تخت‌روانچی: ایران و ارمنستان تمایل دارند به سند راهبردی دست پیدا کنند

تهران (پانا) - معاون وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگویی بیان کرد که ارمنستان و ایران از ظرفین بالایی برای توسعه روابط دوستانه برخوردارند و تلاش‌های طرفین برای ارتقای روابط باید در جهت رسیدن به یک سند راهبردی روابط دوجانبه متمرکز شود.

کد مطلب: ۱۵۵۹۹۸۷
لینک کوتاه کپی شد
تخت‌روانچی: ایران و ارمنستان تمایل دارند به سند راهبردی دست پیدا کنند

«مجید تخت‌روانچی»، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی با یک رسانه ارمنستانی گفت که ارمنستان و ایران از ظرفیت بالایی برای توسعه روابط دوستانه برخوردارند.

تخت‌روانچی در گفت‌وگو با «ریجن مونیتور»، ایران و ارمنستان را «همسایگان خوب» با روابط تاریخی دوستانه توصیف کرد و گفت: ما معتقدیم ظرفیت زیادی برای بهبود مناسبات دوجانبه وجود دارد. در حوزه تجارت، فرصت‌های گسترده‌ای برای توسعه روابط اقتصادی سودمند متقابل موجود است. همچنین در عرصه فرهنگی، هم در ایروان و هم در تهران، همچنین دیگر شهرهای دو کشور کارهای زیادی می‌توان انجام داد. همکاری‌ها می‌تواند شامل تبادلات میان دانشگاه‌ها، برنامه‌ تبادلات دانش‌جویان و تبادلات علمی باشد.

تخت‌روانچی گفت: ما همچنین بر این باوریم که بخش‌های زیادی وجود دارد که می‌توان بیشتر در آن کاوش کرد، مانند اتصالات حمل‌ونقلی امکان پیوند دو کشور به همسایگانش را فراهم می‌سازد. از نظر من، ظرفیت زیادی برای به کار گرفتن وجود دارد.

معاون وزیر امور خارجه ایران با اشاره به این که همکاری در حوزه گردشگری نیز باید در نظر گرفته شود، تاکید کرد که بخش‌های بیشتری باید برای توسعه و ارتقای بیشتر روابط خوب بررسی شود.

او درباره تماس‌ها میان طرفین گفت: هر دو طرف علاقه‌مند هستند و تماس‌هایی بین مقام‌های دو کشور، از جمله وزرای خارجه و روسای جمهور برقرار شده است. مقام‌های عالی‌رتبه نیز مشتاق تبادل نظر در موقعیت‌های مختلف هستند. بنابراین،‌همه چیز آماده توسعه روابط نه‌تنها دوجانبه است، بلکه معتقدیم می‌توانیم در عرصه‌ بین‌المللی، از جمله در چارچوب سازمان ملل و سایر مجامع جهانی نیز همکاری قوی‌تری داشته باشیم. ایران و ارمنستان عزم خود را برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف نشان داده‌اند.

تخت روانچی در پاسخ به این که آیا احتمال امضای سندی درباره روابط راهبردی میان دو کشور وجود دارد، گفت: چراکه نه؟ ما معتقدیم باید تلاش‌هایمان را در این جهت متمرکز کنیم و به نظر می‌رسد چنین روندی وجود دارد. هر دو طرف تمایل خود را برای پیشبرد چنین سندی نشان داده‌اند. از نظر من، باید روی سند خوبی کار کنیم که مبنای بهتری برای روابط راهبردی طرفین باشد. شاید آماده‌سازی سندی خوب زمان‌بر باشد اما از نظر من، با وجود علاقه طرفین، باید برای دستیابی به این هدف تلاش بیشتری کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار