موز سبز و زرد چه تفاوتهایی باهم دارند؟
تهران (پانا) - یک متخصص تغذیه به بیان نکاتی در مورد تشخیص موز سالمتر پرداخته و ارزش غذایی آن را برشمرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپوتنیک، اولگا کوبلوروا، متخصص تغذیه در مقالهای مینویسد که کدام موز برای بدن ارزش بیشتری دارد؛ نارس یا موز رسیده بیش از حد.
او در خصوص موز رسیده یا نارس چنین مینویسد: موز نارس از نظر کالری کم است. فقط ۵۶ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم موز سبز وجود دارد. به دلیل شاخص گلیسمی پایین (حدود ۴۰ درصد) موز سبز برای کسانی که وزن کم میکنند، بسیار مفید است. در موز سبز نشاسته زیاد است (حدود ۱۲.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم)، بنابراین اشتها را کاهش میدهد و هضم آن مدت زمان زیادی طول میکشد.
موز بیش از حد رسیده از ۹۰ تا ۱۰۰ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم برخوردار است. این موز سرشار از کاتچین است، آنتی اکسیدانهای قدرتمندی که از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند.
اولگا کوبلوروا در ادامه معتقد است: شاخص گلیسمی موزهای رسیده حدود ۷۰ است، بنابراین اگر اضافه وزن دارید، بهتر است موز رسیده را کنار بگذارید. بر خلاف موز سبز، هضم آنها آسان است؛ در طول کار طولانی مدت، این موز منبع انرژی سریع خواهد بود.
در هر صورت یک یا دو موز در روز برای بدن مفید است، یک موز حاوی حدود ۱۰ درصد مقدار پتاسیم روزانه و تقریبا ۳۰درصد نیاز روزانه به اسید فولیک برای بدن است که برای عملکرد طبیعی قلب و بدن لازم است.
ارسال دیدگاه