پاتوق مجازی برای استارتآپهای گردشگری
تهران (پانا) - راهاندازی کسب و کار در اغلب دولتها از اهمیت ویژهای برخوردار است. از همین رو ایجاد اشتغال در حوزههای مختلف میتواند تاثیرات مثبتی در اقتصاد کشورها داشته باشد. یکی از حوزههایی که دارای پتانسیل بالایی برای اشتغالزایی و فعال کردن کسب و کار است بازار گردشگری است.
از همین رو معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شرایطی را ایجاد کرده تا ایده پردازان این حوزه بتوانند به راحتی طرحها و ایدههای خود را برای رفع اشکال و کاربردی سازی در یک همایش عرضه کنند. هما خراسانی دبیر اجرایی رویداد پاتوق و مشاور عالی معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: دهمین رویداد پاتوق به مناسبت هفته پژوهش از ۲۳ تا ۲۵ آذر ماه توسط معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار میشود.
در این رویداد علاقهمندان، ایده پردازان و استارت آپها در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری، صنایعدستی و هنرهای سنتی میتوانند طرحها و ایدههای خود را ارائه کرده و در این همایش شرکت کنند. این همایش پذیرای ۲۰۰ شرکت کننده حقیقی و حقوقی است که در آن از ۳ نفر اول رویداد تقدیر خواهد شد. همچنین ۱۰ نفر برتر در مرکز نوآوری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مستقر خواهند شد. بنابراین علاقهمندان میتوانند ایدهها، محصولات خلاقانه خود که شامل خدمات تحت وب یا هر نوع محصول و خدمت جدید ابداعی دیگری در سه حوزه میراث فرهنگی ، گردشگری و هنرهای سنتی و ملی و صنایع دستی باشد را در این همایش عرضه کنند.
وی افزود: ایده حتما باید در چارچوب حوزههای اعلام شده در «دهمین رویداد پاتوق» بوده و اطلاعات کامل مربوط به تماس با صاحب ایده نیز به ثبت شده باشد. در این رویداد شرکت کنندگان ایدههای خود را مطرح میکنند و پس از بررسی و داوری نشست آنلاین برگزار میشود که در این نشست ایدهها ارزیابی شده و مربیان چالشها و مشکلات پیش روی ایدهها را با صاحبان ایده بررسی کرده و مربیان تعیین شده قدم به قدم تا شکل گیری تیمها با صاحبان ایدهها حرکت میکنند. به طوری که در این روند ایده پردازان آموزش میبینند که ایده خود را چگونه در قالب مدلهای تجاری ارائه دهند. علاوه بر آن میآموزند که پس از رفع نقص ایدههای خود چطور آن را به یک سرمایهگذار انتقال دهند. ۱۰ ایده برتر هر استان در همان استان و در مراکزی که اعلام آمادگی و همکاری کردهاند مستقر میشوند. تا کنون حدود یک چهارم ظرفیت پر شده است. همچنین سایر ایدههای پذیرفته شده نیز از حمایتهای دائمی معاونت فناوری و کاربردی سازی بهره مند خواهند شد.
خراسانی در خصوص تاثیر کرونا در برگزاری این رویداد عنوان کرد: این رویداد هر سال به صورت حضوری اجرا میشد اما امسال به علت شیوع ویروس کرونا رویداد پاتوق به صورت مجازی برگزار خواهد شد و این شکل مجازی برگزار شدن باعث شده که امسال فراخوان در کل کشور انجام شود به همین دلیل یک فراخوان سراسری صورت گرفته است و همچنین این برگزاری مجازی موجب شده تا امسال تعداد بیشتری ایده پرداز نسبت به سالهای گذشته در این همایش شرکت کنند. به طوری که پارسال ظرفیت تعیین شده برای متقاضیان ۱۰۰ نفر بوده اما امسال این میزان را دو برابر کردهایم و در صورت وجود شرکت کنندگان بیشتر میتوانیم این تعداد را تا سقف ۴۰۰ نفر نیز افزایش دهیم. دبیر اجرایی رویداد پاتوق و مشاور عالی معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ایده پردازان میتوانند به تدریج ایده مورد تایید خود را اجرایی کرده و کسب وکار جدیدی را راهاندازی کنند که دارای ایرادات و مشکلات کمتری نسبت به سایر کارهایی که تازه راهاندازی میشوند خواهند بود. زیرا آزمون و خطاهای لازم را برای آن انجام داده و نواقص را برطرف کردهاند. بنابراین در انتها شاهد یک کسب و کار موفق خواهیم بود.
ارسال دیدگاه