ربیعی: ایران در مقابل اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا کمترین مسامحه‌ای نشان نخواهد داد

تهران (پانا) - سخنگوی دولت در راستای اطلاع‌رسانی مسئولانه و رعایت پروتکل های بهداشتی، به سوالات این هفته خبرنگاران به صورت مکتوب پاسخ داد.

کد مطلب: ۱۱۱۴۷۵۰
لینک کوتاه کپی شد
ربیعی: ایران در مقابل اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا کمترین مسامحه‌ای نشان نخواهد داد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر علی ربیعی سخنگوی دولت در راستای اطلاع‌رسانی مسئولانه و رعایت پروتکل های بهداشتی، به سوالات این هفته خبرنگاران به صورت مکتوب پاسخ داد.

سوال ایران پرس : آمریکا قرار است روز سه‌شنبه قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ضد ایران را در شورای امنیت به رای بگذارد. با توجه به مواضع روسیه و چین و از طرف دیگر مواضع کشورهای اروپایی برجام، ارزیابی شما از این اقدام آمریکا چیست و در صورت تصویب احتمالی این قطعنامه، پاسخ ایران بیان بفرمایید؟

پاسخ:

اقدام آمریکا قبل از اینکه تهدید ایران باشد استفاده از ساز و کار شورای امنیت برای تهدید شورای امنیت و به سخره گرفتن ساز وکار چند جانبه گرایی است. آمریکا می خواهد با استفاده از اهرم شورای امنیت علیه شورای امنیت و نهادهای بین المللی و ساز و کارهای چندجانبه اقدام کند.

لذا هر نوع قطعنامه ای در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ غیرقابل قبول بوده و به استهزا گرفتن قوانین بین المللی است. آمریکا به اعتراف رهبرانش از برجام خارج شده و تا زمان بازگشت کامل به آن و انجام تمامی تعهداتش، هیچ حقی چه در ارتباط با متن توافق و چه مرتبط با قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در حمایت از آن ندارد. رژیم آمریکا به خوبی می داند که این تلاش مخرب، قانون گریزانه و بدخواهانه، به ناکامی فاجعه آمیز و منزوی کننده دیگری تبدیل خواهد شد؛ با این حال، اصرار آنها به تداوم این مسیر از پیش شکست خورده نمی تواند معنایی جز سماجت در برابر پذیرش واقعیت ها داشته باشد؛ از جمله این واقعیت که جامعه بین المللی مصمم در پاسداری از قوانین، توافقات و مقررات حاکم میان کشورها و سدی بلند و غیرقابل عبور برای آمریکا در متزلزل کردن پایه های ثبات و امنیت جهانی است. به نظر می رسد که سیاستگذاران گمراه در آمریکا حاضرند پافشاری به ناتوانی خود در درک حقایق بین المللی را تا جایی ادامه دهند که آمریکا و نحوه رهبری آن را بی اعتبارتر از همیشه کنند.

با این حال، جمهوری اسلامی ایران آماده اثبات این موضوع است که کمترین مسامحه ای در ارائه پاسخی متناسب و قاطع به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرقانونی نشان نخواهد داد.

سوال صداوسیما : درباره تحولات و اتفاقات اخیر در لبنان است که چه دسیسه و دستهای پنهانی پشت پرده این حوادث است و موضع و رویکرد ایران چیست ؟

پاسخ:

در مورد حوادث لبنان منتظر بررسی های دولت لبنان و اعلام نتایج از سوی آن کشور هستیم . جمهوری اسلامی ایران از همه کشورها می خواهد که از هرگونه دخالت فرصت طلبانه در تعیین سرنوشت لبنان خودداری کنند. به ویژه ریاکاری آمریکا در ادعای کمک به لبنان در حالیکه حتی در این شرایط تاسف انگیز، حاضر به لغو تحریم های غیرانسانی خود نیست، مایه نگرانی است. اطمینان داریم که ملت لبنان به شرط حفظ اتحاد و تکیه بر منابع و نیروهای داخلی، قادر به پشت سرگذاشتن این دوران سخت است. در همین حال، جمهوری اسلامی ایران در تماس نزدیک با دولت لبنان، به ارسال کمک های بشردوستانه و اقلام مورد نیاز مردم آسیب دیده ادامه خواهد داد.

سوال تسنیم : انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس قرار است در ۲۱ شهریور برگزار شود، آیا این دور از انتخابات در زمان مقرر برگزار می‌شود و یا اینکه به دلیل شیوع مجدد کرونا امکان دارد به زمان دیگری موکول شود؟

پاسخ:

بنابرنظر وزارت کشور، مرحله دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۱ شهریور ماه برگزار می شود و باتوجه به شیوع بیماری کرونا در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد دولت انجام تبلیغات یک هفته ای به روشهای غیرتجمعی همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت به خصوص استفاده از فضای مجازی است. زیرا تجمعات در زمان تبلیغات قابل کنترل نیست .

همچنین انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در خصوص سه حوزه تهران، آستانه اشرفیه و تفرش در سال ۱۴۰۰ و همراه با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر وروستا برگزار می شود.

سوال ایرنا: دونالد ترامپ گفته که ایران انتخاب دوباره او را دوست ندارد و ادعا کرده که در صورت انتخاب مجدد، به سرعت با ایران به توافق خواهد رسید. همینطور یک افسر ارشد اطلاعاتی آمریکا اخیراً نسبت به مداخله ایران، روسیه و چین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشدار داد. واکنش دولت ایران به این گفته ها چیست؟

پاسخ:

آقای ترامپ چهار سال فرصت داشت که با انتخاب یک مسیر درست، توافق شده و قانونی، دیپلماسی موفقی را با ایران آغاز کند. او نه تنها این کار را نکرد بلکه بدترین خطاهای آمریکا را در دهه های گذشته مرتکب شده است. حتی اگر ترامپ برای بار دوم انتخاب شود، تا وقتی به سیاست فشار بر ایران ادامه دهد، هیچ موفقیتی در رسیدن به توافق بدست نخواهد آورد. در صورت تداوم سیاست خصمانه علیه ملت ایران، ما آماده ایم که مقاومت حداکثری ایران را تا هر زمان که نیاز باشد، ادامه دهیم. اگر ترامپ در مسیر جبران اشتباهات گذشته، جدی باشد از آن استقبال می کنیم اما به نظر نمی رسد که ادعای اخیر او، هدفی فراتر از جلب رای در انتخابات داشته باشد.

به همین ترتیب، ادعای بی پایه دخالت ایران در انتخابات آمریکا، به منظور استفاده انتخاباتی از ایران هراسی است. همانگونه که بارها تکرار کرده ایم، جمهوری اسلامی ایران هیچ علاقه ای به مداخله در سیاست های حزبی در آمریکا ندارد و هیچ مزیتی در برتری یکی از دو حزب آمریکا بر دیگری نمی بیند.

سوال برنا: در رابطه با وعده رئیس جمهورمبنی بر گشایش اقتصادی، فعالان اقتصادی تصویب لوایح چهارگانه را گشایش اقتصادی دانستند.آیا ممکن است در این راستا دولت مجددا لایه FATF را به مجلس ارسال کند.

پاسخ:

در خصوص ارسال مجدد لایحه اساسا تقدیم لوایح براساس نیازسنجی های تقنینی انجام می گیرد. لوایح چهارگانه هم بر همین اساس به مجلس تقدیم شده است.

مادامی که لایحه ای از طرف دولت مسترد نگردیده ضرورت نیاز به آن استصحاب می شود.

دولت دیدگاه خود درباره لوایح مربوط به FATF را با صراحت اعلام کرده و جمع بندی نظرات خود و کارشناس را به همراه آثار منفی تصویب نشدن آن بارها به مسئولان تصمیم گیرنده انتقال داده است. هرچند که در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام نظری غیر از نظر دولت و مجلس وقت ارائه کرد.

قبلا هم بیان شده است که دستگاه‌های مسئول در دولت مانند وزارت امور اقتصادی، بانک مرکزی، وزارت امور خارجه و سایر نهادها به صورت مکرر در حال بررسی و برنامه ریزی برای کاهش تبعات و آثار اقتصادی متصور هستند.

از طرفی گشایش اقتصادی مطرح شده ارتباطی به خارج نداشته و مبتنی بر تصمیم گیری هایی است که به طور مدام برای مقابله با تنش های اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا اتخاذ می شود .

سوال همشهری: یک رسانه لبنانی ادعا کرد در سه ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تهران و واشینگتن در آستانه دور جدیدی از مذاکرات فیمابین خود هستند و دولت آلمان در این روند که پیشرفت قابل‌توجهی هم پیدا کرده، نقش میانجی را ایفا می‌کند.آیا این خبر را تایید می‌کنید؟ کم و کیف آن چگونه است و آیا ارتباط اصلی با وعده گشایش‌های اقتصادی دولت و اعلام خبر آن از طرف رییس دولت را دارند؟

پاسخ :

آمریکا هنوز آمادگی برای آغاز دپیلماسی نتیجه بخش با ایران را ندارد. تا زمانی که آمریکا رویکرد خود را نسبت به ایران تغییر ندهد و عملا به ساز و کار برجام برنگردد و تحریم ها را علیه ملت ایران کنار نگذارد و خسارتها را جبران نکند در هیچ سطحی و هیچ مقامی با آمریکا مذاکره نخواهیم داشت. ما در همکاری نزدیک با سایر ملت های همسو، از همه ابزارهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی استفاده می کنیم تا مطمئن شویم که دولت آمریکا، از ادامه رفتارهای غیرعادی و ناسازگار با معیارهای جامعه بین المللی مأیوس خواهد شد. همینطور، ما همه نشانه هایی را که ممکن است بیانگر تغییر رویه آمریکا در پیگیری سیاست های جاه طلبانه باشد، زیر نظر داریم اما در حال حاضر، دلیلی برای کنار گذاشتن این ارزیابی نداریم که خیره سری آمریکا همچنان به اعلام اشتیاق در تصحیح اشتباهات گذشته غلبه دارد.

موضوع گشایش اقتصادی تصمیماتی داخلی است و برای ایجاد تعادلهای پولی،مالی و اقتصادی اخذ می شود و هیچ ارتباطی با موضوع بیان شده در سوال ندارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار