برداشت شکوفه های بهار نارنج از باغ های گیلان آغاز شد
رشت (پانا) - رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان از آغاز برداشت شکوفه های بهار نارنج در افزون بر ١١ هزار هکتار از باغهای مرکبات استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد و کشاورزی استان، مسعود الماسی گفت: پیش بینی می شود که باغداران استان گیلان در سال جاری، حدود ۵۵۰ تن شکوفه بهار نارنج به ارزش ۲۷۵ میلیارد ریال برداشت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین شکوفه های بهار نارنج در شهرستان های رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید می شود.
نارنج درختی به ارتفاع چهار تا شش متر همیشه سبز، بدون کرک با ساقهای دارای پوست تقریبا صاف متمایل به خاکستری؛ برگهای پایا، متناوب با انتهای نوک دار و کنارههای دالبری به رنگ سبز تیره و براق است. گلبرگهای ضخیم بهار نارنج، زبانهای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفره های ترشحی اسانس را به روشنی میتوان دید، گل های نارنج در ایران به نام بهار نارنج مشهور بوده که قسمت مهم موارد استفاده از آن است. گل های بهار نارنج برای تهیه مربا، عرق، دم نوش و شربت مورد استفاده قرار می گیرد.
میوه این درخت دارای سطح پوست میوه ناصاف و برجستگیهای کوچک به رنگ زرد و نارنجی و گوشت ترش و نسبتا تلخ است.
مصرف بهار نارنج علاوه بر درمان بیماری های عصبی، نشاط آور و آرام بخش است.
ارسال دیدگاه