توصیههای کرونایی؛ استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه فراموش نشود
تهران (پانا) - شیوع ویروس کرونا در کشور روندی صعودی دارد و همچنان پیشگیری از ابتلا به کرونا مهمترین اصل برای مقابله با این ویروس به شمار میرود.
طبق اعلام وزارت بهداشت همچنان ۳۰ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار بیماری کرونا قرار دارند و از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا ظهر روز گذشته (جمعه هجدهم مهرماه) تعداد ۴۹۲ هزار و ۳۷۸ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۲۸ هزار و ۹۸ نفر جان خود را از دست دادند. روند شیوع بیماری کرونا در کشور صعودی است و در پیک سوم این بیماری قرار داریم و بنا به گفته مسئولان وزارت بهداشت رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم رو به کاهش است اما نباید فراموش کرد که همچنان درمان بیماری کرونا داروی خاص و واکسنی ندارد و مراقبت و پیشگیری بهترین راه مقابله با این بیماری است.
از طرفی عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینهای همچون دیابت و بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامینهایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد.
با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوههای حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. بهعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. هویج و کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. بهطورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزیها (بجز سبزیهای نشاستهای) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه میشود.
لازم است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی به ویژه کووید۱۹ نکات زیر مورد توجه قرار بگیرد.
۱. هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند
۲. از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود
۳. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود
۴. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود
۵. استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است
۶. کمبود ریز مغذیهایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این ۲ ریزمغذی مثل حبوبات بهعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود
۷. از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کبابهایی که مغز پخت نشدهاند) خودداری شود
۸. از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری شود
۹. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید
۱۱. از جوانههای گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید
۱۲. از میوههای حاوی انتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقالهای تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید
بهخاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
ارسال دیدگاه