واکنش فرهنگی به انتقادات از سفرهای استانی رئیس مجلس
همانطور که رئیس قوه قضائیه نیز چنین روشی را اتخاذ کرده که بسیار مفید است این سرکشیها بسیار معمول است و بیشتر به تقاضای مسئولان محلی و نمایندگان شکل میگیرد
تهران (پانا) - نشست خبری محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیات رئیسه مجلس امروز( شنبه۲۳ اسفنده ماه) در تشریح اشکالات شورای نگهبان به بودجه ۱۴۰۰ در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجلس، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین رخدادی که هفته جاری در مجلس خواهیم داشت مربوط به رفع ایرادات شواری محترم نگهبان نسبت به لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ است که براین اساس کمیسیون تلفیق در ادامه رسیدگیها گزارش خود را آماده میکند و در سامانهای که در معرض دید نمایندگان است قرار خواهد گرفت و پس از آن در اولین فرصت در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به آییننامه داخلی مجلس ابتدا گزارش کمیسیون تلفیق به رای گذاشته میشود و در ادامه رسیدگیها با سرعت قابل قبولی نهایی و به شورای نگهبان ارسال خواهد شد همچنین امیدواریم با اظهارنظر سریع شورا در پایان سال بودجه مصوب برای سال آینده ابلاغ شود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگرچه ایرادات به لحاظ ماهیتی زیاد است اما تفاوتی با سنوات گذشته ندارد، اظهار کرد: تقریبا به جزء یک الی دو مورد، مابقی مصوبات عادی هستند و آن یکی دو مورد نیز مربوط به شفاف کردن ارقام مصوبات است، مثلا لازم است در بند (و) تبصره (۲) ویرایش جدیدی صورت بگیرد و سهم هر کدام از اجزاء که به عنوان هزینه آمده، مشخص و معین باشد.
فرهنگی ادامه داد: همچنین لازم است درباره آنچه که این روزها در مطبوعات و رسانهها مطرح میشود، توضیحاتی ارائه دهم. ابتدا اینکه گفته شده؛ علل برخی از گرانیها در بازار مصوبات مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ است، در حالی که چنین مصوباتی واقعیت خارجی ندارند و ما هیچ موضوعی را تصویب نکردیم که بر بازار اثر منفی گذاشته باشد. ضمن آنکه این بودجه برای سال ۱۴۰۰ است و ما هنوز در سال ۱۳۹۹ هستیم لذا به یقین نباید شاهد تاثیر آن در بازار باشیم.
وی اضافه کرد: همچنین این در حالی است که پیشبینی اتفاقات فوق شده بود، چراکه به مسئولان ذیربط اعلام شد؛ اگر از اکنون به فکر تامین نهادههای دامی، کشاورزی و مسائل مربوط به گوشت و مرغ نباشند، به زودی شاهد کمبود و افزایش قیمتها و چنین مسائلی در بازار خواهیم بود، لذا این ایرادات ربطی به مصوبات مجلس ندارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم همچنین در رابطه با گرانی اینترنت در روزهای پایانی سال توضیح داد: درخصوص اینترنت صراحتاً در مصوبه مجلس آمده است که نباید در سال ۱۴۰۰ اینترنت گران شود، اما برخی از زیرمجموعههای وزارت ارتباطات از اکنون افزایش را اعمال کردهاند که بگویند سال آینده افزایشی ندارند که این مهم از نظارتها و سیاستهای غلط دولت نشأت میگیرد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص سخنان اخیر رئیس بانک مرکزی در رابطه با تصمیمات مجلس، گفت: این سخنان در حالی بیان شده که مجلس تصمیمی -که بر سیاستهای ارزی کشور اثر بگذارد-، نگرفته است، همچنین در این تصمیمات درخصوص ارز ترجیحی مرتبط با تهیه دارو، تجهیزات پزشکی، نهاده های دامی، کشاورزی و کالاهای اساسی هیچ تغییری اعمال نشده و همچون روال سال جاری است، بنابراین فقط این اظهارنظرها مشکلاتی ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: همچنین از سوی دولت گفته شده؛ یکی از علل گرانیها، عدم تشکیل وزارت بازرگانی است در حالی که برخلاف این ادعا، دولت، وزارت بازرگانی را عملاً تشکیل داده و اختیارات قانونی وزارت جهاد کشاورزی را گرفته و به وزارت صمت داده، همچنین طی ماههای اخیر تشکیلات مجزایی را در وزارت صمت ایجاد کرده و همین موضوع یکی از عوامل اصلی نابسامانی بازار است، نه موضوع ادغامی که در گذشته صورت گرفته است.
فرهنگی در ادامه افزود: در زمان تفکیک وظایف طی سال های ۸۴ تا ۸۵ نیز همین ناهماهنگیها وجود داشت و شاهد بودیم که مسئولان -وزارت جهاد کشاورزی میگفتند؛ ما صرفاً مسئول تولید هستیم و کاری به بازار نداریم و بخش بازرگانی -که وزارت مستقلی نیز داشت- اظهار میکرد؛ از آنجا که روند تولید به آنها مربوط نمیشود، خودشان تشخیص میدهند چه زمانی کار صادرات یا واردات را انجام دهند، در نتیجه این ناهماهنگیها به وجود آمد، اکنون نیز شاهد همان ناهماهنگیها هستیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: اکنون نیز وزارت جهاد کشاورزی خود را مسئول تنظیم بازار نمیداند و اختیارات از این نهاد گرفته شده و در اختیار وزارتخانه دیگری است که خود را مسئول تولید نمیداند! و مسائل مرتبط با تولید را رصد نمیکند! این در حالی است که نباید مسائل مدیریت را با فرافکنی به دوش دیگران انداخت و مجلس نیز از این تاثیرگذاریها تبری میکند، چراکه تصمیمات و مخالفت مجلس با تشکیل وزارتخانه بازرگانی، کارشناسی و دلسوزانه بوده، همچنین مستند به واقعیات بسیار ملموس تاریخی در دهه گذشته و قبل از آن است.
وی همچنین با اشاره به اظهارنظرهای برخی از افراد از جمله مسئولان دولتی در رابطه با سفرهای رئیس مجلس توضیح داد: گاهی در رابطه با سفرهای رئیس مجلس، نکاتی حتی از سوی مسئولان دولتی بیان میشود، در حالی که باید توضیح داده شود؛ این سفرها بیشتر به تقاضای مسئولان محلی و نمایندگان شکل میگیرد و رأساً از طرف مجلس و رئیس مجلس آغاز نمیشود. این سرکشیها بسیار معمول است که در گذشته نیز وجود داشته، همانطور که رئیس قوه قضائیه نیز چنین روشی را اتخاذ کرده که بسیار مفید است، چراکه سبب نزدیک شدن ادارهکنندگان قوا با مسائل و مشکلات مناطق مختلف میشود، این در حالی است که بازخوردهای خوبی نیز داشته است.
فرهنگی با بیان اینکه سفرهای استانی نمایندگان و رئیس مجلس، اثرات خوبی حتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ داشته است، گفت: این نوع سفرها در دولتهای گذشته مرسوم بوده است و آثار مثبت خود را داشته، لذا ایراد به سفرهای روسای قوا وارد نیست.
ارسال دیدگاه