علیرضا سلطانی*
۱۸ بانک تحریمی، قبلا تحریم شده بودند
ایالات متحده مدعی شده که تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال کرده و 18 نهاد مالی ایرانی را تحتتحریمهای خود قرار داده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است که این وزارتخانه طی رایزنی با وزارت خارجه این کشور نهادهای مالی ایران را برای قرار دادن در لیست تحریمها شناسایی کرده است و عنوان کرده این تحریمها با هدف جلوگیری از دستیابی غیرقانونی ایران به دلار بوده است، در حالی که ایران در گذشته نیز نمیتوانسته به واسطه این بانکها مبادلهای انجام دهد و پولی جابهجا کند اما ایالات متحده این امر را به صورت رسمی اعلام نکرده بود. وزارت خزانهداری آمریکا این بانکها را به صورت نانوشته و در قالب تحریمهای کلی در گذشته تحریم کرده بودند و امروز اتفاق جدیدی نیفتاده است و صرفا اسم این بانکها را اعلام کردهاند.
پس از روی کار آمدن ترامپ و خروج از برجام و وضع تحریمهای ثانویه، بانکهای بینالمللی به واسطه ترس از تحریمهای ثانویه به پیشواز رفته بودند و با این بانکها تعامل اقتصادی و مالی نداشتند. اتفاقی که امروز مبنیبر تحریم ۱۸ بانک جهانی رقم خورده است صرفا اسم آوردن از این بانکها است. این اقدام آنها جنبه روانی دارد و به دنبال بهرهبرداری خاص از این خبر هستند تا بر بازار و عرصه سیاست تاثیر بگذارند. در واقع هدف آنها فشار حداکثری بر ایران است تا ایران را به سمت خواستههای خود سوق دهند. در این میان ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که مقوله اقتصادی و تحریم بهترین ابزار است تا بتواند یک جنگ روانی تمامعیار علیه ایران راهاندازی کند.
دولت فعلی ایالات متحده از همان سال ۲۰۱۶ با هدف جنگ روانی، اقدامات مختلف خود علیه ایران را آغاز کرده که یکی از آنها تحریمهایی بوده است که امروز شاهد هستیم به آخرین درجه خود رسانده است. آنها یکمرتبه به صورت کلی ایران را تحریم کردهاند اما در هر برهه زمانی قسمتی از این تحریمها را بزرگنمایی میکنند و دوباره مطرح میکنند تا مدیریت عرصه سیاسی را در اختیار داشته باشند و جنگ جدیدی روانی علیه ایران را بیندازند. این آخرین حربه ترامپ و ایالات متحده آمریکا است تا به ایران ضربه وارد کنند. آنان در این میان بازار اقتصادی ایران را هدف قرار دادهاند تا از این طریق با کمترین هزینه و با سرعت بیشتری به اهداف سیاسی خود برسند.
*کارشناس اقتصاد سیاسی
منبع: آرمان
ارسال دیدگاه