صید «ترال» ممنوع شد
تهران (پانا) - رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از ممنوعیت صید ترال به مدت دو سال خبر داد و گفت این محدودیت از ابتدای آذرماه امسال آغاز میشود.
صید ترال(کف روب) که در آن صیادان با استفاده از توری به شکل کیسه که انتهای آن کاملا بسته شده و کشیدن آن با شناور ترال در نزدیکی بستر کف دریا یا لایههای میان آبی و با فاصله از کف دریا اقدام به صید آبزیان مورد نظر میکنند، در سالهای اخیر در استان هرمزگان رایج شده است که بنا به گفته کارشناسان محیط زیست این نوع صید آسیبهای زیادی را به زیستگاههای آبزیان خلیج فارس وارد کرده است و علاوه بر آن تهدیدی برای صیادان منطقه است. هر چند برخورد با کشتیهای ترال به طور جدی در دستور کار متولیان قرار دارد اما این نوع صید همچنان در آبهای جنوب کشور به صورت غیرمجاز برقرار است و موجب نگرانی کارشناسان و فعالان حوزه محیط زیست شده است و اخیرا قوه قضاییه و ارگانهای نظامی برای برخورد با این قبیل صید ورود کردند. همچنین رئیس قوه قضاییه دستوری صادر کرده و از نیروهای نظامی دریا خواسته است که به محض مشاهده صید ترال در دریاها کشتی را متوقف کنند و افراد متخلف را به مراجع قضایی تحویل دهند. تاکنون نیز تعدادی از کشتیهایی که اقدام به این کار کرده بودند، متوقف شدهاند.
سرانجام با اتخاذ تصمیم قطعی برای یکی از مهمترین معضلات صیادان جنوب، صید ترال به مدت دو سال ممنوع شد و طبق گفته رییس فراکسیون محیط زیست مجلس ممنوعیت صید ترال که قرار است با هدف آیش دریا انجام شود، دو ساله است و از ابتدای آذرماه اجرا میشود.
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در صفحه توییتر خود نوشت: «پس از پیگیریهای بیوقفه فراکسیون محیط زیست و حمایتهای بیدریغ رئیس محترم مجلس، به لطف خداوند متعال صید ترال، که ضررهای شدیدی به محیط زیست دریا و اقتصاد بومیان زده بود، از اول آذرماه به مدت ۲ سال ممنوع شد. عرض خدا قوت جانانه به همه همکاران متخصصم در این امر.»
ارسال دیدگاه