پژوهشگران در ایام کرونا 300 هزار برگ سند از آرشیو ملی دریافت کردند

تهران (پانا) - معاون اداره‌کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت محققان و پژوهشگران در ایام کرونا 300 هزار برگ سند از آرشیو ملی دریافت کرده‌اند.

کد مطلب: ۱۱۵۴۴۳۱
لینک کوتاه کپی شد
پژوهشگران در ایام کرونا 300 هزار برگ سند از آرشیو ملی دریافت کردند

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اکبر شریف‌زاده در راستای برگزاری یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، به دریافت ۳۰۰ هزار برگ سند از آرشیو ملی از سوی پژوهشگران تا پایان آذر سال جاری اشاره کرد و گفت: پژوهش‌های بنیادین و کاربردی در هیچ زمینه و رشته‌ای بی‌نیاز از اسناد و مدارک نیست. به ویژه تحقیقات تاریخی و پژوهش‌های گذشته‌نگر که مجبور به استفاده از داده‌های مبتنی بر اسناد خواهند بود و برای کاربرد دقیق‌ و جزئی‌تر هر چقدر جامعه آماری استفاده از اسناد بیشتر باشد تحقیق و نتایج آن معنادار و مورد اعتماد خواهند بود.

شریف‌زاده تصریح کرد: هرچند یکی از هدف‌های بنیادین و اولیه هر آرشیوی حفظ و نگهداری از سوابق و اسناد و مدارک سازمان‌های عمومی و دولتی است. در واقــع هــدف آرشــیو نگهــداری اســناد و مدارک با ارزش و سپس در دســترس قراردادن آنها اســت. آرشیو با منابع یا مواد دســت اول ارتبــاط دارد، بنابراین مواد آرشــیوی امانت داده نمی‌شــوند و فقط می‌تــوان بــا اجــازه از مقامات دارای صلاحیت از آنها اســتفاده کرد.

وی ادامه داد: اداره‌کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد ملی به عنوان یار و یاور پژوهشگران و محققان در رشته‌های مختلف وظیفه خود می‌داند با استفاده از تمام ظرفیت‌های لازم به کمک آن‌ها بشتابد. طی دو سال گذشته فرایندهای متعددی برای پیشرفت دسترسی پژوهشگران به اسناد فراهم شده است که به طور نمونه در سال ۱۳۹۸ فرایند کایزن، با همکاری پرسنل خدوم اداره کل و اهتمام مدیر کل خدمات آرشیوی باعث به روزرسانی خدمات و دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر شد، به طور مثال فرایند ارائه اسناد که به طور میانگین دو ماه طول می‌کشید در بازه زمانی حدود یک روز انجام می‌گیرد.

شریف‌زاده تصریح کرد: همچنین برای ایفای نقش موثر، این اداره‌کل سرعت و کیفیت خدمات را مورد اهتمام ویژه قرار داده است و با حمایت دانشجویان و توجه شایسته به جایگاه پژوهشگران، ایجاد محیطی مناسب فراهم آورده است و در حال حاضر درخواست‌ها بیش از ۹۰ درصد به صورت غیرحضوری از طریق ارسال ایمیل دریافت و پاسخ داده می‌شود. ضمن اینکه در فضای دیجیتال سازمان نیز تعداد بسیار زیادی از اسناد در دسترس قرار گرفته است و پژوهشگران با دیدن آن می‌توانند به سهولت و سرعت دسترسی داشته باشند.

وی گفت: به همین جهت در سال ۱۳۹۸ بیش از سه هزار پژوهشگر از تالار پژوهش اسناد استفاده کرده و حدود ۳۶۰ هزار برگ سند دریافت کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر به صورت رایانامه و ۱۴۰۰ نفر نیز از طریق استان‌ها به دریافت سند اقدام کردند.

شریف‌زاده افزود: با شیوع کرونا و تعطیلی‌های متعدد، همچنان فعالیت اداره‌کل تداوم داشت و در برخی از موارد پیشرفت جدی حاصل شد. از جمله برای تعیین سطح دسترسی اسناد، در سال ۱۳۹۹ تا پایان آذرماه بیش از ۷۰۰ نفر مراجعه حضوری برای دریافت اسناد داشتیم که حدود ۳۰۰ هزار برگ سند از آرشیو ملی برای کارهای پژوهشی و تحقیقاتی دریافت کردند و ۱۱۰۰نفر به صورت رایانامه و ۴۵۰ نفر از طریق مدیریت استان‌ها ازخدمات اطلاع‌رسانی اسناد بهره‌مند شدند.

وی ادامه داد: همچنین در تعیین سطح دسترسی و آزادسازی اسناد حدود ۲۶ هزار پرونده به دقت مورد بررسی قرار گرفته و تعیین سطح شدند که نشان از بیش از دو برابر شدن پرونده‌های آزادسازی شده دارد و نزدیک به ۵۰ نفر از آرشیو ملی ایران و بخش‌های مختلف آن بازدید داشتند.

معاون اداره کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: اداره کل خدمات آرشیوی آمادگی کامل خود را برای اطلاع‌رسانی پویاتر برای کاربران خود به صورت مجازی و حقیقی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام می‌کند و در راستای اهداف پژوهشی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد و یار و یاری‌رسان محققان خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار