سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
استان کرمان به وضعیت هشدار رسید
کرمان (پانا) - سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد با توجه به افزایش موارد مبتلایان به کرونا ویروس، نوع اقلیم و افزایش موارد فوتی در روزهای گذشته در سطح استان، به نظر می رسد در کل استان به وضعیت هشدار رسیده ایم و احتمال تغییر وضعیت و رسیدن به نقطه قرمز در برخی از مناطق استان زیاد است.
به گزارش ایسنا، "مهدی شفیعی" در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۶۴۰ نمونه توسط آزمایشگاههای تشخیصی کرونا در سطح استان کرمان دریافت شد که از این تعداد نمونه، ۲۲۶ مورد مثبت قطعی مبتلا به کووید ۱۹ اعلام شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون (چهارشنبه ۲۱ خردادماه) مجموع کل آمار مبتلایان استان ۲۹۴۹ مورد گزارش شده است، افزود: از ۲۲۶ مورد جدید قطعی، ۳۵ مورد مربوط به بیماران بستری و ۱۹۱ مورد مربوط به بیماران سرپایی و اطرافیان بیماران قطعی بوده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه افزایش آمار روزانه مبتلایان به کووید ۱۹ در استان به دلیل افزایش موارد سرپایی و یا اطرافیان بیماران قطعی بوده که دارای علائم خفیف یا بدون علامت بوده اند اظهار کرد: از مجموع ۲۹۴۹ مورد مثبت قطعی شناسایی شده در استان کرمان، ۹۲۴ مورد مربوط به بیماران بستری شده و بقیه مربوط به بیماران سرپایی بوده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در تشریح پراکندگی موارد جدید گزارش شده در ۲۴ ساعت گذشته گفت: از ۲۲۶ مورد مثبت قطعی مبتلا به کووید ۱۹ در استان کرمان در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۱ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۸ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۶۴ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۴۴ مورد نیز مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی سیرجان بوده است.
مدیر گروه بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در سطح استان نداشتیم و موارد فوتی ناشی از این ویروس از ابتدای اپیدمی تاکنون ۹۴ نفر بوده اظهار کرد: از ۲۲۶ مورد جدید شناسایی شده، ۹۰ نفر خانم و ۱۳۶ نفر آقا بوده اند که نشان می دهد نسبت به اوایل ایپدمی، درصد ابتلای آقایان نسبت به خانم ها در حال افزایش پیدا کردن است که دلیل این افزایش نیز حضور بیشتر آقایان در محیط بیرون از خانه و مکان های شلوغ و پرازدحام و محیط کار است.
شفیعی با اشاره به انجام ۱۷۸۱۸ تست آزمایش تشخیص کرونا در استان کرمان از ابتدای ایپدمی تاکنون افزود: هم اکنون ۷۲ بیمار بستری شده به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در سطح بیمارستان های استان داریم که نسبت به گذشته آمار موارد بستری ناشی از ابتلا به این ویروس با شیب ملایم، افزایش پیدا کرده که به نوعی یک هشدار است.
وی با اعلام این هشدار که اگر مردم نکات بهداشتی و بحث های فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در مکان های پرازدحام را رعایت نکنند زنجیره انتقال ویروس قطع نشده و احتمال ابتلای گروه های آسیب پذیر جامعه افزایش پیدا خواهد کرد، افزود: افزایش احتمال ابتلای گروه های پرخطر جامعه سبب افزایش ارائه خدمات بیمارستانی و در نتیجه افزایش موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس خواهد شد. بنابراین انتظار می رود مردم به گونه ای رفتار کنند که زنجیره انتقال ویروس به صورت گسترده در جامعه افزایش پیدا نکند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در اواخر ماه مبارک رمضان و در روزهای منتهای به تعطیلات عید سعید فطر و پس از آن تعطیلات روزهای ۱۴ و ۱۵ خردادماه هشدارهای لازم به مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی و پرهیز از رفتن به سفرها و حضور در مراسمات، دید و بازدیدها و جشن های عروسی را داده بودیم، عنوان کرد: فراز و نشیب های آمار مبتلایان به کووید ۱۹ به صورت مستقیم به رفتار مردم بستگی دارد.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه دیگر نمی توانیم به قبل برگشته و محدودیت های شدید را اعمال کنیم اظهار کرد: اقدامات کنترلی در مراحل اول هر اپیدمی موثر خواهد بود و این اقدامات صرفا سبب خواهد شد تا زنجیره انتقال ویروس در مکان هایی که دارای ازدحام بالا بوده برقرار نشده یا کمتر برقرار شود و شاهد افزایش انفجاری موارد به آن اپیدمی و در نتیجه عدم ارائه مناسب خدمات بهداشتی و درمانی به مبتلایان نباشیم، اما وقتی اپیدمی در جامعه استقرار پیدا می کند باید شرایط به حال عادی کاری برگردد و در این زمان اجرا و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم حرف اول را می زند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه اکثر موارد ابتلا به ویروس کرونا در روزهای گذشته به دنبال شرکت افراد در عروسی ها، مراسمات ختم، حضور در ادارات و ازدحام ها بوده که به دنبال آن این ویروس را به داخل خانه انتقال داده اند، اظهار کرد: امروز احتمال انتقال ویروس در داخل خانه ها بیشتر از انتقال ویروس در بیرون از خانه است.
وی با بیان اینکه برخی باورهای نادرست از جمله تاثیر گرما بر کرونا و پایان این اپیدمی در اردیبهشت و یا خردادماه سبب شده مردم برخی رعایت های بهداشتی را کنار بگذارند، هشدار داد: اگر رفتارهای مردم کنترل نشود و بحث هایی همچون رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و مراسمات، شست و شوی مرتب دست ها و گندزدایی سطوح رعایت نشود، این روند افزایشی مبتلایان به کووید ۱۹ به صورت تصاعدی در جامعه افزایش پیدا خواهد کرد.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود درباره رنگ بندی شهرهای کشور براساس وضعیت اپیدمی کرونا گفت: عمدتا این رنگ بندی بر اساس شاخص بیماران بستری، نسبت جمعیت شهرستان به تعداد موارد مثبت گزارش شده و بستری ناشی از ابتلا به این ویروس و براساس پروتکل های ایپدمیولوژی و آماری تعیین می شود که در این رابطه با وزارت بهداشت چالش هایی داریم.
شفیعی با بیان اینکه براساس اعلام آخرین گزارش وزارت بهداشت عمده قسمت های استان کرمان در وضعیت زرد، ۵ تا ۶ شهرستان در وضعیت سفید و هیچ منطقه استان در وضعیت قرمز و سبز قرار ندارد اظهار کرد: با توجه به افزایش موارد مبتلایان به کرونا ویروس، نوع اقلیم و افزایش موارد فوتی در روزهای گذشته در سطح استان، به نظر می رسد در کل استان به وضعیت هشدار رسیده ایم و احتمال تغییر وضعیت و رسیدن به نقطه قرمز در برخی از مناطق استان زیاد است.
وی با بیان اینکه از دیدگاه استانی، برخی نقاط استان کرمان در وضعیت قرمز به سر می برند اظهار کرد: طبق موافقت های صورت گرفته با وزارت بهداشت قرار است از هفته آینده تعیین الگوی رنگ بندی شهرهای استان از سوی وزارت بهداشت با همکاری و تحلیل های آماری دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد که خود سبب تغییر الگوی رنگ بندی به لحاظ انتقال ویروس در سطح استان ها خواهد شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ابراز نگرانی از وضعیت شیوع ویروس کرونا در جنوب استان و برخی شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از جمله روبار جنوب، قلعه گنج، جیرفت و کهنوج گفت: در حوزه شمال استان نیز نگران افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در روزهای گذشته در حوزه دانشگاههای علوم پزشکی سیرجان و کمی رفسنجان هستیم.
شفیعی با بیان اینکه عمده آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، مربوط به موارد اتباع در مهمانشهر این منطقه بود افزود: در این راستا قرنطینه نسبتا خوبی در اردوگاه این اتباع ایجاد و امکانات بهداشتی خوبی در این مکان فراهم شده تا از انتقال این ویروس به داخل مهمانشهر و یا خارج شدن آن از مهمانشهر جلوگیری شود که خوشبختانه این قضیه به خوبی از سوی مسئولین امر مدیریت شد.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در برخی شهرستان های سردسیری همچون بافت و ارزوئیه در روزهای گذشته شاهد افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ بودیم اظهار کرد: متاسفانه در روزهای تعطیل دو هفته گذشته شاهد حضور مسافرانی از استان های هرمزگان و فارس در شهرستان های سردسیری شمال استان بودیم که این حضور افراد غیر بومی سبب انتقال ویروس این مناطق شده بود که می تواند زنجیره انتقال ویروس را حتی به مناطق سفید استان نیز انتقال دهد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره وضعیت اجرای پروتکل های بهداشتی در ادارات استان گفت: متاسفانه در ادارات دولتی استان، ازدحام بیش از حد است و این موضوع نیز در ستاد استانی مقابله با کرونا مطرح و حتی به صورت مکتوب به برخی از ادارات نیز نامه های ارسال شده است.
شفیعی ادامه داد: با وجود اینکه ادارات در تلاش هستند که پروتکل های بهداشتی را اجرایی کنند، اما متاسفانه می بینیم ارباب رجوعها مراعات نکرده و شرایط رعایت پروتکل ها را بهم می ریزند که خواهش داریم هم مسئولین ادارات به گونه ای برنامه ریزی کنند که تراکم مراجعات اداری کاسته شده وهم از مردم تقاضا داریم مدیریت کرده و کارهای بیرون از منزل خود را در ساعاتی که تراکم جمعیت کمتر است، انجام دهند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه رعایت بند به بند پروتکل های بهداشتی قطعا کار سختی خواهد بود و از بعد نظارتی از اجرای پروتکل های بهداشتی در خیلی از ادارات ناراضی هستیم افزود: در جلسه قبلی ستاد استانی مقابله با کرونا مقرر شد چک لیستی از موارد دستورالمعل های بهداشتی برای نظارت بر ادارات و صنوف تنطیم شود که این چک لیست روز سه شنبه به ستاد استانی مقابله با کرونا ارسال و به زودی به سازمان های نظارتی و دانشگاه های علوم پزشکی استان ابلاغ خواهد شد تا پس از ابلاغ این نظارت ها به صورت مرتب و طبق دستورالمعل صورت گیرد و هرجایی تخطی صورت گیرد آن سازمان، مدیر و کارمند متخلف مورد مواخذه و بازخواست قرار خواهد گرفت و در بخش صنوف نیز در صورت تکرار تخطی، تا حد لغو جواز پیش خواهیم رفت.
شفیعی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست ستاد استانی و ملی مقابله با کرونا بر همه گیری این ویروس در جامعه است؟ گفت: نه چنین توصیه ای می کنیم و نه می خواهیم این اتفاق در جامعه بیفتد. تمامی اهداف و برنامه های ستاد استانی و ملی مقابله با کرونا در راستای قطع و یا کم شدن زنجیره انتقال ویروس در جامعه است و هیچ پشت پرده ای برای ابتلای همه به این ویروس وجود ندارد.
ارسال دیدگاه