اهدای ۴ هزار جلد کتاب به نهاد کتابخانههای عمومی غرب کشور
تهران (پانا) - مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور از اهدای ۴ هزار جلد کتاب به نهاد کتابخانههای عمومی استانهای تحت پوشش این مرکز، توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، میثاق گودرزی مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با اعلام این خبر گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، تقویت منابع عمومی و تخصصی و ارتقای سطح کیفی کتابخانههای عمومی استان، بیش از ۴ هزار جلد کتاب از تازههای نشر به اداره کل کتابخانههای عمومی استانهای تحت پوشش مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اهدا کرده است.
وی ادامه داد: کتابهای اهدایی از موضوعات متنوع و مختلف در زمینه کودک و نوجوان، کمک درسی، ادبیات، تاریخ، فلسفه، عرفان، بهداشت و دین برخوردار است. همچنین هشت اهداگر برتر اسناد و منابع منطقه غرب کشور مورد تقدیر قرار گرفتند و ۲ نفر از آنها که بیش از ۲۵ هزار برگ سند نفیس و قدیمی برای نگهداری در آرشیو به مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اهدا کرده بودند؛ با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سید سعید شاهرخی استاندار همدان تقدیر شدند.
گودرزی اظهار داشت: با توجه به اهمیت ترویج فرهنگ اهدای کتاب و اسناد در راستای غنی سازی مجموعه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین به منظور بهره مندی اصحاب علم و دانش، ۳۰ تن از اهداگران منطقه غرب کشور شامل پنج استان شناسایی شدند و ۸ نفر از اهداگران منطقه غرب کشور کتاب، اسناد نفیس و قدیمی و تعداد قابل توجهی سند را اهدا کرده بودند که این تعداد از اهداکنندگان شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی افزود: یوسف رجبی، علی اشرف اسفندیاری، حیرت سجاد، پرویز شکری، علی تصویری، ایرج هندسی و امیرحسین فتاحی از اهداگران برتر اسناد و منابع در منطقه غرب کشور بودند؛ که مورد تقدیر قرار گرفتند.
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در ادامه با اشاره به توافق صورت گرفته بین مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با دانشگاه بوعلی گفت: در دیدار با رئیس دانشگاه بوعلی همدان به عنوان دانشگاه مرجع در استان، موارد متعددی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که استفاده از منابع عظیم تاریخی موجود در آرشیو ملی ایران و مرکز اسناد همدان در پروژههای تاریخ پژوهی و پایاننامههای دانشجویان از این جمله است.
وی ادامه داد: بر اساس این توافق پایان نامههای دانشجویان مقاطع کارشناسیارشد و دکتری در رشتههای مرتبط، به موضوعات تاریخی و سند پژوهی به خصوص تاریخ محلی اختصاص خواهد یافت و بر اساس این توافق میلیونهای برگ اسناد تاریخی موجود در آرشیو ملی ایران در اختیار دانشجویان و تاریخ پژوهان قرار خواهد گرفت.
گودرزی خاطرنشان کرد: اسناد تاریخی منبع بسیار ارزشمندی برای تحقیق و پژوهش در حوزههای مختلف علوم انسانی و اجتماعی است که بر اساس توافق صورت گرفته، اساتید دانشگاه در راهنمایی و انتخاب موضوعات پایان نامههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان رشتههای مرتبط، سند پژوهی و استفاده از اسناد تاریخی را مد نظر قرار خواهند داشت. ضمن اینکه نکتههای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری در منطقه غرب کشور و استان همدان مورد مطالعه قرار نگرفته و لازم است به همت محققان بیش از پیش تبیین و برای عموم مردم بهخصوص نسل جوان تشریح شود. دانشجویان میتوانند با راهنمایی کارشناسان مرکز اسناد همدان، به صورت کاملا غیرحضوری به منابع موجود دسترسی داشته و اسناد مورد نیاز خود را دریافت کنند.
ارسال دیدگاه