آغاز تدوین بسته تحولی توسعه جامع کمی و کیفی برای مراکز مشکلات ویژه یادگیری
تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست بررسی مسائل مراکز مشکلات ویژه یادگیری از تدوین بسته تحولی توسعه جامع کمی و کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری توسط متخصصین و صاحبنظران تا یک ماه آینده خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سید جواد حسینی در این نشست ضمن اعلام این خبر با تاکید بر اینکه در طراحی این بسته تحولی چندین موضوع باید مورد تمرکز و کارشناسی قرار گیرد اظهار کرد: توسعه کمی این مراکز و مبانی علمی این توسعه، نرم نیروی انسانی مورد نیاز و بکارگیری متخصصان در این حوزه و توسعه کمی و کیفی مراکز و عدم تغییر کاربری آنها از جمله مواردی است که باید بر آن تمرکز شود.
وی افزود: توجه به افزایش قلمرو دانش آموزان تحت پوشش اعم از دانش آموزان استثنایی و دیر آموزان در مقاطع پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی و توجه جدی به کیفیت بخشی به شیوه های مداخله برای دوره ها و گروه های مختلف دانش آموزی تحت پوشش از دیگر مواردی است که در تدوین این بسته تحولی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: ورود مدارس در قالب ایجاد اتاق های مرجع تخصیص معلمین رابط جهت گسترش خدمات مراکز و آگاه سازی و توانمند سازی والدین، معلمان و مدیران برای توجه به اهمیت خدمات در این مراکز و حساس سازی ایشان در امر خدمات مداخله ای نیز در تدوین بسته تحولی مد نظر قرار خواهد گرفت.
حسینی با بیان اینکه استفاده بهینه از فضای مجازی و بویژه شبکه شاد برای ارائه خدمات باید مد نظر مراکز مشکلات ویژه یادگیری قرار گیرد اظهار کرد: توجه و تمرکز بر ابزارهای تشخیصی سنجش، بروز رسانی این ابزارها و نرم سازی آنها و همچنین استفاده از ابزارهای مدرن مطرح در جهان نیز در بسته تحولی مراکز مشکلات ویژه یادگیری مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: آموزش نیروی انسانی در ابعاد تشخیصی، درمانی، توانبخشی و مداخله ای در مراکز دولتی و غیر دولتی و تعریف فرآیند ارزیابی از فعالیت ها و خدمات این مراکز در استان ها از ابعاد مختلف، خصوصا جمعیت تحت پوشش، جنسیت، میزان نرم مراجعات از دیگر مسائلی است که در بسته تحولی به آن نگاه ویژه خواهد شد. سامانه مراکز مشکلات ویژه یادگیری نیز فعال خواهد شد و با سامانه تشخیص و سایر سامانه های مورد نیاز ارتباط آن برقرار خواهد شد.
معاون وزیر با بیان اینکه در عصر کرونا باید دو چرخش اساسی از سمت تشخیص به غربالگری و از سمت مربی محوی به والد محوری صورت گیرد اظهار کرد: برای تحقق این دو چرخش اساسی نیازمندیم که بسته های آموزشی الکترونیکی طراحی نماییم تا والدین از روی سیاهه ها و نشانگرهای که آموزش می بینید بتوانند مسائل خواندن، نوشتن، ریاضی و سایر مشکلات را تشخیص دهند و پس از آن با تمرین های حرفه ای که برای والدین در این سیاهه ها در نظر گرفته شده است، اولیا بتوانند مداخلات حرفه ای موثر بر روی فرزند خود به انجام رسانند.
وی افزود: همچنین برای تحقق دو چرخش اساسی در کنار پرداختن به اختلالات یادگیری به موضوع اختلالات یاددهی نیز باید پرداخته شود. به عبارتی بسیاری از مشکلاتی که برای دانش آموزان در فرآیند یاددهی و یادگیری ایجاد میشود منجر به بروز مشکلات یادگیری در دانش آموزان می شود و پرداختن به این مشکلات نیز بسیار مهم است تا منجر به اختلال در یاددهی نشود.
حسینی با تاکید بر اینکه مداخلات بهنگام و طلایی در حوزه مراکز مشکلات یادگیری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزود: اگر بعد از بروز مشکل در دانش آموزان به سمت رفع مشکل برویم هزینه های کار بسیار بالا خواهد رفت و بهتر است در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی، غربالگری و شناسایی مشکلات ویژه یادگیری خصوصا در پیش دبستانی ها نیز گنجانده شود تا با مداخلات بهنگام و با کمترین هزینه بتوان مشکلات را در نوآموزان حل کرد.
معاون وزیر با تاکید بر اینکه برای توسعه جامع کمی و کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری باید خلأهای قانونی را شناسایی و برطرف نماییم اظهار کرد: در کنار این موضوع باید ارزیابی دقیق و موثر از خدمات و فعالیت های مراکز نیز صورت گیرد.
وی افزود: همچنین باید از ظرفیت ۷۵۰ مرکز موجود به عنوان صدای مشاور برای کمک به جمعیت هدف خصوصا معلمان و والدین نیز استفاده کرد. کارگروه کارشناسی تدوین بسته تحولی توسعه جامع کمی و کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری با مسئولیت معاونت آموزشی و توانبخشی تشکیل خواهد شد و طی یک ماه بسته تحولی تدوین و پس از تصویب مبنای عمل قرار خواهد گرفت.
ارسال دیدگاه