برنامه گفتگوی ویژه خبری؛
وزیر ارتباطات: ۸۶ هزار مدرسه در سراسر کشور، هوشمند خواهد شد
تهران (پانا) - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سهم این وزارتخانه در تولید ناخالص ملی از دو و شش دهم درصد به شش و نیم درصد رسیده است.
به گزارش صدا و سیما، محمدجواد آذری جهرمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری که به مناسبت هفته دولت حضور یافته بود درباره اقدامات صورت گرفته در وزارتخانه متبوعش در دولتهای یازدهم و دوازدهم افزود: در هفت سال اخیر به گواهی سازمان جهانی مخابرات، در دو سال متوالی به ویژه دو سال منتهی به امسال، دومین مقام در نرخ رشد فناوری اطلاعات را به خود اختصاص داده ایم، اما آنچه مردم میتوانند لمس کنند در زمینه دسترسی به خدمات پهن باندهاست که تعداد کاربران از ۱۱ میلیون به ۷۳ میلیون نفر رسید.
وی گفت: متوسط سرعت اتصال مردم به شبکه پهن باند، ۲۵ صدم مگابیت بود که به هفت مگابیت بر ثانیه رسید که رشد ۲۷ برابری را نشان میدهد.
آقای آذری جهرمی افزود: متوسط قیمت خدمات بر حسب واحد، نصف شده است که این به معنای نصف شدن هزینههای وارده به مردم است.
وی گفت: در سال ۹۲ هیچ روستایی به پهن باند متصل نبود، اما هم اکنون ۳۲ هزار روستا وصل شده است و هم اکنون ۳۵ هزار محصول خدمات دهنده ایرانی در فضای مجازی فعالیت میکنند که در سال ۹۲، ۴۸ محصول بود و اشتغال مستقیم این بخش بیش از ۲۰۰ هزار نفر و غیرمستقیم یک و نیم میلیون نفر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: سهم محتوای فارسی با رشد دو برابری و زبان فارسی در وب از مقام ۱۱ به مقام پنج رسیده است یعنی تولید محتوای ایرانی در فضای مجازی رشد کرده است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در دولت الکترونیکی؛ رشد ۲۱ پلهای را در سال گذشته تجربه کردیم، به سرانجام رسیدن شبکه ملی اطلاعات در بخش زیرساختی اشاره کرد و گفت: با دستور مقام معظم رهبری بقیه کارها سرعت گرفته است و نتایج را به مردم خواهیم گفت.
وی افزود: سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی از دو و شش دهم درصد به شش و نیم درصد رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اتصال هفت هزار مدرسه به شبکه، تا پایان هفته آینده تعداد مدارس هوشمند به ۸۶ هزار مدرسه خواهد رسید.
محمدجواد آذری جهرمی در ادامه سخنانش در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: در عرصه دانش صلح آمیز فضایی تا پایان امسال هشت ماهواره در دولت ساخته شد که دو و هفت دهم برابر آن چیزی است که در زمان های قبل ساخته شده بود و ما در فضا هم اکنون به مدار ۵۰۰ کیلومتر رسیدیم که در دولت قبل تا ۲۵۰ کیلومتر رسیده بودیم و در موضوع تحقیق ساخت موتور آرش برای رسیدن به مدار ۲۱ هزار کیلومتر تحقیقات انجام شده است.
وی گفت: در عرصه فناوری مخابراتی، امسال ۵۰ قلم کالای پر کاربرد به تولید داخلی رسید و از واردات این محصولات بی نیاز شدیم.
آذری جهرمی افزود: در عرصه عبور مسیر اینترنت از ایران از ۱۱۶ گیگابیت به چهار هزار گیگابیت بر ثانیه رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه رشد و توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی مردم کاملاً قابل لمس است، ثبت نام در کنکور، پرداخت قبوض، مباحث حمل و نقل و دسترسی به شبکه های اجتماعی را نمونه ای از تحولات بزرگ انجام شده توسط صنعتگران و فعالان این عرصه توصیف کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره توسعه شبکه اینترنت روستایی نیز گفت: در ایام کرونا مجموعه این وزارتخانه بار سنگینی را به دوش کشید که حتی در حوزه سلامت هم بزرگترین طرح ایران در بحث غربالگری انجام شد و ما در بحث خدمات بانکی و آموزشی به ویژه در حوزه مدارس و دانشگاه ها تلاش های زیادی انجام دادیم که اگر در همه این خدمات، فاصله میان شهر و روستا زیاد باشد، آن طور که باید عدالت برقرار نمی شود.
آذری جهرمی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه، ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان برنامه باید متصل به اینترنت شوند که اکنون به ۳۲ هزار روستا رسیده و تا پایان امسال همه ۳۹ هزار روستای مد نظر ما متصل خواهند شد و اکنون در تلاشیم قبل از سال تحصیلی جدید، امکاناتی فراهم کنیم.
وی درباره پیشرفته های صورت گرفته در بحث مدارس هوشمند هم گفت: ۸۶ هزار مدرسه در این خصوص شناسایی شده است که ۷۹ هزار مدرسه متصل شد و هفت هزار مدرسه مانده است و عقب ترین استان در این ارتباط، استان کهگیلویه و بویر احمد است که تا پایان هفته آینده تلاش می کنیم تجهیزات را برسانیم و با این اقدامات، ۸۶ هزار مدرسه در سراسر کشور به شبکه متصل می شوند که به آنها خدمات رایگان داده خواهد شد.
آذری جهرمی درباره نرم افزار شاد هم گفت: بالأخره آموزش و پرورش با جامعه ۱۳ میلیونی مخاطب خود با شیوع بیماری کرونا، دچار شوک شد و یک دفعه همه مدارس تعطیل شدند و آموزش و پرورش با راه اندازی سامانه شاد، کار بزرگی انجام داد که باید ایرادات آن برطرف شود.
وی افزود: پیام رسان نمی تواند نیاز آموزشی دانش آموزان را برطرف کند و دانش آموزان سامانه ای می خواهند تا ارتباط تصویری با معلمشان داشته باشند و ۱۹ پارامتر و ابزار برای آموزش لازم است که سامانه شاد فقط یک مورد بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما هم چنان در کنار وزارت آموزش و پرورش هستیم و تلاش می کنیم بسته هایی را برای دانش آموزان و معلمان در اختیار بگذاریم چرا که برای ارتباط مجازی معلمان با دانش آموزان نباید به معلم هزینه ای تحمیل شود و قطعاً بسته هایی را تهیه خواهیم کرد.
آذری جهرمی با اشاره به این که نرم افزار شاد مرتب توسعه پیدا خواهد کرد به ارائه بسته های ویژه برای اساتید و دانشجویان خبر داد.
وی درباره کاربردهای ماهواره ها نیز گفت: ادامه تحقیقات ساخت ماهواره در دولت یازدهم و دوازدهم صورت گرفت و مهمترین تغییر در دولت دوازدهم؛ توسعه کاربردهای صنعت فضایی بود و ما از طریق همین صنعت، گزارش کاملی از زمین خواری را با پردازش داده تهیه کردیم و مثلاً میزان جنگل خواری ها نیز محاسبه شد.
آذری جهرمی افزود: در همین خصوص، در بحث سیلاب ها، آتش سوزی و محصولات زیر کشت هم اقداماتی انجام شد تا مثلاً مشکلی که سالهاست در بحث سیب زمینی داریم برطرف شود تا یک سال با کمبود این محصول و یک سال با فراوانی و ضایع شدن این محصول مواجه نشویم.
وی گفت: ما پنج محصول راهبردی را با استفاده از علوم فضایی پایش کردیم و در این بخش به دنبال پس از دیگری نبودیم و ۱۵۰ استارت آپ فضایی شکل گرفته است که البته باید به آنها زمان داد تا بیش از این به صرفه اقتصادی برسند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات ۲۳ جزء زیرساختی دارد که این شبکه پروژه نیست که تمام شود بلکه فرایند است و وزارتخانه ها و دستگاه های مختلفی در توسعه آن نقش دارند.
محمدجواد آذری جهرمی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شبکه ملی اطلاعات پس از ۱۰ سال به کجا رسیده است، افزود: این سؤال مثل این است که بگوییم صدا و سیما به کجا رسیده است؛ شبکه ملی اطلاعات یک پروژه نیست که تمام شود بلکه یک فرایند است و شبکه مدیای برقرارکننده ارتباط با مردم محسوب می شود.
وی گفت: شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد که باید محقق شود و مثل این است که صدا و سیما یک بار متنی را ترجمه کند و یک بار خودش تولید خبر کند.
آذری جهرمی افزود: اگر بخواهیم تصویر کلی ارائه دهیم، طبق سند شورای عالی فضای مجازی، ۲۳ جزء زیرساختی در شبکه ملی اطلاعات داریم.
وی که با همراه داشتن نمودارهایی میزان پیشرفت این ۲۳ جزء را نمایش می داد گفت: مثلاً شبکه تجمیع ما را باید شرکت مخابرات توسعه دهد و بر اساس اجزای ذکر شده، ۵۷ درصد اجزاء به لحاظ تعدادی، استقرار کامل دارند، ۱۹ درصد مطابق سند شورای عالی فضای مجازی نیازمند تکمیل است و ۲۴ درصد باید استقرار پیدا کند، که مثلاً مرکز امنیت یکپارچه جزئی از این ۲۴ درصد است که تا هفته آینده افتتاح خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در لایه خدمات نیز ۴۰ درصد خدمات استقرار دارد، ۴۷ درصد باید تکمیل شود و ۱۳ درصد نیاز به استقرار جدید است.
آقای آذری جهرمی گفت: در حوزه زیرساخت نیز هر سازمانی وظایفی دارد که ۵۹ درصد آن به عهده وزارت ارتباطات، چهار درصد به عهده کمیسیون تنظیم مقررات، هشت درصد به عهده مرکز ملی فضای مجازی، سه درصد به عهده وزارت خارجه و وزارت صمت و قوه قضائیه هم وظایفی دارند.
وی افزود: سند معماری آن هم تصویب شده و یک جلسه دیگر باید برگزار شود.
آقای آذری جهرمی گفت: در حوزه خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات هم پیشرفت های خوبی داشتیم که نمونه این پیشرفت ها در بحث نقل و انتقال پول و امنیت است که بیمه مرکزی، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و صدا و سیما هم همانند ما وظایفی دارند.
وی افزود: در لایه محتوای شبکه ملی اطلاعات نیز ۳۳ درصد وظایف به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۱۳ درصد به عهده سازمان صدا و سیما است و بقیه دستگاه ها هم وظایفی دارند که همه این اجزاء مشخصند و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از سال ۹۲ تا اکنون نیز واقعاً قابل مقایسه است.
ارسال دیدگاه