نامزد چهره سال هنر انقلاب: هنر متعهد به حقیقت به دنبال حق و صداقت در بنمایه اثر است
تهران (پانا) - غلامرضا صنعتگر که نامزد چهره سال هنر انقلاب برای خواندن دو قطعه «قاسم هنوز زنده است» و «آهای ایران» است، بیان کرد: هنر اگر متعهد به حقیقت باشد، قطعا در رگ و ریشه و بنمایه اثر به دنبال حق و صداقت است و با خصایص فطری انسان در یک راستا قرار میگیرد.
به گزارش روابط عمومی سپهر سوره هنر، غلامرضا صنعتگر خواننده پاپ که به دلیل اجرای دو قطعه «قاسم هنوز زنده است» و «آهای ایران» به عنوان نامزد کسب عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۹۸ منتخب شده است، با اشاره به مهمترین شاخصههای هنر انقلابی و متعهد به حقیقت بیان کرد: به طور کلی هنر از درون انسان و با توجه به اندیشه و خیال هنرمند نشات میگیرد و راز درونی صاحب اثر را فاش میکند. هنر اگر متعهد به حقیقت باشد قطعا در رگ و ریشه اثر به دنبال حق و صداقت است و به نحوی با خصایص فطری انسان در یک راستاست، هنری که به حقیقت تعهد دارد، باید یک قدم هم شده مخاطب را به خدا نزدیک کند.
وی ادامه داد: انقلاب یعنی تحول و تغییر در جهت اعتلای انسانیت. هنر انقلابی یعنی در زمان خودت و باتوجه به اتفاقات جامعه و نیاز مردم جامعه با زبان هنر نیاز مخاطب را در راستای فطرت، انسانیت، حقیقتجویی و حتی کمال پاسخ بدهی. انسان به لحاظ فطری خداجوست و از هر آنچه او را به ذاتش نزدیک کند، استقبال میکند. به همین دلیل است بعضی آثار هنری ماندگار میشوند زیرا با نیاز درونی مخاطب همسو هستند و خیلی از آثار هم زود فراموش میشوند به این دلیل که عمق و ریشه ندارند و لحظهای هستند .
این خواننده درباره تهیه و تولید قطعه «آهای ایران» با محوریت وطنپرستی که در فرودگاه امام خمینی(ره) توسط مردم خوانده شد و در فضای مجازی بازتاب گسترده داشت، توضیح داد: هدفم القای مجدد عشق به خاک، به کوچه پس کوچههای موطن، به غیرقابل جایگزینی سرزمین مادری با هیچ کجای دنیا بود و اینکه پیوند با وطن با تمام تلخیها و شیرینی هایش ناگسستنی و این عشق در خون ما ایرانیان جاری است و مثل هوا برای ادامه حیات لازم است.
«قاسم هنوز زنده است» ادای دین من به انسانی شریف بود
صنعتگر درباره خوانش قطعهای درباره رشادتهای سردار شهید قاسم سلیمانی نیز بیان کرد: درباره قطعه «قاسم هنوز زنده است» باید بگویم که ادای دین بنده به انسانی شریف و کامل بود و من از سر ارادت قلبی فراوان آن را خواندم و این کمترین کاری بود که در مقابل بزرگ مردی چون سردار پرافتخار شهید سلیمانی که در زمان خودش اسطوره بیبدیل است، میتوانستم انجام دهم .
وی افزود: استقبال از یک اثر نشان میدهد که آن اتفاق، قطعا نیاز مردم بوده است. هر چیزی زمانی مورد اقبال فراوان قرار میگیرد که خواهان داشته باشد. اگر مردم اثری را میپسندند و مورد توجهشان قرار میگیرد یعنی با روح و روانشان آمیخته شده و در مورد موسیقی چه بسا همجهت با فطرت و ذات شان باشد.
خواننده قطعه «آهای ایران» در پاسخ به این که هنر چقدر میتواند سفارش پذیر باشد، گفت: هنر نمیتواند سفارش پذیر باشد بهتر است از واژه پیشنهاد کاری استفاده شود چراکه دو حالت دارد یا هنرمند آن سفارش را قبول میکند یا رد میکند. بنابراین اینکه اثر هنری تولید میشود به خود صاحب اثر بستگی دارد. من از زمانی که به شکل حرفه ای مشغول کار شدم خیلی از پیشنهادات را رد کردم زیرا مطابق روحیه و درونیات من نبوده است.
وی خاطر نشان کرد: هر هنرمندی برای کارهای خود چارچوبی دارد و در قالب آن پیش میرود، ممکن است افرادی هم باشند بنا به هر دلیلی به خارج از حدود خود وارد شوند که موفق نخواهند شد زیرا زمانی کار تاثیرگذار میشود که برگرفته از اعماق وجود شما و به عبارتی خالص و ناب باشد.
صنعتگر درباره تفاوت آثار هنری پیشنهاد داده شده به هنرمند با دیگر آثار نیز عنوان کرد: از لحاظ تفاوت این جنس کارها با سایر کارها هم باز بستگی به هدف و نیت و همسو بودن با هنرمند دارد قطعا کسی که روحیه وطن دوستی و آزادگی و ارادت به شهدا و معیارهای اینچنینی ندارد نمیتواند کاری تولید کند که مورد اقبال قرار گیرد. چراکه مردم بسیار هوشمند هستند و درجه خلوص آثار را درک میکنند.
موسیقی امروز در خدمت بازار و بازارسازهاست!
وی در پاسخ به این که ما در هنر چقدر وامدار انقلاب و دفاع مقدس هستیم و چقدر به این موضوعات پرداختهایم، توضیح داد: دفاع مقدس که بخش بزرگی از تاریخ انقلاب است و ما با حماسههایی بی تکرار روبرو هستیم و نفس خود انقلاب هم تاکید بر عدالت و حقیقت و انسانیت و اسلام دارد. حقیقتا از هنرمندانی که در این حوزه ها کار میکنند حمایت نمیشود و برای تولید آثار هنری فاخر که بتواند موثر و مانا باشد باید هزینه کرد.
این خواننده تصریح کرد: یک هنرمند هم مگر چقدر توان مالی دارد که خود به این امر اقدام کند؟! چقدر برای هنرمندان انقلابی و متعهد هزینه شده است؟ آیا در زمینه موسیقی تا بحال شده از کنسرتهای امثال بنده حمایت شود؟! من اغلب کارهایم را با هزینه شخصی خودم میسازم. اگر واقعا میخواهند به هنر انقلابی بپردازند باید برای هنرمند ارزش قائل شوند و او را حمایت کنند تا هنرمند با روحیه مضاعف مشغول به کار حرفهای خود باشد. به عقیده بنده در موضوعات انقلابی خیلی کمتر از سایر هنرها به موسیقی پرداخته شده و آنچنان که مورد نظر بنده است موفق نبوده است. متاسفانه اکنون موسیقی در خدمت بازار و بازارسازهاست!
برخی قطعات از موسیقی پاپ امروز توهین به شعور مخاطب است!
وی درباره چالشهای کنونی موسیقی پاپ در کشورمان گفت: در مورد موسیقی پاپ بحث خیلی گسترده است، ما خوانندگان بیشتری در این حوزه نسبت به موسیقی ایرانی و محلی و بومی داریم. به هر حال ما باید نیاز کل مخاطبان ایرانی را بسنجیم و محدود کردن شنونده با صدای یه عده به نظرم کار مناسبی نیست.
صنعتگر در پایان خاطر نشان کرد: هر کسی مایل به شنیدن صدای خواننده مورد علاقه خود است اما باید یک چارچوبی را در نظر گرفت و از همه مهمتر ترانه را با دقت بیشتری مورد ارزیابی و توجه قرار داد، گاهی ترانههای سخیفی خوانده میشود که نحوه تاییدشان جای تعجب دارد و نتیجه کار هم توهین به شعور مخاطب است. بنده با توجه به تجربه سالها کار حرفهای واجب میدانم که متولیان و مدیران مربوطه برای توجه به محتوای شعر و موسیقی و صدا قطعا همت کنند و به آشفتگیهای موجود بپردازند و برای ساماندهی آن دلسوزانه کمر همت ببندند.
ششمین هفته هنر انقلاب با معرفی ۵ نامزد نهایی از میان ۱۴ نامزد کسب عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۹۸ که توسط ۱۲۰ کارشناس و چهره فعال فرهنگی و هنری انتخاب شدهاند، به کار خود ادامه میدهد. این رویداد به همت معاونت هنری حوزه هنری و موسسه سپهر سوره هنر در حال برگزاری است.
ارسال دیدگاه