معاون اول رئیسجمهور پاسخ داد:
چرا مناف هاشمی، استاندار گلستان عزل شد؟
جهانگیری: منافع مردم در میان باشد نباید رفاقتها را در نظر گرفت/ قادریم مشکلات پرونده هستهای را حلوفصل کنیم/ رئیسجمهور با پشتوانه قدرتمند در مذاکره با دنیا موفقتر است
تهران (پانا) - جلسه دیدار معاون اول رئیسجمهوری با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی اجتماعی و فرهنگی استان گلستان عصر شنبه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهوری، اسحاق جهانگیری در این جلسه با بیان اینکه استان گلستان از ویژگیها، استعدادها و ظرفیتهای ممتازی برخوردار است، گفت: استان گلستان میتواند با تکیه بر این ظرفیتها به خصوص با اتکا به نیروی انسانی کارآمد و زبده مسیر توسعه استان را هموار کند.
معاون اول رئیسجمهوری افزود: بخشی از وظایف مرتبط با توسعه استان بر عهده دولت، مجلس و نهادهای حاکمیتی و بخش زیادی از آن بر عهده خود مردم و مدیران استان است تا راهکارها و تدابیر لازم را پیدا کرده و مسئولین کشور را به این سمت وادار به حرکت کنند تا توسعه استان محقق شود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه کشوری در مسیر توسعه پیش میرود که متکی به سرمایه اجتماعی باشد، خاطرنشان کرد: سرمایه اجتماعی یعنی افزایش اعتماد مردم به حکومت و نخبگان کشور. امید به آینده، محرکی جدی برای توسعه است و دشمنان ملت ایران در سالهای اخیر با شرایطی که برای کشور به وجود آوردند تلاش کردند امید به آینده را در میان مردم از بین ببرند.
آمریکاییها میخواستند فروپاشی ایران را رقم بزنند
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به اینکه ما به جهت آنکه خودمان در وسط ماجرا بودهایم هنوز نمیتوانیم عظمت کار ملت ایران را به خوبی دریابیم، اظهار داشت: آمریکاییها تلاش کردند ایران و اقتصاد کشور را از پا درآورند و نشانه بزرگ این برنامه آمریکاییها این بود که ژنرال بزرگی مانند سردار سلیمانی که به دعوت رسمی در کشور دیگری مهمان بود را ترور کردند.
جهانگیری افزود: آمریکاییها همواره سعی داشتند تظاهر کنند که اهل ترور رسمی و ترور دولتی نیستند اما سرانجام دست به این جنایت زدند چراکه تلاش آنها این بود که تکلیف ایران را روشن کنند. آنها میخواستند در میانه فشارهای شدید اقتصادی، چاشنی بزرگی مانند ترور سردار سلیمانی ایجاد کنند تا فروپاشی ایران سرعت پیدا کند.
ضدایرانیترین عضو تیم ترامپ هم معتقد بود که فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده است
معاون اول رئیسجمهوری افزود: اراده خداوند این بود که ایران آسیب جدی نبیند، ضمن آنکه ملت ایران مقاومت و تابآوری بزرگی در این سالها از خود نشان داد و آینده وقتی که ابرهای سیاست کنار رود مشخص خواهد شد که ملت ایران چه کار بزرگی را به سرانجام رساند که حتی جان بولتون به عنوان ضدایرانیترین عضو تیم ترامپ نیز معتقد بود که فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده است.
جهانگیری با اشاره به اینکه تیم جدید آمریکا نیز صراحتاً اعلام میکند فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده است، تصریح کرد: عدهای در بیرون از کشور و برخی افراد ناآگاه از داخل کشور در این سالها سعی کردهاند مشکلات را آنچنان برای ملت ایران بزرگ جلوه دهند که ملت تصور کند آینده روشنی پیش روی خود ندارد.
مخالفان داخلی دولت اینگونه القا میکردند که با این دولت آینده خوبی پیش روی مردم نخواهد بود
معاون اول رئیسجمهوری افزود: خارجیها تلاش کردند القا کنند مردم با جمهوری اسلامی ایران آینده روشنی ندارند و مخالفان داخلی دولت نیز اینگونه القا میکردند که با این دولت آینده خوبی پیش روی مردم نخواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: مخالفان داخلی مرتکب اشتباه بزرگی شدند و ناخواسته در این امر با دشمن همصدا شدند و به امید و اعتماد ملت ایران آسیب زدند.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه وظیفه امروز نخبگان این است که برای ملت ایران افقگشایی کنند، تصریح کرد: نخبگان باید با ساز و کارها و اقدامات لازم آیندهای امیدوارکننده برای ملت ایران ترسیم کنند که افق مناسبی پیش روی ایران گشوده شود زیرا وقتی مردم به آینده امیدوار باشند قادر خواهیم بود از همه بحرانها عبور کنیم.
جهانگیری با تأکید بر اینکه ما قادر هستیم مشکلات پرونده هستهای را نیز حل و فصل کنیم به قطعنامه ١٩٢٩ ذیل فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل اشاره و خاطرنشان کرد: براساس آن قطعنامه ایران مخل امنیت جهانی معرفی شده بود و اگر این قطعنامه در دست فردی مانند ترامپ قرار میگرفت ممکن بود با اتکا به آن دست به اقدام نظامی علیه ملت ایران بزند.
معاون اول رئیسجمهوری افزود: امروز که هم در آمریکا و هم در اروپا و هم در داخل کشور همه معتقد هستند باید برجام احیا شود، گفت: حرف ما این است که آمریکاییها از برجام خارج شده و مردم ایران را تحریم کردهاند حالا وظیفه آنها این است که این اقدامات را اصلاح کنند تا برجام دوباره احیا شود.
جهانگیری افزود: ما یک سال تحمل کردیم تا آمریکاییها به تعهدات خود به برجام بازگردند اما وقتی به تعهداتشان عمل نکردند ایران نیز بر مبنای برجام برخی از تعهدات خود را کاهش داد.
معاون اول رئیسجمهوری اظهار امیدواری کرد: با تدبیر و با اتکا به سه اصل راهبردی سیاست خارجی عزت، حکمت و مصلحت که رهبر معظم انقلاب ترسیم کردند از مشکلات عبور کرده و مسیر توسعه و پیشرفت را طی میکنیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه اگر نگوییم پیشرفت کشور در این دوره نسبت به دولتهای گذشته بیشتر بوده، کمتر هم نبوده است، گفت: این جفا به مدیران کشور است که کسی فکر کند ما کاری میتوانستیم در این دولت انجام دهیم و از آن دریغ کردهایم.
در این دولت بیشتر از همه دولتهای گذشته پیشرفت داشتهایم
معاون اول رئیسجمهوری با مقایسه عملکرد دولت تدبیر و امید با دولتهای گذشته با توجه به درآمدهای نفتی آنها گفت: مطمئناً این دولت در بخش نفت، گاز، سدسازی و راهآهن با وجود فشار تحریمها بیش از دولتهای گذشته کار کرده است و من به عنوان وزیر و علاقهمند به دولت آقای خاتمی و معاون اول دولت آقای روحانی با قاطعیت میگویم که ما در این دولت بیشتر از همه دولتهای گذشته پیشرفت داشتهایم.
جهانگیری با تأکید بر اهمیت بازسازی سرمایه اجتماعی گفت: مهمترین فرصت برای بازسازی سرمایه اجتماعی کشور، انتخابات ریاست جمهوری است که رهبر معظم انقلاب نیز بر مشارکت حداکثری در این انتخابات تأکید کردهاند.
معاون اول رئیسجمهوری اظهار داشت: رییسجمهور باید از پشتوانه مردمی قدرتمند برای مذاکره با دنیا برخوردار باشد و قطعاً مهمترین محل ورود به اقتدار ملی در انتخابات ریاستجمهوری خود را نشان میدهد و همه علاقهمندان کشور نظام و قانون اساسی باید در این زمینه تلاش کنند.
جهانگیری با اشاره به مخاطرات پیش روی کشور و تبلیغات منفی و تهدیداتی که علیه کشور انجام میشود، گفت: امروز در سطح منطقهای و بینالمللی هر اتفاقی بیفتد انگشت اتهام را متوجه ایران میکنند همینطور که آتش گرفتن یک کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی را به ایران نسبت میدهند. باید در این خصوص بیش از گذشته حساسیت داشت.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: باید کاری کنیم جوانان، زنان، اقوام و پیروان مذاهب مختلف به آینده ایران امیدوار شوند. برگزاری انتخابات پرشور نتیجهاش این است که همه ایراینان با هر مذهب و گرایشی احساس کنند ایران ملک مشاع همه آنهاست.
جهانگیری با تأکید بر اینکه انتخابات ریاست جمهوری صحنه واقعی گفتگوی ملی، شکلگیری تفاهم و همکاریهای ملی است تصریح کرد: کمهزینهترین راه برای رسیدن به یک سرمایه اجتماعی بزرگ و دفع خطرات از ایران، انتخابات پیش رو است.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: انتخابات ریاست جمهوری میتواند آب روی آتش تبلیغات منفی علیه مردم ایران و ناامیدکردن کسانی باشد که به دنبال مأیوس کردن مردم از نظام و آینده کشور هستند. البته برگزاری انتخابات پرشکوه نیازمند الزاماتی است که باید همه نهادهای حکومتی، دولت، نخبگان جامعه و گروههای تأثیرگذار و جریانات سیاسی به آن پایبند باشند.
جهانگیری گفت: باید این الزامات را خوب تعریف کنیم و روی آنها تفاهم داشته باشیم که حتماً در این صورت در این دو سه ماه آینده میتوانیم اقتدار ایران را به دنیا نشان دهیم.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران گفت: اگر چه ما در این جنگ مانند دفاع مقدس شهید ندادیم اما دشمن مستقیم ما آمریکا بود و خوشبختانه از آن سربلند بیرون آمدیم.
جهانگیری سپس با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی فعالان و نخبگان استان گلستان و پاسخگویی به مطالبات جوانان برای ساخت ورزشگاه و افزایش سرانه ورزشی در استان تأکید کرد و گفت: حکومت چارهای جز تن دادن به حقوق شهروندان ندارد، حقوق شهروندی مطالبه مردم است و هر چه آن را عقب انداخته و نسبت به اجرای آن تعلل کنیم، حکومت آسیب خواهد دید.
روایت جهانگیری از برکناری هاشمی، استاندار سابق گلستان
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به موضوع سیل فروردین سال ۱۳۹۸ و برکناری سیدمناف هاشمی، استاندار گلستان گفت: مدیریت هر جا که منافع مردم در میان باشد نباید رعایت ملاحظات شخصی و رفاقتها را در نظر بگیرد. در آن تاریخ برخلاف همه تاکیدات قبلی اما استاندار وقت گلستان در حین وقوع بحران سیل، استان را ترک کرده بود که این موضوع غیرقابل قبول بود. مدیری که مسئولیتی را بر عهده دارد باید خود را وقف مردم کند و اگر دید اتفاقی افتاده و عرصه را خالی کرد، شایسته مدیریت نیست. وقتی مردم دچار گرفتاری هستند ممکن است بر سر مسئولان فریاد هم بزنند اما حق آنهاست زیرا زندگیشان از بین رفته است و ممکن است فکر کنند مسئولان کشور به فکر آنها نیستند اما همین قدر که مدیریت در شرایط بحران در کنار مردم حضور دارد موجب ۵۰ درصد آرامش آنها میشود و بقیه مسایل نیز با کمک یکدیگر مرتفع میشود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه اهل سنت همواره در کنار انقلاب بودهاند و دولت مکلف است مسایل آنها را حل کند، گفت: در کردستان هم به پاسخ مقام معظم رهبری به نامه مولوی عبدالحمید اشاره کردم که فرمودند مردم ایران بدون توجه به مذهب و قومیت در حقوق و مسئولیت هیچ تفاوتی ندارند و تنها موضوع برای کسب مسئولیت شایستگی مدیریتی است، قبول دارم که در حق اهل سنت و زنان کوتاهیهایی شده است.
معاون اول رئیسجمهوری بر تلاش دولت برای افزایش حقوق زنان در پستهای مدیریتی و استفاده از ظرفیت سمنها و سازمانهای مردم نهاد تأکید کرد و گفت: درخصوص آسیبهای اجتماعی نیز که موضوعی جدی است سازمانهای مردم نهاد حضور و فعالیت جدی داشته باشند. در این موضوع رهبر معظم انقلاب چهار جلسه متوالی با مسئولان عالی کشور برگزار کردند که نتیجه این جلسات به ارایه راهکارهای مواجهه با حاشیه نشینی و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن منجر شد.
جهانگیری با اشاره به موفقیت یا عدم موفقیت دولت گفت: تا جایی که میتوانیم باید برای حل مشکلات در صحنه باشیم حتی اگر بتوانیم به میزان کمی موثر باشیم نمیتوانیم کشور و مردم را رها کنیم، باید از آبرو و توان خود هزینه کنیم آبروی ما باید فدای مردم بشود. دولت در مجموع در حد توانش در این زمینه تلاش کرده و با توجه به شرایط موفق بوده است.
معاون اول رئیسجمهوری بار دیگر از آیتالله نورمفیدی به عنوان شخصیتی انسجام بخش و وزنهای قابل توجه برای کشور و استان گلستان یاد کرد و استاندار گلستان را مدیری سخت کوش و دارای برنامه برای استان معرفی کرد.
در این نشست تعدادی از نخبگان و جوانان استان نیز در سخنانی به بیان مهمترین دغدغهها و مطالبات خود پرداختند و خواستار توجه هر چه بیشتر دولت به وضعیت جوانان و نخبگان کشور شدند.
ارسال دیدگاه