معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور:
پرونده اسیدپاشی اصفهان هنوز باز است
پیامدهای اجرای افزایش قیمت بنزین را پیش بینی کرده بودیم
تهران (پانا) - معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور درباره انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ شهریور در ۹ استان و ۲۴ شهرستان، گفت دستورالعمل تامین نظم و امنیت به استان ها و همچنین ضوابط بهداشتی ابلاغ شده است. نامزدها حق تشکیل ستاد انتخابات ندارند و از فرصت فضای مجازی و صداسیما می توانند استفاده کنند. مجریان شعب از قبل غربالگری می شوند.
به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری در نشست خبری امروز خود به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: بعد از اینکه دستورالعمل بهداشتی برای محرم اعلام شد، آموزش ۹۲ هزار هیات ثبت شده کشور و ۸۵ هزار بازدید از هیات ها انجام شد. بیشترین رعایت ضوابط بهداشتی از ابتدای شیوع بیماری کرونا را از سوی برنامه های مذهبی و دینی داشتیم از جمله در مراسم ایام محرم. در این ایام بیشترین همکاری ها از سوی تولیت آستان ها، هیات ها و مداحان وجود داشت و موارد نادری هم از عدم رعایت ها بود که تذکر دادیم.
وی با اشاره به تصویب ۲۶ پیشنهاد کمیته امنیتی اجتماعی در ستاد مرکزی مقابله با کرونا، ادامه داد: این پیشنهادها شامل مواردی همچون طرح تب سنجی، فاصله گذاری اجتماعی، محدودیت تردد و تعطیلی مدارس بود؛ همچنین کمک های مومنانه مردم ساماندهی شد.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور همچنین با اشاره به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی همگان، افزود: کارها و فعالیت ها باید ادامه یابد و من خواهش می کنم که مردم رعایت کنند. بر اساس پیشنهاد کمیته امنیتی اجتماعی، ستاد مرکزی مقابله با کرونا تصویب کرد که همه دستگاه ها در همه قوا در ۱۵ روز برنامه همزیستی با کرونا را تهیه کنند تا به تصویب ستاد مرکزی برسد. ارائه خدمات دستگاه ها نباید موجب تجمع مردم شود. تهیه سامانه یکپارچه مدیریت و کنترل هوشمند بیماری کرونا می تواند به ما کمک کند.
ذوالفقاری درباره انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ شهریور در ۹ استان و ۲۴ شهرستان، گفت: دستورالعمل تامین نظم و امنیت به استان ها و ضوابط بهداشتی هم ابلاغ شده است. نامزدها حق تشکیل ستاد انتخابات ندارند و از فرصت فضای مجازی و صداسیما می توانند استفاده کنند. در شعب اخذ رای باید فاصله دو متری رعایت شود. مجریان شعب از قبل غربالگری می شوند. اولویت محل شعب در فضای باز است و شعب از قبل ضدعفونی می شود. رای دهندگان باید فواصل را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. برگزاری هرگونه تجمع ممنوع است. اگر نامزدی رعایت نکند، از حضور در شبکه تلویزیونی استانی محروم می شود و حتمی ممکن است به دستگاه قضایی معرفی شود.
وی با اشاره به وضعیت امنیتی کشور، خاطرنشان کرد: کشور با هوشیاری مردم و تلاش نیروهای نظامی، امنیتی، انتظامی و بسیج و شورایهای تامین و مرزبانی از امنیت خوبی برخوردار است. تحریم ها، حمایت مالی و اطلاعاتی دستگاه های اطلاعاتی کشورهای متخاصم برای ناامن کردن کشور انجام می شود. تحریک مردم در فضای مجازی انجام می شود و منشاء هشتک ها برای ایجاد تجمع در خارج از کشور است. این اقدامات برای ناامن سازی و سوری سازی کشور است. در این زمینه به هوشیاری بیشتری نیاز است و حتی در برخی موارد هوشیاری مردم بیشتر از برخی مسئولان است.
معاون امنیتی انتظامی خاطرنشان کرد: رویکرد شورای امنیت کشور، پیشگیری است و ۸۵ درصد فعالیت ما در حوزه پیشگیری است. مسایل مربوط به نارسایی ها در خدمت رسانی به مردم، مسایل اقتصادی و اجتماعی، مساسل صنفی و کارگری را رصد کردیم و ۶۱۰ پیشنهاد به مسئولان ارائه کردیم و این باعث شد از تنش های اجتماعی جلوگیری شود. در ۹ جرم شاهد کاهش و در ۱۰ جرم شاهد افزایش هستیم و در مجموع شاهد تغییر در میزان مراسم نیستیم. در پنج ماه اول سال گذشته، ۵۱۹ فراخوان عمده داشتیم و امسال ۱۷۲۲ مورد داشتیم. با کنترل های اطلاعاتی شاهد کاهش اقدامات تروریستی هستیم. در سه ماه اول امسال، ۱۴ تروریست کشته و ۳ نفر از نیروهای ما شهید شدند.
ذوالفقاری گفت: اقدامات تروریستی کاهش نیافته است بلکه کنترل ما بیشتر شده است. در سال ۹۷، ۱۹ نفر از عوامل ما و در سال ۹۸ ، ۹ نفر از نیروهای ما شهید شدند. در سال ۹۷، ۲۰ تروریست توسط ما کشته شدند در سال ۹۸، ۴۴ نفر کشته شده اند.
وی درباره وضعیت برگزاری مراسم اربعین امسال، گفت: سفیر ایران در بغداد به ما اعلام کرد که مسئولان عراقی به صراحت اعلام کرده اند که امسال به خاطر بیماری کرونا زائر خارجی را نمی پذیرند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در پاسخ به پرسشی درباره افزایش بحران های اجتماعی در دولت، تصریح کرد: در دولت یازدهم کمترین بحران های اجتماعی را داشتیم. از سال ۹۶ اتفاقاتی در کشور رخ داد که منجر به افزایش بحران ها شد. ریشه های بحران به مسایل اقتصادی ، سیاسی باز می گردد و ریشه برخی مسایل، خارج از کشور است و بحران ها تک علتی نیست.
وی بیان کرد: مستندات مکتوب وقایع سال های ۹۶ و ۹۸ و ریشه های ایجاد آن وجود دارد. شورای امنیت وقایع آبان ۹۸ را پیش بینی کرده بود و نظر ما این بود که قیمت بنزین تک نرخی باشد. پیش بینی اعتراضات را هم کرده بودیم. ما پیامدهای اجتماعی اجرای طرح افزایش قیمت بنزین را پیش بینی کرده بودیم. قرار بود سال گذشته قسمت گازوییل افزایش یابد که ما گفتیم این کار شدنی نیست. درخواست کردیم قبل اجرای طرح، مسئولان مزایای طرح را برای مردم توضیح دهند اما معتقد بودیم زمان اجرای طرح اعلام نشود تا مردم به پمپ بنزین ها نروند. در ساعات اولیه اجرای طرح، مشکلی وجود نیامد اما از ظهر جمعه برخی مسئولان داخل کشور و یک گروه از خارج کشور اقداماتی را آغاز کردند و عده ای از مردم هم اعتراض کردند و بعد حوادث دیگری رخ داد. گزارش های مستند و مکتوب این وقایع وجود دارد و اگر روزی لازم باشد، آمادگی داریم تا شرح اتفاقات را به صورت مستند ارائه کنیم. این گزارش ها در شورای امنیت وجود دارد.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت پرونده اسیدپاشی اصفهان اعلام کرد: این پرونده واقعا رسیدگی شد. عزم همه این بود که پرونده حل شود ولی پرونده هنوز باز است و معلوم نشد که این کار توسط چه کسی انجام شد. با کمال تأسف این پرونده هنوز به نتیجه نرسیده است.
ارسال دیدگاه