رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت خبر داد؛

خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس

تهران (پانا) - رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره خرید واکسن کرونا از کوواکس گفت خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس انجام می‌شود. امروز کوواکس که یک اتحادیه جهانی بر محور سازمان جهانی بهداشت بوده هیچ واکسنی را در جهان توزیع نکرده است.

کد مطلب: ۱۱۵۶۳۳۹
لینک کوتاه کپی شد
خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در ایران (بحران کرونا) که امروز برگزار شد، اظهار کرد: دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل هوشمند که به همت وزارت دفاع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، سازمان اورژانس و وزارت بهداشت با شعار و محوریت فرماندهی و کنترل هوشمند بحران های فراگیر از جمله کرونا برگزار خواهد شد، اتفاق مبارکی در کشور محسوب می شود. با توجه به پیچیدگی و گستردگی های دنیای امروز قاعدتا اطلاعات و داده های مختلف از موضوعات و بحران ها و به طور کلی موضوعات مدیریتی به گونه ای باید باشد که بر پایه فناوری اطلاعات در سطح پایش و نظارت صورت گیرد، هرچند این اتفاق در کشور کلید خورده است اما در قالب سامانه های جامع که بحران ها را فرماندهی کنند، دیده نمی شود که در ماه های اخیر ضرورت آن بیشتر احساس شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات بسیار مثبت و سازنده ای در نظام سلامت با همکاری بین بخشی و با تعامل فناوران این عرصه انجام شده است که گزارش آن ها ارائه خواهد شد، عنوان کرد: از جمله این اقدامات را می توان در سامانه های ام سی ام سی و ماسک مشاهده کرد. معتقدیم این رویداد فتح بابی است برای طرح موضوعی که شاید بسیار کاربردی و استراتژیک باشد؛ یکی از پنج موضوعی که در دهه‌های آتی بشر را تهدید می‌کند در حوزه سلامت خواهد بود که به همین منظور باید به فرماندهی هوشمند بحران‌ها توجه شود.

جهانپور ادامه داد: در این کنفرانس از نظرات و پژوهش های علمی موجود در کشور در قالب همکاری های بین بخشی و از منظر فناورانه و کاملا با رویکرد کاربردی استفاده خواهیم کرد. از آنجایی که پیش از بحران و احساس نیاز باید نقاط قوت، توانمندی و ظرفیت های موجود در کشور را شناسایی کنیم به همین منظور وزارت بهداشت در برگزاری این کنفرانس مشارکت کرده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در این کنفرانس ملی ظرفیت های موجود علمی و فناوری خارج از نظام سلامت و در حوزه دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و موسسه های علمی و فناوری را بررسی خواهیم کرد، مطرح کرد: شناسایی این ظرفیت ها در قالب بین بخشی کمک شایانی در مدیریت و فرماندهی هوشمند در مجموعه نظام سلامت خواهد داشت. نظام سلامت حداقل سالی یک بار درگیر یک بحران در ابعاد ملی است و این ضرورت که بتوانیم از ظرفیت‌های فناوری در کشور استفاده کنیم، بیش از پیش خود را نشان می‌دهد. اینکه امروز ۳واکسن وارد کارآزمایی بالینی شده و وجود ۹پرونده فعال واکسن در کشور، نتیجه شناسایی همین ظرفیت ها است که باز هم مسیر ادامه خواهد داشت.

اقدامات وزارت بهداشت در زمینه استفاده از فناوری در زمینه مدیریت کرونا

وی با ابراز امیدواری نسبت به از بین رفتن دیواری که اکنون به نام دانشگاه های علوم پزشکی و غیرپزشکی وجود دارد، گفت: باید تلاش کنیم از ظرفیت های بسیار گسترده ای که در حوزه های مختلف فنی و مهندسی و علوم انسانی وجود دارند و مغفول مانده استفاده کنیم که امیدواریم در این کنفرانس ملی با آشناسازی و مشارکت دهی غیر علوم پزشکی در زمینه کنترل بحران های زیستی بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه موتور محرکه خلاقیت، نوآوری دانشگاه ها به سمت موضوعات مهم زیستی و حوزه سلامت باشیم، خاطرنشان کرد: امیدوارم اصحاب رسانه در پوشش اخبار و مقالات و خروجی های کنفرانس ملی با تاکید بر حوزه سلامت توجه و دقت بیشتری داشته باشند تا این موضوع محقق شود.

جهانپور درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه استفاده از فناوری در زمینه مدیریت کرونا، با بیان اینکه حرکت خوبی در حوزه‌های نظام سلامت به سمت مدیریت و فرماندهی و پایش هوشمند بر پایه فناوری اطلاعات انجام شده است، عنوان کرد: پراکنده و جزیره‌ای بودن اقدامات را هم می توان به عنوان نکات منفی اشاره کرد. حتی ساختارها به شکلی بوده که امکان تجمیع وجود نداشت و وزارت بهداشت به صورت گسترده از این ظرفیت استفاده کرده است. باید به سمت تجمیع ظرفیت‌ها و ساختارهای مدیریتی و اطلاعاتی پیش برویم؛ مشارکت وزارت بهداشت در این کنفرانس ملی هم در همین راستا است که از ظرفیت‌های علمی و فناوری موجود در پژوهشگاه ها استفاده کند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اینکه این رویکرد یا عارضه جزیره‌ای به سمت سامانه‌های جامع مدیریتی و فرماندهی و کنترل هوشمند باید پیش برود، بیان کرد: شاید وزارت بهداشت در مدیریت حوادث و بحران‌ها و به خصوص در استفاده از ظرفیت های فناوری اطلاعات و هوشمندسازی به خصوص در بحران ها از جمله کووید ۱۹ و سایر حوزه ها همچون دارو و کالاهای سلامت محور و مبارزه با قاچاق کالا جزو نهادهای پیش رو بوده اما همه این‌ موارد نیازمند ارتقاء و ایجاد سامانه‌های واحد است؛ بحران کووید ۱۹ و همه گیری کرونا باید نقطه عطفی برای کنترل هوشمند بحران‌ها شود.

خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس

جهانپور در ادامه نشست در پاسخ به سوالی درباره خرید واکسن کرونا از کوواکس گفت: خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس را انجام خواهیم داد. امروز کوواکس که یک اتحادیه جهانی بر محور سازمان جهانی بهداشت بوده هیچ واکسنی را در جهان توزیع نکرده است.

وی با بیان اینکه حداقل ۱۸ شرکت در سبد کوواکس واکسن خود را عرضه می‌کنند و ما هم حداقل از سه شرکت تغذیه خواهیم کرد، یادآور شد: هنوز کوواکس واکسنی توزیع نکرده است و ما هم واکسن وارد نکرده ایم؛ هر واکسنی که سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع ملی برای تایید و صدور مجوز ورود تایید کند، از این محل تهیه خواهد شد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پایان از خرید مستقیم واکسن کرونا از شرکت‌های مورد تایید سازمان غذا و دارو در مرحله نخست خبر داد و گفت: در مرحله بعد سبد کوواکس و پس از آن، تولید واکسن داخلی مکمل واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ در کشور خواهد بود. هرچند اولین کشور شروع کننده نبودیم که اقدام درستی در آن زمان بود، اما جزو اولین کشورهایی خواهیم بود که واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ را به پایان خواهیم رساند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار