آغاز ساخت مزرعه ارز دیجیتال در منطقه ویژه اقتصادی لامرد
لامرد (پانا) - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از آغاز ساخت ۲ کارخانه در زمینه تولید محصولات پاییندست آلومینیوم، جایگاه عرضه سوخت و مزرعه ارز دیجیتال خبر داد و گفت این طرحها از پروژه های جدیدی هستند که عملیات اجرایی آنها با مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی آغاز شده است.
فریدون فداییدولت گفت: تمامی مراحل قانونی این ۴ سرمایهگذاری جدید شامل ارائه درخواست سرمایهگذار و طرح توجیهی تا پرداخت هزینه زمین و عقد قرارداد با آنان انجام شده است.
وی افزود: در راستای تجمیع و تکمیل سبد خدمات در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای اطمینان خاطر بیشتر سرمایهگذاران نیز جایگاه عرضه سوخت که از زیرساختها و نیازهای اصلی منطقه ویژه به شمار میآید؛ در جوار پایانه حمل و نقل جانمایی شد و با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۷ هزار مترمربع و با حجم سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد ریال احداث و راهاندازی میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد اضافه کرد: امروز ۲ کارخانه دیگر در بخش پاییندست آلومینیوم واقع در شرق مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) کلنگزنی شد و این سومین طرح سرمایهگذاری در بخش پاییندست آلومینیوم است که با مشارکت بخش خصوصی احداث میشود.
وی اضافه کرد: بخش خصوصی در یک کارخانه، محصولاتی نظیر ورق، پلیت و کویل آلومینیومی (۲۵ هزار تن در سال)، ریختهگری و ماشین کاری قطعات آلومینیومی (۳۵ هزار تن در سال) و پودر آلومینیومی (۵ هزار تن در سال) تولید میکند و بخش خصوصی در کارخانه دیگری نیز سالیانه ۲۴ هزار تن راد، سیم و کابل آلومینیومی را به بازار داخلی و خارجی عرضه خواهد کرد.
وی با اشاره به جانمایی آلوم شهر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای استقرار طرحهای پاییندست آلومینیوم، گفت: با فراهم بودن زیرساختها و مزیتهای فراوان منطقه ویژه اقتصادی لامرد در نزدیکی به بندر پارسیان برای صادرات محصولات و واردات مواد اولیه و واقع شدن در مسیر کریدورهای مهم ارتباطی نیز بخش خصوصی فعال در عرصه صنایع معدنی باتوجه به راه اندازی مجتمع آلومینیوم جنوب در این کانون صنعتی با فرصت استثنایی روبرو شده اند زیرا باکمترین هزینه میتوانند محصولات پرکاربرد آلومینیومی را تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند و از سویی هیچ محدودیتی در تامین خوراک و مواد اولیه در این عرصه نخواهند داشت.
فداییدولت بر این باور است ورود بخش خصوصی یا دولتی در بخش پایین دست آلومینیوم با هدف تولید محصولاتی نظیر کابل، ریختهگری، قطعات خودرو، ورقهای عریض، قوطیهای نوشابه و دیگر محصولات پرکاربرد آلومینیومی سبب اشتغالزایی گسترده، مانع از خام فروشی و خلق ارزش افزوده عظیم میشود.
به گفته وی، در مجموع برای اجرای این ۴ پروژه جدید براساس زمینه فعالیت آنها، زمینهای مستقل در ناحیههای مختلف سایت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مساحت حدود ۱۷۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع به سرمایهگذاران واگذار شد که پس از بهرهبرداری، افزونبر ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و حدود ۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول بهکار خواهند شد.
وی برآورد حجم سرمایهگذاری ریالی این ۴ پروژه جدید بخش خصوصی را حدود ۱۷ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
تاکنون عملیات اجرایی ١٠ پروژه سرمایهگذاری شامل کارخانه تولید سالیانه حدود ۸ هزار تن کاغذ از سنگ آهک، کارخانه تولید روزانه ۶ هزار تن سیمان خاکستری، کارخانه فرآوری آلوئهورا با هدف تولید انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، کارخانه تولید انواع سنگ با ظرفیت تولید سالیانه ۲۴ هزار مترمربع انواع سنگ و پایانه حمل و نقل، کارخانه سولهسازی و ساخت سازههای فلزی و مرکز تخصصی آزمایشگاه صنایع آلومینیوم، کارخانه تولید ورق آلومینیم، کارخانه های مونتاژ لوازم خانگی و ماشین آلات راهسازی آغاز شده است.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد از زیرمجموعههای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است که در جنوب استان فارس و در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
ارسال دیدگاه