استحصال بیش از ۶۰۰ تُن عسل کُنار در قیروکارزین
شیراز(پانا)- به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، استحصال عسل کُنار از بیش از ۹۰ هزار کندوی مستقر در این شهرستان آغاز شده است و پیش بینی می شود تا اواسط آبان ماه نیز ادامه یابد.
مهدی همتی با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس نظر کارشناسان برآورد میشود زنبورداران در اولین عسلگیری پائیزه خود در سال جاری در این شهرستان بیش از ۶۰۰ تُن عسل کنار برداشت کنند.
با توجه به گفتههای این مقام مسوول، کُنار از درختان جنگلی و مرتعی غالب در شهرستان قیروکارزین است و زمان ورود زنبورستانها به این شهرستان در نیمه شهریور ماه همزمان با آغاز گلدهی و جریان شهد این درختان است از این رو اولین عسل پائیزه در قیروکارزین به عنوان عسل گل کُنار قلمداد میشود.
او با اشاره به توسعه بیش از پیش جمعیت زنبورستانهای بومی و مهاجر در شهرستان قیروکارزین افزود: بر اساس آمارهای موجود بیش از ۵۰۰ واحد زنبورداری بالغ بر ۶ ماه از سال را در این شهرستان سپری میکنند.
او با تاکید بر اینکه حرفه زنبورداری در شهرستان قیروکارزین با استقبال جوانان جویای کار مواجه است، ابراز کرد: بیش از یک هزار نفر نیروی انسانی در نگهداری و پرورش کندو های زنبور عسل مستقر در شهرستان قیروکارزین اشتغال دارند.
همتی با بیان اینکه قیمتگذاری عسل غالبا بر مبنای میزان قند ساکارز آن انجام میشود، اضافه کرد: کمبود نقدینگی در تعاونی زنبورداران و عدم وجود آزمایشگاه تخصصی عسل در شهرستان قیروکارزین موجب شده عمده عسل تولیدی به استان اصفهان فرستاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به اینکه زنبور عسل تولیدات متنوع دیگری نیز دارد، گفت: در صورت ساماندهی بازار خرید تولیدات زنبور عسل، زنبورداران این شهرستان از توانمندی خوبی برای تولید ژل شاهانه، گرده گل، بره موم و زهر زنبور عسل برخوردار هستند.
او ابراز امیدواری کرد و ادامه داد: با توجه به وجود زیر ساختهای لازم در شهرک صنعتی شهرستان قیروکارزین سرمایهگذاران علاقهمند به بخش صنایع غذایی در این عرصه وارد و ضمن ایجاد ارزش افزوده برای این محصول زنجیره تولید را تکمیل کنند.
قیروکارزین با تولید نزدیک به ۲۴۰۰ تن عسل سالانه از مناطق مهم زمستان گذرانی زنبورستان های بیش از ۶ استان کشور است و در فاصله ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.
ارسال دیدگاه