احتمال بروز فاویسم در فصل بهار افزایش می یابد
رشت (پانا) - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان هشدار داد با ورود باقلا برکت به بازار گیلان خطر بیماری فاویسم هم افزایش می یابد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ دهنادی مقدم با اشاره به اینکه فاویسم بیماری است که بر اثر کمبود یک نوع آنزیم در بدن رخ می دهد گفت: همه ساله در بهار با ورود باقلا برکت به بازار، ابتلا به فاویسم هم در گیلان افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به مصرف باقلا آلرژی دارند بر اثر مصرف باقلا، بو کردن یا لمس آن، گلبول های قرمز خونشان از بین می رود، افزود: فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که بیشتر در پسرها دیده می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان از خانواده ها خواست اگر فرزندانشان به طور ناگهانی دچار تب خفیف، بی حالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و گاهی استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر میشوند؛ هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
بیماران مبتلا به فاویسم، در ظاهر علامتی ندارند، مگر آنکه در تماس با مواد خوراکی مانند باقلا باشند، یا اینکه از کنار مزرعه باقلا عبور کنند.
ارسال دیدگاه