دکتر عبد الحسین عباسی فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
نوزادانی که شیر مادر مصرف می کنند، در آینده انسانهایی عاطفی تر و مهربان تری خواهند بود
زاهدان (پانا) _دکتر عبد الحسین عباسی فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد: شیر مادر باعث کاهش عفونت های تنفسی و گوارشی که عامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال است خواهد شد.
دکتر عبد الحسین عباسی فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در گفتگو با برنامه مل ترمی با اشاره به فواید شیر مادر هم برای نوزاد هم در سطح کشور و هم در عرصه جهانی اظهار کرد: شیر مادر ماده ای طبیعی در دسترس و بدون دستکاری است و برای نوزادان فواید زیادی دارد.
او ادامه داد: شیر مادر باعث کاهش عفونت های تنفسی و گوارشی که عامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال است خواهد شد.
فوق تخصص نوزادان با اشاره به این نکته که ۹۹ درصد مادران شیرشان برای فرزند کافی است و این تفکر غلط است که شیر مادر کافی نیست گفت: شیر مادر باعث بهبود تکامل عصبی و روانی و افزایش بهره هوشی کودکان می گردد.
او افزود: تکامل شیردهی فرزندان باعث کاهش سرطان تخم دان ها و پستان در مادر می شود و بصورت منطقی چربی های مازاد دور شکم زنان را که در دوران حاملگی بوجود آمده است را کاهش می دهد.
دکتر عباسی یادآور شد: که ترویج تغذیه با شیر مادر از خروج ارز و واردات بی رویه شیرخشک به داخل کشور جلوگیری خواهد کرد.
دکتر مریم زابلی مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده، مدارس و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز ضمن گرامیداشت هفته جهانی شیر مادر اظهار کرد: ویروس کرونا به هیچ عنوان از طریق شیر مادر به نوزاد انتقال نمی یابد و انتقال COVID-۱۹ از طریق تغذیه مستقیم از پستان مادر و از طریق شیر مادر تشخیص داده نشده است و تغذیه با شیرمادر در هر شرایطی، شانس بقای نوزاد را ارتقا داده و مزایای طولانی مدت سلامت و تکامل نوزادان وکودکان را فراهم می کند و تغذیه با شیر مادر وضعیت سلامت مادر را بهبود می بخشد.
او درخصوص شیردهی مادر مبتلای قطعی و یا مشکوک به COVID-۱۹ گفت: مادر مبتلای قطعی و یا مشکوک به کرونا باید در حین شیردهی نکات بهداشتی مناسب مثل استفاده از ماسک را رعایت کند تا از احتمال انتشار قطرات حاوی COVID-۱۹ به شیرخوار کاسته شود.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده، مدارس و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: اگر مادر مبتلای قطعی یا مشکوک به COVID-۱۹ به تازگی بر روی پستان یا قفسه سینه خود سرفه کرده باشد باید قبل از تغذیه کودک، پستان خود را به آرامی با آب گرم وصابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشوید ولی شست و شوی روتین پستان، قبل از هر بارتغذیه کودک با پستان مادر یا دوشیدن شیر مادر ضرورتی ندارد.
او در پایان تصریح کرد: همیشه خطرات تغذیه با شیرمصنوعی برای نوزاد و شیرخوار وجود دارد و قطعا مزایای متعدد و ذاتی تغذیه با شیر مادر بیشتر از خطرات احتمالی انتقال بیماری کرونا و بیماری ههای مرتبط با آن است.
شایان ذکر است: دهم تا شانزدهم مردادماه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار "سیاره ای سالم با حمایت از تغذیه شیر مادر" نامگذاری شده است.
ارسال دیدگاه