توصیههای کرونایی؛ رعایت دستورالعملهای بهداشتی در خوابگاههای دانشجویی الزامی است
تهران (پانا) - رعایت نکات بهداشتی مهمترین عوامل در پیشگیری از بیماری کرونا به شمار میرود و رعایت دستورالعملها میتواند منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا شود.
طبق اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا سه عامل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دستها مهمترین عوامل در قطع زنجیره کرونا به شمار میرود و از آنجا که خوابگاهها و پانسیونهای دانشجویی یکی از کانونهای شیوع کرونا هستند، باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در این اماکن نکات بهداشتی زیر جدی گرفته شود:
در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ...) یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از اقامت در خوابگاه و پانسیون خودداری کنیم.
در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از اقامت در خوابگاه و پانسیون خودداری کنیم.
از لحظه خروج از محل اقامت تا بازگشت به آنجا حتما ماسک بزنیم.
در صورت مواجهه و روبرو شدن با افراد دیگر حداقل فاصله یک متری را رعایت کنیم.
توجه کنیم مبلمان، صندلی ، تختخواب افراد و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن حداقل با فاصله یک متری از یکدیگر قرار داده شده باشد.
از حضور و توقف در محلهای شلوغ و پر ازدحام اجتناب کنیم.
فاصله یک یا دو متر را در قسمت های عمومی از جمله نمازخانه، سلف سرویس و مسیرهای ورود و خروج رعایت کنیم.
در صورت مشاهده شاغلین در خوابگاه و پانسیون که علایم سرماخوردگی مانند سرفه یا سایر علایم تنفسی دارند، به مدیریت اطلاع دهیم.
توجه کنیم که شاغلین در خوابگاه و پانسیون از وسایل محافظت فردی مانند ماسک، دستکش و ... استفاده کرده باشند.
توجه کنیم در محل اقامت هوای تازه در جریان باشد.
استعمال دخانیات در محیط های سربسته و به خصوص در خوابگاه و پانسیون ممنوع است.
در صورت استفاده از آسانسور، برای تماس با دکمهها از دستمال کاغذی استفاده کنیم و دستمال استفاده شده را در سطل زباله بیاندازیم.
در نمازخانهها و اتاقها از مهر و سجاده شخصی استفاده کنیم.
از دست دادن و روبوسی با یکدیگر پرهیز کنیم.
در رختکن و حمام، از وسایل بهداشتی شخصی و یا یکبار مصرف استفاده کنیم.
قبل از کشیدن سیفون توالت فرنگی، در آن را بگذاریم تا میکروب ها در هوا پخش نشوند.
از تعویض ملحفه، روتختی ، روبالشتی به صورت روزانه و شستشو وگندزدایی شدن آنها، اطمینان حاصل کنیم. در صورت امکان از ملحفه شخصی استفاده کنیم.
در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.
در هنگام حضور در مراکز شلوغ از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.
قبل از دست زدن به بینی، دهان و چشم، قبل از غدا خوردن، بعد از دستشویی و بعد از ورود به مرکز اقامتی حتما دست های خود را با آب و صابون مایع بشوییم.
از آب و نوشیدنی های بسته بندی شده و یک بار مصرف استفاده کنیم.
توجه کنیم که چیدمان میز غذا خوری و نشستن افراد طوری باشد که فاصله حداقل یک متر رعایت شده باشد.
از آبخوری و یا آب سرد کن استفاده نکنیم.
در هنگام نوشیدن انواع نوشیدنی از نی های یکبار مصرف بسته بندی شده و یا لیوان یکبار مصرف استفاده کنیم.
برای سرو نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی در رستوران های مراکز اقامتی، در بسته بندی های یکبار مصرف استفاده کنیم.
کلیه مواد غذایی در بسته بندی مناسب یک نفره باید توزیع گردد.
ظروف سرو بار از پوشش مناسب باید برخوردار باشند.
از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپها ویا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.
برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.
ارسال دیدگاه