توصیه های دامپزشکی خراسان شمالی برای جلوگیری از مسمومیت دام ها با اوره
بجنورد(پانا) - کارشناس مسئول بررسی بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی برای جلوگیری از بروز مسمومیت با کود اوره در دام ها، توصیه هایی به دامداران ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، احمد برات پور گفت: کود اوره از کودهای مغذی کشاورزی است که در این فصل سال به منظور تقویت خاک و غنی سازی مزارع کشاورزی از آن استفاده می شود.
وی افزود: در مزارع اغلب با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخرهای ذخیره سازی آب، برای کوددهی مزارع اقدام می شود که درصورت دسترسی دام ها به این منابع آبی شاهد مسمومیت و در پاره ای مواقع، تلفات در این دام ها خواهیم بود.
وی با اشاره به این که گزارش هایی مبنی بر مسمومیت دام ها با کود اوره در استان گزارش شده است، اضافه کرد: دام ها پس از مصرف منابع آلوده به کود اوره، علائمی از جمله لرزش عضلانی، تشنج، خروج آب و کف از دهان و بینی و زمین گیری را از خود بروز می دهند و در نهایت تلف می شوند و گوشت دام های مسموم نیز قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید معدوم شود.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از رخداد مسمومیت باید دسترسی دام ها به منابع کود اوره محدود شود و برای کاهش موارد مرگ و میر هم باید دام هایی را که وضعیت مناسبت تری دارند، برای رسیدگی سریع به مراکز درمانی دامپزشکی منتقل کرد.
وی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی به موقع کشاورزان هنگام استفاده از کودهای شیمیایی و حصول اطمینان دامداران از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام ها به کودهای شیمیایی، نقش موثری در جلوگیری از مسمومیت دام دارد. هم چنین دامداران باید با توجه به سمپاشی باغ ها و مزارع با سموم شیمیایی، از وضعیت مراتع قبل از ورود دام ها به این مناطق نیز اطلاع حاصل کنند.
ارسال دیدگاه