مسئولان ستاد مقابله با کرونای پایتخت از برنامههایی برای کنترل ویروس کووید ۱۹ میگویند
محدودیتهای جدید و جرایم شدید کرونایی در شهرهای قرمز
تهران (پانا) - تقریــــــــباً یک هفتــــــــه از اعمـــــال محدودیتهای جدید سختگیرانه در تهران گذشته است. زدن ماسک از در خانهها اجباری شده و متخلفان کرونایی جریمههای سنگین میشوند همچنین سفرهای درون شهری در تعطیلات خاص محدود شده و دورکاری هم به بخشی از سازمانها برگشته است.
بهگزارش ایران، با وجود همه این سختگیریها، اما آمار فوتیهای ناشی از کرونا همچنان سه رقمی و در حوالی عدد ۲۵۰ مانده است، به گفته مسئولان ظرفیت تختهای مراقبت ویژه بیمارستانهای تهران تکمیل است و با وجود اضافه شدن ۱۰۰۰ تخت مراقبت ویژه در تهران بازهم انجام جراحیهای غیر ضروری تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است.
سؤال این است زور کدام طرف ماجرا بیشتر از دیگری است؟ سهم تلاشها برای مهار بیماری کرونا یا سهم متخلفان در گسترش ویروسی که ثابت کرده به این زودیها خیال رفتن ندارد؟ نگاهی به آمار مرگ و میرها نشان میدهد در این روزها هر چقدر تلاشها بیشتر شده، از آن طرف هم عدهای با کج خلقی و بی توجهی و به بهانه «خسته شدهایم»، کفه ترازوی مبتلایان را سنگینتر کردهاند.
بحران حالا بیخ گوش همه ماست. ۴۵ شهر کشور قرمز شدهاند و مقابله با کرونا به دنبال اعمال محدودیتهای بیشتری برای کنترل شیوع بیماری کرونا باشند.
پیشنهاد تعطیلی یک هفتهای ۵ کلانشهر در وضعیت قرمز
اعضای ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران برنامههای خود را به ستاد مقابله با کرونا دادهاند و از مسئولان این ستاد خواستهاند تا هر چه سریعتر درباره اعمال محدودیتها تصمیمگیری کنند. البته موضوع فقط کلانشهر تهران نیست.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر وضعیت ۴۵ شهر کشور قرمز است موضوعی که معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم به آن اشاره میکند میگوید: هنوز مصوبه اعمال محدودیتهای بیشتر برای شهر تهران نهایی نشده است. جزئیات بیشتر این محدودیتها تا چند روز آینده اعلام میشود. اما شرایط تهران بسیار وخیم است. ۵ هزار و ۳۰۰ بیمار در تهران بستری هستند که این از نظر ما فاجعه است. تخت خالی برای بیماران نداریم و کادر درمان در بیمارستانها تحت فشار هستند. بیماران بدحال زیادند و نسبت مریض بدحال به مریض میان حال بیشتر شده است. البته ترخیصهای ما هم کمتر شده است. همه این عوامل موجب شده تا ما به فکر اعمال محدودیتهای بیشتر در شهر باشیم. در حال حاضر وضعیت ۴۵ شهر کشور قرمز است و باید برای آنها محدودیتهای تردد در نظر گرفته شود. نادر توکلی میافزاید: قرنطینه کردن شهر شرایط خاصی میخواهد و کار سختی است البته مسائلی هم در زمینه قرنطینه وجود دارد اما راهکاری است که بتوان بیماری را کنترل کرد. توکلی همچنین درباره اعمال محدودیتهای جدید میگوید: موضوع دور کاری را مطرح کردیم و البته در این بحث دو موضوع وجود
دارد اول اینکه، برخی از ادارات کارکنان خود را دورکار کردهاند و ما پیشنهاد دادهایم که از این طریق بتوانیم رفت و آمد صبح و بعدازظهر در ادارات را کنترل کنیم.
محدودیتها را بیشتر کنید
از سوی دیگر برخی از اعضای کمیته کشوری مقابله با بیماری کرونا بر این باورند که منع آمد و شد در ۵ کلانشهر نسبتاً موفق بوده است. آنها معتقدند که این محدودیتها باید تسری پیدا کند. مسعود مردانی، البته پیشنهادهای دیگری هم درباره اعمال محدودیتها دارد: فاصلهگذاری اجتماعی در کشور رعایت نمیشود و متأسفانه اصرار مردم به خرید از فروشگاههای شلوغ، اصلاً منطقی نیست. باید ساعت کار فروشگاههای بزرگ را افزایش بدهند و در عین حال، مراکز بزرگ خرید باید تعطیل شوند. تمامی سالنهای عروسی باید بسته شوند و مجالس عروسی را در حد خانواده درجه یک برگزار کنند. علاوه بر رعایت موارد بهداشتی زدن ماسک، تعطیلی ادارات و مدارس هم در کنترل ویروس کرونا بسیار مؤثر است. همچنین با توجه به اینکه اعمال محدودیتها در ۵ کلانشهر اثرات مثبتی را برجا گذاشته است، باید این دسته از محدودیتها برای دیگر شهرها نیز اعمال شود.
مردانی با اشاره به سفرهای غیر ضروری به عنوان یکی از علل اصلی انتشار ویروس کرونا، میگوید: بارها گفتهایم که نتایج بیماری زایی مسافرتها دو هفته بعد از سفر نمایان میشود. براساس اطلاعات ارائه شده توسط وزیر بهداشت نزدیک به ۴۰ درصد از رفت و آمدهای داخل شهری و ۵۰ درصد از رفت و آمدهای برون شهری کاهش یافته و این بسیار خوشحال کننده است، اما کاش این محدودیتها چند ماه قبل اعمال میشد تا شاهد جان باختن افراد زیادی نبودیم. او گفت: با توجه به شرایط موجود باید در دیگر کلانشهرها نیز محدودیتهای تردد را ایجاد کنیم، زیرا ۴۵ شهر کشور وضعیت قرمز دارند.
جرایم بیشتر برای افرادی که به سفر میروند
همچنین برخیها هم درخواست جرایم بیشتر برای افرادی که به سفر میروند، دارند. موضوعی که رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران میگوید: میخواهیم سفرها بیشتر کنترل شوند و جرایم نیز برای این کار بیشتر در نظر گرفته شود. علیرضا زالی، درباره اعمال محدودیتهای بیشتر میگوید: برای اینکه بیماری در تهران کنترل شود هم باید مسئولان و هم مردم در این راه کمک کنند و صرفاً نباید تذکرات به مردم داده شود. باید ساز و کاری برای کسانی که نمیتوانند ماسک تهیه کنند ایجاد شود و تاکنون هم از کمکهای خیرین و نیکوکاران استفاده کردهایم و امیدواریم دولت هم یارانهای برای این کار در نظر بگیرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران در پاسخ به این سؤال که چرا در خودروهایی که راننده حضور دارد و سرنشینی هم ندارد تذکر صورت میگیرد، اظهار میکند: افرادی که با خودرو و خانواده حضور دارند ملزم به استفاده از ماسک نیستند و به محض خروج از خودرو این الزام به وجود خواهد آمد و برای خودروهای عمومی و کسانی که افرادی بجز خانواده را به همراه دارند باید از ماسک استفاده شود و عطف جدیدی که درخصوص جرایم ابلاغ شد تا از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری شود.
او تصریح میکند: ما کماکان اصرار برای دورکاری داریم و تجربه نشان داده با کم کردن کارکنان در سطح شهر هم آلودگی کنترل میشود و هم به کنترل این بیماری کمک میکند. پیشنهاد ما این است که این کار انجام شود. حتماً به استاندار تهران پیشنهاد میدهیم که ادارات و شرکتهای خصوصی از ۵۰ درصد نیروها به صورت حضوری استفاده کنند. ما میخواهیم سفرها بیشتر کنترل شوند و جرایم نیز برای این کار بیشتر در نظر گرفته شود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران میگوید: در بعضی از مشاغل از جمله مشاغل صنعتی اگر نیاز به حضور ارباب رجوع نیست، میتوانیم کار را به ساعات غروب و شب ارجاع دهیم تا پیک حضور و استفاده از مردم از حمل و نقل عمومی کنترل شود. کاهش ساعت کاری ادارهها میتواند نقش بسیار چشمگیری را در کاهش سفر درون شهری بخصوص کاهش بار ترافیکی در مرکز شهر داشته باشد. به طور مثال اقدامی که ما در راستای تقلیل کارکنان به یک سوم داشتیم در روز اول اجرای طرح ۵۳ درصد ترافیک مرکزی شهر را کاهش داد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در مراسم تجلیل از شهدای عرصه سلامت ناجا با بیان اینکه در روزهای آتی با همکاری پلیس در اجرای برنامههای بازدارنده، شهر چهرهای متفاوت به خود خواهد گرفت، میگوید: اپیدمیها چهره خشن و بیرحمی دارند و به هیچ مسأله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی توجه نمیکنند، از این رو با توجه به چهره خشن این دشمن باید از اقتدار نیروی انتظامی بهره لازم در مبارزه با این ویروس گرفته شود.
ارسال دیدگاه