادی، حقوق، امنیت و خانواده است که البته ما برای تحکیم خانواده به طور جداگانه شاخصهایی داریم. با نگاه برنامه ریزی به موضوع عدالت پرداختیم تا با این برنامهها که در عالی ترین مرجع برنامه و بودجه استان یعنی شورای برنامه ریزی استانها تصویب شده بتوانیم به سوی تحقق عدالت پیش برویم.
ابتکار با اشاره به کودک همسری به عنوان دغدغه دختران حاضر در این برنامه گفت: کودک همسری دغدعه ما بوده و لایحه اصلاح قانون فعلی را در دولت داریم و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد. از نظر فرهنگی نیز اقداماتی برای مقابله با ترک تحصیل یا بازماندن دختران از تحصیل داشتیم. نباید در جمهوری اسلامی ایران دختر بازمانده از تحصیل داشته باشیم. دختران متوسط دوران تحصیل کمتری نسبت به پسران دارند که باید این مشکل را نیز حل کنیم. اگر دختری در هر سنی ازدواج کند؛ نباید وادار به این انتخابهای بد شود که بین تحصیل و ازدواج یا اشتغال و فرزندآوری یکی را انتخاب کند. سیاست گذاری ما به شکلی هست که تمام این گزینهها را دختران داشته و بتوانند زندگی خود را اداره کننده به طوری که با انتخابهای خوب هم تحصیل و هم ازدواج و هم فرزندآوری را همزمان داشته باشند.
وی افزود: این کار با پیگیری جدی وزارت آموزش و پرورش دنبال میشود تا هیچ دختری در هیچ نقطه کشور بازمانده از تحصیل نباشد و علل و چرایی ترک تحصیل دختران را حل و فصل کنیم. مهم ترین نکته در این رابطه بحث آموزش است. در ارتباط با قوانین و مقررات نیز تمام تلاش خود را میکنیم. اکنون بسیاری از لوایح معاونت زنان برای مقابله با خشونتها و آسیبهای علیه دختران است که بخشی از آن به مباحث فرهنگی و بخشی دیگر به موضوع قوانین معطوف میشود که این معاونت اقدامات خوبی در این راستا انجام داده و ادامه خواهد داشت.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری تاکید کرد: تلاشمان در دولت دوازدهم این بوده که به روی این هویت مستقل، نقش دختران، حقوق دختران توجه کنیم. دختران در کنار تمام آحاد جامعه در مراحل مختلف انقلاب اسلامی ایران حضور داشتند. زنان و دختران بخش مهمی از تحولات و پیروزیهای دوره انقلاب و دفاع مقدس را رقم زدند.
ارسال دیدگاه