وزیر نیرو از همکاری با ایتالیا با استفاده از ظرفیت های ایران در منطقه خبر داد
تهران (پانا) - وزیر نیرو در دیدار با سفیر ایتالیا بر امکان استفاده از ظرفیتهای کمنظیر ایران در منطقه برای همکاری مشترک دو کشور در پروژههایی در کشورهای ثالث تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان وزیر نیرو در دیدار با سفیر ایتالیا در تهران ضمن اشاره به وجود فرصتهای فراوان همکاری دوجانبه با ایران در ابعاد مختلف تجاری و صنعتی بهویژه در حوزههای انرژی و آب، بر امکان استفاده از ظرفیتهای کمنظیر کشورمان در منطقه برای همکاری مشترک دو کشور در پروژههایی در کشورهای ثالث تاکید کرد.
وی به وجود قوانین حمایتی و مشوق برای سرمایه گذاران خارجی در طرحهای نیروگاهی ایران اشاره کرد و ادامه داد: دیدارهای دوجانبه و برگزاری همایشهای تجاری بین شرکتهای ایرانی و ایتالیایی میتواند به توسعه روابط کمک کرده و این درحالی است که حجم تعاملات تجاری بین دو کشور نسبت به سال ۲۰۱۷ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.
جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در تهران نیز به پیشینه نقش آفرینی شرکتهای ایتالیایی در عرصه توسعه صنعتی ایران، زیانهای وارده به شرکتهای بزرگ این کشور به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران اشاره کرد و توضیح داد: شرکتهای بزرگ ایتالیایی بسیار مشتاق هستند که با توجه به شرایط امیدوارکننده بینالمللی پیش رو، مجدد به ایران بازگشته و همکاریها در حوزه انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر را توسعه دهند.
سفیر ایتالیا از برگزاری وبینار تخصصی در حوزه ماشین آلات کشاورزی بین شرکتهای ایرانی و ایتالیایی در هفته آتی و همچنین برنامهریزی برای برگزاری همایش بررسی روابط تجاری با ایران برای شرکتهای ایتالیایی در آینده نزدیک خبر داد.
گزارشها حاکی از این است که تجارت خارجی ایران با اروپا در نیمه نخست سال جاری افزون بر ۱۵ میلیون و ۹۱۰ هزار و ۸۱۶ تن به ارزش هشت میلیارد و ۸۰۷ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۸۴۱ دلار بوده است.
حجم صادرات ایران به اروپا در این بازه زمانی بیش از پنج میلیون و ۶۰۵ هزار و ۸۹۱ تن بوده که ارزش آن برابر با ۲ میلیارد و ۶۶ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۳۸ دلار بوده است.
ایران به ۳۷ کشور اروپایی از جمله اتریش، آلمان، بوسنی و هرزگوین، بلژیک، سوئیس، دانمارک، فرانسه، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا، هلند، سوئد، اسلواکی و نروژ صادرات داشته است.
در این بازه زمانی از ۴۴ کشور اروپایی واردات انجام شده است که حجم آن بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۲۵ تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۴۱ میلیون و ۳۹ هزار و ۳۰۳ دلار بوده است. بیشترین واردات از ترکیه با ۲ میلیارد و ۲۳۴ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۶۴۰ دلار بوده و بعد از آن کشورهای آلمان، روسیه و انگلستان قرار دارند.
ارسال دیدگاه