میزان رشد تسهیلات تولید از نرخ تورم عقبتر است
تهران (پانا) - معاون وزیر صمت میزان رشد تسهیلات اسمی را در حوزه صنعت و معدن، در بازه زمانی بین سال های ۹۰ تا ۹۸ را معادل ۱۹.۸ و تورم تولید کننده را در این مدت ۱۹.۹ اعلام میکند و میگوید این اطلاعات نشان میدهد که میزان رشد از میزان تورم در بازه زمانی اعلام شده کمتر بوده است که این یک چالش جدی است، از طرف دیگر سیستم بانکی ظرفیت و توانایی برای پرداخت پول بیشتر را ندارد بنابراین ما در وزارت صمت چند اقدام موثری در رابطه با تامین مالی واحدهای تولیدی انجام دادیم.
به گزارش شاتا،سعید زرندی در برنامه گفتگویخبری شبکه خبر، با اشاره به بند پ ماده ۴۶ قانون برنامه ششم توسعه، تولید را محور مهم در جهتگیری سیستم بانکی دانست و گفت: بر اساس این قانون،سهم تولید از تسهیلات بانکی باید ۴۰ درصد باشد اما بررسیها نشان میدهد که در سالهای گذشته سهم بخش تولید بین ۲۷ تا ۳۰ درصد بوده است. این در حالی است طبق گزارشات مرکز آمار ایران، تورم تولید در پاییز امسال بطور متوسط ۷۷ درصد اعلام شده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت در ادامه افزود: این بخش نه تنها آن سهمی که در قانون مشخص شده است را دریافت نکرده است که در صورت در نظر گرفتن تورم رقم تسهیلات پرداخت شده به بخش تولید، منفی هم خواهد شد؛ علاوه بر این موارد، در آمار اعلام شده از سوی سیستم بانکی در این خصوص تسهیلات تمدیدی و امهالی نیز محاسبه میشود در حالیکه نقدینگی جدیدی که تزریق میشود به یک چهارم مبلغ اعلام شده کاهش پیدا میکند.
وزارت صمت به دنبال ایجاد روشهای جدید تامین مالی در حوزه تولید
وی با تاکید بر تغییر رویکرد وزارت صمت در تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی تصریح کرد: وزارت صمت در سال جاری یکسری اقدامات در این حوزه انجام داد که نتایج آن در آینده ملموستر خواهد بود؛ مهمترین مشکل واحدهای تولیدی در سالهای گذشته تامین نقدینگی بود از طرفی بانکها نیز تغییر رویکردی در جهت تامین سرمایه در گردش داشتند.
زرندی این اتفاقات را دلیل اُفت شدید تشکیل سرمایه در کشور اعلام کرد و توضیح داد: زمانی که سرمایه ثابت در اختیار واحد تولیدی قرار نگیرد، آیندهی تولید در کشور با مشکل روبرو میشود.
محدودیت بانکها به عنوان منابع تأمین سرمایه
معاون وزیر صمت میزان رشد تسهیلات اسمی را در حوزه صنعت و معدن، در بازه زمانی بین سال های ۹۰ تا ۹۸ را معادل ۱۹.۸ و تورم تولید کننده را در این مدت ۱۹.۹ اعلام کرد و گفت: این اطلاعات نشان میدهد که میزان رشد از میزان تورم در بازه زمانی اعلام شده کمتر بوده است که این یک چالش جدی است، از طرف دیگر سیستم بانکی ظرفیت و توانایی برای پرداخت پول بیشتر را ندارد بنابراین ما در وزارت صمت چند اقدام موثری در رابطه با تامین مالی واحدهای تولیدی انجام دادیم.
زرندی ساماندهی تسهیلات در قالب مشخص را یکی از این اقدامات معرفی کرد و افزود: در خصوص تسهیلات روش تولید در مدت ۱۱ ماه مبلغ ۳۸ هزار میلیارد تومان به ۱۴ هزار واحد پرداخت شد و مبلغ ۱۰۶۱۰ هزار میلیارد تسهیلات سرمایه در گردش به ۲ هزار و ۸۳۲ واحد پرداخت شد و نکته قابل توجه این است که این پرداختها در یک سیستم شفاف و یکپارچه انجام شده و مشخصات بنگاه و نوع و مبلغ تسهیلات پرداخت شده کاملا مشخص است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت معدن و تجارت با یاداوری محدودیت های سنتی تامین مالی بیان کرد: برنامهریزی برای ایجاد و استفاده از روشهای جدید تامین مالی و تمرکز بر روی بازار سرمایه به عنوان سرفصل جدید برای واحدهای تولیدی از دیگر اقدامات ما در خصوص تامین مالی بخش تولید بوده است.
رشد ۸ درصدی واحدهای بزرگ تولیدی در بازه زمانی ۹ ماهه
وی در ادامه با استناد به گزارشات رئیس بانک مرکزی در خصوص رشد کارگاههای تولیدی بزرگ گفت: طبق گفتههای رئیس بانک مرکزی رشد سه ماهه سوم این واحدهای تولیدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۷ درصد و رشد ۹ ماهه آنها ۸ درصد است و اعلام این ارقام در شرایط تحریم، نشاندهنده رشد و توسعه بخش تولید کشور است.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اشاره به رشد تولید در حوزه های مختلف پتروشیمی، لوازم خانگی، شمش آلومینیوم، سیمان، فولاد خام و صنعت نساجی تصریح کرد: از ۴۲ محصول تولیدی مهم در کشور، شاهد رشد مثبت در بیش ۲۸ محصول بودیم.
شناسایی و معرفی ۹ صنعت پیشران در راستای هدفمندسازی سرمایهها
زرندی با یادآوری اقدامات انجام شده در موضوع تسهیلات و جهت گیری هدفمند منابع در حوزه تولید گفت: امسال برای اولین بار ۹ صنعت و زیر شاخه های آن به عنوان صنایع پیشران مشخص و معرفی شدند تا در صورت حمایت ویژه از سوی دولت این صنایع در اولویت قرار بگیرند.
وی احیاء هزار و ۴۶۲ واحد تولیدی راکد و غیرفعال در کشور، ایجاد ارتباط بین ظرفیتهای خالی تولید و سرمایههای موجود و تامین مالی از طریق بازار سرمایه را از دیگر اتفاقات خوب در حوزه تولید عنوان کرد و گفت: یکی از کارهای متفاوتی که در سال جاری در این حوزه انجام شد، ایجاد ارتباط بین تولید و بازار سرمایه بود؛ امروز حدود ۴۲۲ واحد بزرگ صنعتی در فرآیند عرضه در بورس، از امکانات این بازار استفاده میکنند.
ایجاد پیوند بین بازار تولید و بازار سرمایه
زرندی در ادامه با بیان اینکه بازار سرمایهای موفق است که در حوزه تولید فعالیت میکند، گفت: حدود ۲۴۴ واحد تولیدی با نهاد مالی قرارداد امضا کردند تا وارد این بازار شوند و تا امروز حدود هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای شرکتهای متوسط اوراق منتشر کردیم که هزینه طرحهای توسعه شده است و در حوزه بورس کالا نیز حدود ۸۰ درصد کالای صنعت داشتیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت، در پایان وجود تقاضا در بازار، همدلی و هماهنگی بخشهای مختلف و حذف بروکراسی اداری را از عوامل موثر در رشد و توسعه تولید دانست: متاسفانه در همه دستگاهها همراهی جدی با تولید وجود نداشت و وزارت صمت به تنهایی دستگاه مرتبط با تولید نیست.
ارسال دیدگاه